Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 15 яну 2015 20:01

Rafa написа:
diplomat написа:
Rafa написа:Ще стане ясно манипулация ли е или не 8-) Ако до няколко дни, картофът изреве на умряло, значи за пореден път ще се докаже, че съм изпреварил времето си 8-)

Виж сега, нищо лично не е това, много добре знаеш, просто е тъпо ей така да пускаш информация, без да си я проверил. Нищо лошо няма в позицията, това е твое право, но изобщо не е коректно да пускаш кьорфишеци и да променяш общественото мнение с лъжи, някак си така издишаш ти и цялата ти идеология... ;)

Какво викаш, проверил си, не си намерил, значи е кьорфишек, а аз съм долен манипулатор, а 8-) А това какво е :?:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3OsyIZBLy

Кой олеква и кой издиша сега 8-) Както писах по-горе, явно съм изпреварил времето си 8-) А ти трябва да ми се извиниш и никога повече да не поставяш под съмнение моите източници на информация 8-)

Поднасям най-дълбоките и лични извинения към теб, Станко. Статията наистина я има, как си я намерил обаче нямам идея, след като дори в търсачката им не излиза. :lol: Интересното е, че не пише нищо за кога е публикувана. За информацията също не знам колко е достоверна. НО, все пак аз сгреших като те обвиних безпричинно и приемам последствията от това. :oops:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 яну 2015 20:01

Tommi написа:
GOLEADOR написа:4.Глупости.Русия може да ни влияе и като спре туристите си към България.Или като затвори пазарите си за наши стоки.В тази криза ние се борим за всеки турист,така е и в Турция и Гърция.Сега България няма развита икономика и почти нищо не произвеждаме,но българските вина и лекарства имат добър пазар в Русия.Как мислиш,дали ако си затворят пазара за наши стоки,няма да се увеличи безработицата в България?

Износът ни към Русия е около 2% от целия ни износ. ;)

Нали това казвам,Русия може да ни влияе не само със суровините си,а и с пазарите си.Представи си какво ще се случи с нашата икономика ако Путин каже,че отваря огромните руските пазари за нас?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 15 яну 2015 20:02

Rafa написа:
vaskonti написа:Ок, аз съм съгласен, че ЕС има нужда от южен поток. Защо Украйна биха врътнали кранчето? Защото САЩ ще ги подкокоросат?

Ами хайде питай ги 8-)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4236477

От друга страна, Русия надежден партньор ли ни е, след като през 2009г. те врътнаха кранчето и ни оставиха цяла зима на изпарения?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:05

Pichichi написа:Пак обичайните глупости и никой не коментира новината на деня!
За мен тя не е посещението на Джони, или пък показните растрели от последните дни в БГ (вкл. на поредния преял гербер този път с олово).
Днес на обяд Швейцарската Централна Банка "отвърза" франка и го направи нарочно. Само за 1 час курса франк/лев от 1,62 стана 1.88 и
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски инстутуции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца
франка е на ниво над 1.2 спрямо еврото и те ще направят всичко възможно този курс да остане за близките 3/4 години. Да видим каква е
играта този път и няма ли да има изгоряли милярди след 1/2 месеца заложени на високи нива на франка!
Интересното е че франка изпапка и от долара не само от лева!

Доста народ са фалирали покрай този швейцарец :lol: Тези швейцарци много мръсно играят :lol: Предния път като поставяха бариерата, го направиха през уикенда, когато пазарите са затворени, никой не може да реагира и без да има събрание на SNB :) И като отвориха в Понеделник, познай какво се случи :) Пак същата работа беше. Иначе това се очакваше де. Само че се говореше за преместване на бариерата от 1.20 на 1.10 на Евро/швейцарски франк, пък тя каква стана :)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 20:05

GOLEADOR написа:
Tommi написа:
GOLEADOR написа:4.Глупости.Русия може да ни влияе и като спре туристите си към България.Или като затвори пазарите си за наши стоки.В тази криза ние се борим за всеки турист,така е и в Турция и Гърция.Сега България няма развита икономика и почти нищо не произвеждаме,но българските вина и лекарства имат добър пазар в Русия.Как мислиш,дали ако си затворят пазара за наши стоки,няма да се увеличи безработицата в България?

Износът ни към Русия е около 2% от целия ни износ. ;)

Нали това казвам,Русия може да ни влияе не само със суровините си,а и с пазарите си.Представи си какво ще се случи с нашата икономика ако Путин каже,че отваря огромните руските пазари за нас?

Нека отваря каквото иска, ама над 60% от нашия износ вече е ориентиран в друга посока. ;) Разбира се, това не пречи след години да се върнем на руския пазар с много по-високи цени. 8-)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 20:09

За мен тя не е посещението на Джони, или пък показните растрели от последните дни в БГ (вкл. на поредния преял гербер този път с олово).
Днес на обяд Швейцарската Централна Банка "отвърза" франка и го направи нарочно. Само за 1 час курса франк/лев от 1,62 стана 1.88 и
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски институции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца
франка е на ниво над 1.2 спрямо еврото и те ще направят всичко възможно този курс да остане за близките 3/4 години. Да видим каква е
играта този път и няма ли да има изгоряли милярди след 1/2 месеца заложени на високи нива на франка!

Няма игра, просто централната банка на швейцарците не издържа на натиска.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 15 яну 2015 20:11

Станко, все пак смятам, че тази статия наистина е стара (2012) и просто сега са я обновили (не знам по какви причини) заради думите на Милер. :)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 яну 2015 20:13

Rafa написа:
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски инстутуции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца

Доста народ са фалирали покрай този швейцарец :lol: Тези швейцарци много мръсно играят :lol: Предния път като поставяха бариерата, го направиха през уикенда, когато пазарите са затворени, никой не може да реагира и без да има събрание на SNB :) И като отвориха в Понеделник, познай какво се случи :) Пак същата работа беше. Иначе това се очакваше де. Само че се говореше за преместване на бариерата от 1.20 на 1.10 на Евро/швейцарски франк, пък тя каква стана :)

Бат Станко, много хубав пример, който показва, че пазарът е по-силен от всяка политика. ;)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 яну 2015 20:14

Пак същата работа беше. Иначе това се очакваше де. Само че се говореше за преместване на бариерата от 1.20 на 1.10 на Евро/швейцарски франк, пък тя каква стана]

Ами то не се зане какво ще стане след 2 месеца в момента лихвата в Швейцария е отрицателна!!!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:
Може и да има самоубийства в близкия месец два.
Последна промяна от Pichichi на 15 яну 2015 20:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 15 яну 2015 20:14

Tommi написа:
затвори на 1.90. Интересното е че през декември всички швейцарски институции заявахи че икономиката им ще се срине ако за повече от 2/3 месеца

Няма игра, просто централната банка на швейцарците не издържа на натиска.

Томи спри се бе, човек :lol: Не била издържала банката им :lol: Всичко си е един премерен ход 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Върни се в “Свободна зона”