Манолов, ариецо, кво стана с битката от 680 г. ? Колко ги изкара Теофан? 500 000?
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
Aрийци, нещо що така игнорирахте факта, че и нашата армия е била част от Съветската? Нещо сме патриоти, когато ни отърва май?
Манолов, ариецо, кво стана с битката от 680 г. ? Колко ги изкара Теофан? 500 000?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Drunken_Master написа:tmanolov написа:Drunken_Master написа:tmanolov написа:Ти сис тотален илитерат или просто трол, който е прочел 2-3 реда из интернет и толкова.
Манолов, освен обиди и епитети друго не съм прочел от теб. Дай да ги видя тия източници, които твърдят въпросните цифри. Лъжеш, такива източници няма, те са само в твоята глава, а ти не си съвсем добре...
Последно, щото все пак имаш желание, но нямаш възможностиЧетеш Теофан Изповедник като източник, а за сравнителния анализ през онзи период - Тредголд - той прави изчисления какви следва да са били военните потенциали на Източната Римска империя през различните периоди. Не съм съгласен с част от изводите му, но кой съм аз, че да споря със световнопризнат учен
Мда... Както и предполагах. Това ли е източника? Теофан който го е написал повече от 130 години след събитието... Нищо нямаш, данните ти са смешни и жалки. То самото твърдение е пълен абсурд, такъв източник няма... И освен това дори не си дал и цитат към въпросното твърдение.
Мда... Това е от Уикипедия, оказва се, че Теофан дори не дава данни... Каква изненада.![]()
![]()
![]()
Теофан Изповедник ни дава косвени указания за броя на ромейската армия, като пише, че императорът свикал „всички теми“.[1] Точни сведения за броя на ромейската войска липсват, но по това време една имперска полева армия е наброявала между 15 000 и 25 000 души.
Последно, хем доста хора ми пишат да не се занимавам с дечко като теб - разбрах, ти се информираш от уикипедия
Ето ти набързо инфо. Има един човечец, който се казва Уорън Тредголд и той в своята книга надълго и нашироко описва възможностите на армията на ИРИ в различни периоди - много задълбочено, обхваща много аспекти и т.н. Прави го по една причина - на изворовите данни понякога е трудно да се вярва (като например 1 млн войници на Ксеркс, тръгнали да превземат Гърция и спрени от 300 спартанци). Точно за времето на Константин Погонат няма 100% данни, но е около 100 000 армия (при Василий Българоубиец я дава 250 000). Това са всички войски - гарнизони, в Италия и т.н. (професионалистите). Та това са данни на Тредголд, а, както ти казах, той се приема за светило в тази насока.
Сега за Теофан Изповедник - явно хал хабер си нямаш от него, ето ти го в ГИБИ - https://macedonia.kroraina.com/gibi/3/gal/3_263.html. Така, значи всичко е вдигнал този, т.е. от тези 100 000, да е оставил само гарнизоните. Що ли? Ми щото Арабският халифат, неговият основен противник, точно в този момент е не просто бит след обсадата на Константинопол, не само има мир с тях, ми и теса в гражданска война и се изтребват помежду си, ерго заплаха откъм юг и изток ИРИ няма (от запада така или иначе от доста време няма). Сега схвана ли?
Има и друго - 30 години по-късно, синът на Тервел дава едни 15 000 войници на Юстиниан - ей така, да си има? Колко според са били войските на Тервел? А после същият разбива арабите изотзадзе, като се говори за между 22-30 000 жертви от арабска страна от атаката на българите, при 120-200 000 тяхна армия в началото. Ясно де, шепа диваци са били, които са се претопили в "славянскот море", дето всички пишат за него, че българите ги покорили - как се покорява "море"
Айде стига ти толкова, като прочетеш и осмислиш поне изворовите данни, тогава пак заповядай
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Най-големия проблем на България е някакъв паметник...
Мавзолейчето го взривиха, не цъфнахме от това
Мавзолейчето го взривиха, не цъфнахме от това
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]
- Drunken_Master
- Контакти:
tmanolov написа:Айде стига ти толкова, като прочетеш и осмислиш поне изворовите данни, тогава пак заповядай
Какво да заповядам по-точно? Тоя американец, на базата на какво ги твърди тия неща? "Нямало 100% данни"? И къде са му доказателствата, като архиви и прочее? Абсолютно никъде не се споменава точната численост нито от едната, нито от другата. Ти говориш за всичко това, все едно си напълно наясно с фактите (а ти буквално хал-хабер си нямаш), та така и не даде нито един източник. Теофан какъв източник е? Той пише всички тия неща цели 130 години след въпросната битка? Къв източник е, той изобщо не е бил свидетел, нито пък познава хора, които са били? Това е все едно аз да пиша за Априлското въстание като главно действащо лице. И дори и да го приемем за някакъв източник, той дори не посочва точната численост. Фактически на какво се базират твърденията ти? Ми, на абсолютно нищо...
П.С.
Жалка история...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Добре де, може ли да няма капчица предприемчивост и инициатива в тези? Спокойно можеше да пуснат вход за желаещите да се снимат, примерно 10-15 лв. Лесно щяха да съберат пари, хората щяха да са доволни и да имат снимки за спомен, но уви... никаква мисъл!
----
Четящите руски шитни да кажат дали кратуната е отразена там и как реагират в Мордор
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Thsmith написа:
Добре де, може ли да няма капчица предприемчивост и инициатива в тези? Спокойно можеше да пуснат вход за желаещите да се снимат, примерно 10-15 лв. Лесно щяха да съберат пари, хората щяха да са доволни и да имат снимки за спомен, но уви... никаква мисъл!
----
Четящите руски шитни да кажат дали кратуната е отразена там и как реагират в МордорМного ми е интересно!
За момент помислих, че верно е отворено като ти мернах коментара, хубава снимка можеше да се направи. Таман утре съм в София, жалко
Можеше да пуснат на търг и всеки желаещ да дари пари за метод на унищожение. Щях да хвърля едни 10-20лв за експлозиви, ако пуснат наживо детонацията.
Иначе влезнах за малко в руски медии и освен помията на Захарова, коментират, че нашите в парламента се обиждали едни други на фашисти по повод съборетината
Последна промяна от Soulen на 14 дек 2023 14:03, променено общо 1 път.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
- Drunken_Master
- Контакти:
Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите – около 50-60 процента, докато гърците са с най-малък процент наличие на славянски гени – от 4 до 20 процента, според научно изследване на ДНК от България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Албания и Гърция, предаде Танюг.
Според изследване на генетичната история на Балканите през различни епохи, осъществено съвместно от учени от Сърбия, Испания и САЩ, около 50-60 процента от гените на българи, румънци и хървати са със славянски произход. В посока Гърция процентът пада до 4 на сто във вътрешността на страната и 20 на сто по островите.
- damyanov1963
Мястото на такива паметници е в музея на тоталитаризма. Те не трябва да се унищожават, а да напомнят за мрачната соцепоха. Не е редно най-високият и огромен паметник в идеалния център на Столицата, ако не и в цяла България да е на окупатор с вдигнат заканително автомат.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям гърч тресе русофилите - национални предатели...
damyanov1963 написа:Мястото на такива паметници е в музея на тоталитаризма. Те не трябва да се унищожават, а да напомнят за мрачната соцепоха. Не е редно най-високият и огромен паметник в идеалния център на Столицата, ако не и в цяла България да е на окупатор с вдигнат заканително автомат.
Трябва да напомня, че ако не слушкате пак ще дойдем.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.