Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 19 дек 2023 12:59

tiamat написа:Мче бат ти Бойко малко ли ги фили русите? Турски поток, кученца, ала-бала...

Ти като американски гражданин, кажи ми, съгласен ли си ние да плащаме дълговете на Украйна? В смисъл, нали САЩ бяха партньори, супер загрижени за тях, що не им ги опростят, примерно, нали са в затруднение? А ние и останалите държави от ЕС, да им ги плащаме? Приятели ала-бала? Демокрация и банани ала-бала?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 дек 2023 13:12

Каква е връзката на банана с всичко това? И по кой точно начин партньорството е равно на плащане на чужди сметки? Ти обикаляш ли да плащаш сметките за тока на уж приятелите си?

Но най вече ми е интересна връзката на банана :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 19 дек 2023 13:33

Drunken_Master написа:
tiamat написа:Мче бат ти Бойко малко ли ги фили русите? Турски поток, кученца, ала-бала...

Ти като американски гражданин, кажи ми, съгласен ли си ние да плащаме дълговете на Украйна? В смисъл, нали САЩ бяха партньори, супер загрижени за тях, що не им ги опростят, примерно, нали са в затруднение? А ние и останалите държави от ЕС, да им ги плащаме? Приятели ала-бала? Демокрация и банани ала-бала?

Не мисля, че мога да ти отговоря на въпроса, поставен по този начин. В смисъл, аз не мисля/разсъждавам/съществувам като "американски гражданин". По отношение на гражданството, аз съм на първо място български гражданин, след това американски, а в следствие на първото и европейски. А се чувствам като гражданин на света :) Тъй че ще ти отговоря от тази гледна точка.

Пфф, като мисля, и ми се струва доста сложен въпроса... В смисъл, може да се погледне от идеалистична или от цинична гледна точка, което ме кара да разсъждавам дали съм идеалист или циник :) Последният би казал, fuck that shit, те ви пари, правете, каквото ще правите, ама си ги искам обратно. Първият би казал, не щем нищо обратно, помагаме на слабия/несправедливо нападнатия срещу силния/агресора, и го правим от сърце. Истината е може би някъде по средата...

Но. Нека погледнем на ситуацията по този начин: Украйна не е просто нещо от типа племе А напада несправедливо племе Б на незнаен остров В и просто помагаме на племе Б за кеф на народа. Според мен Украйна е от стратегическо значение и за ЕС и за САЩ, и поради това проблемът на Украйна не е само проблем на Украйна, а и на ЕС и САЩ. Следователно, парите похарчени за Украйна са пари похарчени и за ЕС и САЩ. Следователно, не би трябвало да се искат (всички) пари обратно.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 дек 2023 13:38

BRF написа:Така поставен въпросът или си демократ-гербдпсппдб или си русофил възражданебсп ,последен вариант е ИНТ!

На парламентарни избори не съм гласувал от години. Гласувам само, ако имам лична изгода или ще видя пряк резултат от действията на политиците. И в двата случая това се свежда до местните избори. Все тая е кой ще е отгоре в София, няма разлика между едните и другите. Виж, кой е кмет в Пловдив живо ме интересува, защото ме засяга много повече от това каква извратена сглобка ще си сътворят, за да крадат.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 19 дек 2023 13:42

Soulen написа:
BRF написа:Така поставен въпросът или си демократ-гербдпсппдб или си русофил възражданебсп ,последен вариант е ИНТ!

На парламентарни избори не съм гласувал от години. Гласувам само, ако имам лична изгода или ще видя пряк резултат от действията на политиците. И в двата случая това се свежда до местните избори. Все тая е кой ще е отгоре в София, няма разлика между едните и другите. Виж, кой е кмет в Пловдив живо ме интересува, защото ме засяга много повече от това каква извратена сглобка ще си сътворят, за да крадат.

Значи и ти си от диванните ракиени патреоти,както сам си се изразил!

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 19 дек 2023 13:49

Thsmith написа:Каква е връзката на банана с всичко това? И по кой точно начин партньорството е равно на плащане на чужди сметки? Ти обикаляш ли да плащаш сметките за тока на уж приятелите си?

Тва е стара закачка на червените към консуматорското общество как като паднал комунизма и дошли бананите по магазините (преди тва не е имало).
Поне тая версия я знам аз.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 19 дек 2023 13:52

Drunken_Master написа:

Мани ги Украйна, ама се правят по-големи глупости. Снощи си мислех тия 2,5 млрд за американските ненужни ламарини, ако бяха дадени за модернизация на жп линиите по 3-те основни направления София-Бургас, София-Варна и София-Кулата, колко директен и видим ефект биха оказали върху живота на хората.... Обаче почти никой не го мисли това, а умнокрасивите тъпи парчета сигурно сънуват розови сънища как нападаме Русия с тея бтр-и :lol: .
Последна промяна от bubka на 19 дек 2023 13:59, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 дек 2023 13:53

BRF написа:
Soulen написа:

Значи и ти си от диванните ракиени патреоти,както сам си се изразил!

Пропуснал си съществената разлика. Диванните ракиени патриоти мрънкат, че държавата ни е заприличала на американска колония по техни думи, които не са далече от истината де, но не правят нищо за да го променят. Чакат си някакъв спасител, дали Путин щял да идва да ни "освобождава", дали копейките щели да ни вадят от НАТО и прочие глупости, на които си вярват. Аз не мрънкам, че така стоят нещата, защото няма как да бъдат други. Просто казвам фактите. Ако сменим хипотетично тея, ще дойдат други, които няма да са по-различни. Ако някой влезе и ги избие всички, ще дойдат други, които пак ще са такива. Какъвто е народа, такива и управляващите. Няма да тръгна да се боря с вятърни мелници.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 дек 2023 13:56

delqnski47 написа:
Thsmith написа:Каква е връзката на банана с всичко това? И по кой точно начин партньорството е равно на плащане на чужди сметки? Ти обикаляш ли да плащаш сметките за тока на уж приятелите си?

Тва е стара закачка на червените към консуматорското общество как като паднал комунизма и дошли бананите по магазините (преди тва не е имало).

Аз исках той да я обясни. Рядко задавам въпроси без да знам какво може да се отговори ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 дек 2023 13:59

delqnski47 написа:

По-забавното е, че така се преиначава, все едно ние сами сме си избрали начина на управление, а не ни е спуснат отгоре. Въпросната соц "идилия" за която си мечтаят някои, не съществува никъде по света в момента. Русия ни е като уголемено копие, със същите проблеми с корупцията. Китайския режим примерно е доста по-близо до този на нацистка Германия, отколкото на НРБ. През 21-ви век е абсолютно неприложим от една държава. ЕС на теория може да го наложи като голям и богат съюз, но не и държава като България.

Върни се в “Свободна зона”