Drunken_Master написа:tiamat написа:Мче бат ти Бойко малко ли ги фили русите? Турски поток, кученца, ала-бала...
Ти като американски гражданин, кажи ми, съгласен ли си ние да плащаме дълговете на Украйна? В смисъл, нали САЩ бяха партньори, супер загрижени за тях, що не им ги опростят, примерно, нали са в затруднение? А ние и останалите държави от ЕС, да им ги плащаме? Приятели ала-бала? Демокрация и банани ала-бала?
Не мисля, че мога да ти отговоря на въпроса, поставен по този начин. В смисъл, аз не мисля/разсъждавам/съществувам като "американски гражданин". По отношение на гражданството, аз съм на първо място български гражданин, след това американски, а в следствие на първото и европейски. А се чувствам като гражданин на света

Тъй че ще ти отговоря от тази гледна точка.
Пфф, като мисля, и ми се струва доста сложен въпроса... В смисъл, може да се погледне от идеалистична или от цинична гледна точка, което ме кара да разсъждавам дали съм идеалист или циник

Последният би казал, fuck that shit, те ви пари, правете, каквото ще правите, ама си ги искам обратно. Първият би казал, не щем нищо обратно, помагаме на слабия/несправедливо нападнатия срещу силния/агресора, и го правим от сърце. Истината е може би някъде по средата...
Но. Нека погледнем на ситуацията по този начин: Украйна не е просто нещо от типа племе А напада несправедливо племе Б на незнаен остров В и просто помагаме на племе Б за кеф на народа. Според мен Украйна е от стратегическо значение и за ЕС и за САЩ, и поради това проблемът на Украйна не е само проблем на Украйна, а и на ЕС и САЩ. Следователно, парите похарчени за Украйна са пари похарчени и за ЕС и САЩ. Следователно, не би трябвало да се искат (всички) пари обратно.