Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Colonelcassad
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Colonelcassad » 13 дек 2023 18:33

Коментирахте ли новата позиция на Австрия относно членството ни в Шенген? Накратко, предлагат ни частично премахне на ветото за Шенген, но само за влизане във въздушното свободно пространство при доста нагли условия: 1) тройно увеличение на мисията на Фронтекс у нас; 2) засилен граничен контрол между България и Румъния, и Румъния и Унгария; 3) австрийски съветници по документални въпроси, които да работят с нашите гранични служби на летищата (дори не разбирам какво точно значи това); 4) приемане на търсещите убежище, по-специално сирийци и афганистанци в България (няма да коментирам дори, потресен съм).

От горното на мен ми звучи, че ни възприемат като някаква погранична зона за изолация и филтрация на мигрантските потоци. Ние сме карантинното пространство, те - надзирателят. Напомня даже леко на плана на Великобритания да "релокира" мигранти от Острова в Руанда, като в случая ние сме Руанда.

И всичко това само за да минаваме без проверка на летища в ЕС. По-добре проверки, отколкото стотици хиляди афгани и сирийци. Превозвачите пак ще си висят по границите. Всичко друго по земя се запазва - камиони, коли, автобуси. Сухопътните граници ще запазят сегашния си статут, като България официално няма да бъде член на Шенген. Сглобката трябва да каже едно твърдо "НЕ" и да започнем по-голям натиск, но само като се сетя какви подлоги ни управляват...ще ни превърнат в гето с тия бежанци, за да угодим на Австрия.

Какво ли не изпълняваме, късаме ризи, налагат ни Пеевски като евроатлантик без когото не можем, пращаме и подаряваме техника на Украйна, даваме и каквото нямаме, обаче за пълноправен Шенген ни казват "Не". Тагарев е готов да изнесе всичко що е оръжие за Украйна само и само да доказва колко сме против Русия и предани на НАТО... и не е само той, но все си оставаме второразрядна държава.

Становището на Австрия е скандално. От това, което се тиражира у нас от позицията на Австрия, има една доста специфична нотка - именно, че трябва да сме особено внимателни със задържането на сирийските и афганистанските бежанци. Всеки, който влезе у нас, трябва да остане тук, дори ако не желаят да останат у нас, т.е. трябва да ги принуждаваме и насила да ги държим.
Това изнудване никак не кореспондира с европейските ценности.

С приемането на второразрядно членство в Шенген, официално приемаме, че сме второразрядна държава в ЕС, независимо с какъв целофа̀н се опитват да го опаковат политиците. Вечната ни жалка съдба е винаги презрени от Запада и оплюти от Русия. И виновните сме си само ние, нямаме силни политици, които да защитават и работят за българските интереси.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 18:36

Сашо Сивилов коментира махането на ПСА... Пак перфектен, аргументиран. Оказа се, че дядо му бил изобразен като "момчето" от въпросния паметник. Единия му дядо бил партизанин, другия пък бил офицер, но станал в последствие върл комуняга... Прадядо му бил от съветското разузнаване. Личи си, че го боли...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UMwEnaIL1Hw[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 дек 2023 18:39

Drunken_Master написа:300 пъти съм ти писал, че сериозна дискусия искам с хора, които са с повече от две мозъчни гънки. Питах те за разликата между двата паметника, така и не я разбрах. Няма и какво да кажеш, пределно ми е ясно, ама ми е кеф как ще се гърчиш в нелепи оправдания...

Вече съм ти отговарял. Ако си сигурен в противното заложи 10 000 лв. Мъж ли си? Колкото можеш да си позволиш. Давай. 100-200?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 13 дек 2023 18:53

Soulen написа:Ти сигурно им се радваш като ни плюят и обиждат нали? С обвързаността ни към Русия се свърши. Те загубиха, Запада спечели. Това че те не искат да приемат реалността си е техен проблем.

За другите не знам, но аз наистина им се радвам. Тая гнусна сган, която управлява, доведена от незнай къде, действаща с безгранична наглост, не заслужава никакво по- различно отношение. Но на тия руснаците всъщност трябва да са им благодарни- с малоумията си създадоха доста русофили в България. А Радев не трябва да говори за шарлатани, а да си посипе главата с пепел, че докара тия отрепки и да каже кой му ги препоръча.
Това, че западът е спечелил, го оставям без коментар.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 дек 2023 18:54

nghcvth написа:
Soulen написа:Ти сигурно им се радваш като ни плюят и обиждат нали? С обвързаността ни към Русия се свърши. Те загубиха, Запада спечели. Това че те не искат да приемат реалността си е техен проблем.

За другите не знам, но аз наистина им се радвам. Тая гнусна сган, която управлява, доведена от незнай къде, действаща с безгранична наглост, не заслужава никакво по- различно отношение. А Радев не трябва да говори за шарлатани, а да си посипе главата с пепел, че докара тия отрепки и да каже кой му ги препоръча.
Това, че западът е спечелил, го оставям без коментар.

Таткото на киро

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 18:55

pomiqrat написа:Вече съм ти отговарял. Ако си сигурен в противното заложи 10 000 лв. Мъж ли си? Колкото можеш да си позволиш. Давай. 100-200?

Давам, айде... Залагам 20 бона. Дай да видя къде си ми отговарял, че ми е прелюбопитно... :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 дек 2023 19:04

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:Вече съм ти отговарял. Ако си сигурен в противното заложи 10 000 лв. Мъж ли си? Колкото можеш да си позволиш. Давай. 100-200?

Давам, айде... Залагам 20 бона. Дай да видя къде си ми отговарял, че ми е прелюбопитно... :lol: :lol:

https://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=5 ... 8#p8279329

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 19:05

pomiqrat написа:https://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=171735&p=8279329&hilit=%D0%9B%D0%B5%D1%82%D1%86%D0%B8#p8279329

Toва ли е "отговора"? :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 дек 2023 19:08

Drunken_Master написа:
pomiqrat написа:https://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=53&t=171735&p=8279329&hilit=%D0%9B%D0%B5%D1%82%D1%86%D0%B8#p8279329

Toва ли е "отговора"? :lol: :lol: :lol: :lol:

Iban, easypay или куриерска фирма?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 19:10

pomiqrat написа:Iban, easypay или куриерска фирма?

Хубаво е да попрочетеш какво съм те питал за да видиш и какъв отговор съм искал от теб. Беше ми пределно ясно, че пак нищо не си разбрал, но е похвално, че смяташ, че си спечелил спора... :lol: :lol: :lol: :lol:

Пак да питам, каква е разликата между двата паметника?

П.С.
Уникален... :lol: :lol:
Изображение

Върни се в “Свободна зона”