Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот GOLEADOR » 15 яну 2015 20:15

Tommi написа:Нека отваря каквото иска, ама над 60% от нашия износ вече е ориентиран в друга посока. ;) Разбира се, това не пречи след години да се върнем на руския пазар с много по-високи цени. 8-)

Какво значи ориентиран?Ако руснаците поискат да се обличат с наши дрехи няма да ги произведем ли?Айде по-сериозно. ;)
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:15

Pichichi написа:
Пак същата работа беше. Иначе това се очакваше де. Само че се говореше за преместване на бариерата от 1.20 на 1.10 на Евро/швейцарски франк, пък тя каква стана]

Ами то не се зане какво ще стане след 2 месеца в момента лихвата в Швейцария е отрицателна!!!
:lol:
:mrgreen:
Може и да има самоубийства в близкия месец два.

Ще има със сигурност :lol: То не е много за смях, ама... :lol:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:18

Tommi написа:Бат Станко, много хубав пример, който показва, че пазарът е по-силен от всяка политика. ;)

Томи, Томи, пак пишеш врели некипели 8-) Пазарът е съставен от пазарни участници :!: Обикновено големите риби изяждат малките. Това си е закон в природата, както и на пазарите 8-) А швейцарските банки са сред най-големите риби на този пазар, да не говорим за самата SNB ;)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:22

Pichichi написа:Аз не съм про в тези неща но ми е интересно все пак тука някои се смятат за корифеи но на мен ми се струва абсолютно нарочен ход
на швейцарците. Според мен са го сметнали хората и няма да се изненадам ако до месец/ два курса спрямо еврото не си стане 1.2 и то без да е вързан
франка. Да видим ако това стане доста хора (спекуланти отвъд океана) ще се гърмят.

Ама той си е такъв. Напълно премерен ход. Тези хора там не оставят нищо на случайността! Томи не го слушай. Той си ги къдри по дифолт и обикновено винаги е след някакво събитие, когато всичко вече е приключило :lol: Натъртвам на "след", а не "преди"! И после се почва с неговите "Ето, пазара раздава уроци на непослушните руснаци, швейцарци и т.н." :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 яну 2015 20:22

Аз не съм про в тези неща но ми е интересно все пак тука някои се смятат за корифеи но на мен ми се струва абсолютно нарочен ход
на швейцарците. Според мен са го сметнали хората и няма да се изненадам ако до месец/ два курса спрямо еврото не си стане 1.2 и то без да е вързан
франка. Да видим ако това стане доста хора (спекуланти отвъд океана) ще се гърмят.

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 15 яну 2015 20:24

:lol:
Станко, няма ли да пратиш Булави :shock:
А иначе ако руснаците пак са спрели газЪТ... цигански номерца ;)
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 20:25

Rafa написа:
Tommi написа:
Pichichi написа:Пак обичайните глупости и никой не коментира новината на деня!
За мен тя не е посещението на Джони, или пък показните растрели от последните дни в БГ (вкл. на поредния преял гербер този път с олово).
Днес на обяд Швейцарската Централна Банка "отвърза" франка и го направи нарочно. Само за 1 час курса франк/лев от 1,62 стана 1.88 и
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски институции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца
франка е на ниво над 1.2 спрямо еврото и те ще направят всичко възможно този курс да остане за близките 3/4 години. Да видим каква е
играта този път и няма ли да има изгоряли милярди след 1/2 месеца заложени на високи нива на франка!
Интересното е че франка изпапка и от долара не само от лева!

Няма игра, просто централната банка на швейцарците не издържа на натиска.

Томи спри се бе, човек :lol: Не била издържала банката им :lol: Всичко си е един премерен ход 8-)

Не казвам, че не е премерен. Просто натискът става прекалено голям заради пазара и политиката на Европейската централна банка и швейцарците освобождават курса франка, а съсредоточават действията си по отношение на лихвените равнища.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 20:27

GOLEADOR написа:
Tommi написа:Нека отваря каквото иска, ама над 60% от нашия износ вече е ориентиран в друга посока. ;) Разбира се, това не пречи след години да се върнем на руския пазар с много по-високи цени. 8-)

Какво значи ориентиран?Ако руснаците поискат да се обличат с наши дрехи няма да ги произведем ли?Айде по-сериозно. ;)

А ние имаме ли право на избор? :) Или е важно руснаците какво поискат?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 15 яну 2015 20:28

И понеже това е тема за политика свят...
Да попитам как руснаците ще извиват ръцете на турците? :lol: с булави ли?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:31

Tommi написа:
Rafa написа:
Tommi написа:
Pichichi написа:Пак обичайните глупости и никой не коментира новината на деня!
За мен тя не е посещението на Джони, или пък показните растрели от последните дни в БГ (вкл. на поредния преял гербер този път с олово).
Днес на обяд Швейцарската Централна Банка "отвърза" франка и го направи нарочно. Само за 1 час курса франк/лев от 1,62 стана 1.88 и
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски институции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца
франка е на ниво над 1.2 спрямо еврото и те ще направят всичко възможно този курс да остане за близките 3/4 години. Да видим каква е
играта този път и няма ли да има изгоряли милярди след 1/2 месеца заложени на високи нива на франка!
Интересното е че франка изпапка и от долара не само от лева!

Няма игра, просто централната банка на швейцарците не издържа на натиска.

Томи спри се бе, човек :lol: Не била издържала банката им :lol: Всичко си е един премерен ход 8-)

Не казвам, че не е премерен. Просто натискът става прекалено голям заради пазара и политиката на Европейската централна банка и швейцарците освобождават курса франка, а съсредоточават действията си по отношение на лихвените равнища.

Всичко е комплекс от мерки и икономически стимули, които водят след себе си определени последствия, в зависимост от политиката на банката и търсения ефект. Всичко е планирано, изчислено и калкулирано. Нищо не е случайно. Защо примерно не махнаха бариерата преди да въведат отрицателния лихвен процент, ами след това я махнаха 8-) Явно този отрицателен лихвен процент си е постигнал целта и необходимия ефект и сега преминават към следващата стъпка 8-)

Върни се в “Свободна зона”