Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 09:48

Eminem написа:Мен много ме дразни това за "гръцката митология", защото е тотално крадена от други митологии. Но кражбата/лъжата им повторена милион пъти и хоп, имаме "гръцка митология."

А ние имаме много повече аргументи за българска азбука, след като 2/3 от "славяните" пишат на латиница. Как е славянска писменост след като половината славяни не пишат на нея, е голяма мистерия.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 13 дек 2023 09:49

Eminem написа::lol: Това сериозно ли? :lol:
Тогава "македонците" са пълни аматьори в сравнение с украинците.

Естествено :) .

https://k-z.com.ua/populiarnye-temy/308 ... miru-buddu

https://birdinflight.com/ru/portret/vna ... bebik.html
For example, he assures that the names of the settlements Seredina-Buda in the Sumy region and Buda in the Chernihiv region indicate the Budin people, to which the famous prophet Buddha belonged. The name of the city of Mena in the Chernihiv region gave the name to the first Egyptian pharaoh Menes. From the works of Bebik, one can learn that the Ukrainian state has existed for more than 7.5 thousand years, Ukraine in general is the cradle of world civilization, and even Jesus Christ, it seems, was a Galician.

Според втората статия Христос е от Галиция.

Тези ги облъчват много силно по примера на македонците каква неземна нация са, както и в омраза срещу Русия. Защо мислиш толкова лесно паднаха в капана на американците. Първата статия е от 2009-та.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 09:51

bubka написа:Защо мислиш толкова лесно паднаха в капана на американците.

Глупости. САЩ нямат никакъв пръст в случващото се в Украйна... ;)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 10:01

Знам, тука няма отговор защо е славянска кирилицата след като повечето славяни не я признават. Още емотикони пробвай и ще ме обориш със сигурност, няма какво да стане 8-)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 10:05

Я ми дай ЕДИН АРГУМЕНТ, по който азбуката не е славянска, а българска. Искам само ЕДИН... Та, ми е много интересно, кво ще напишеш сега... :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 10:07

Drunken_Master написа:Я ми дай ЕДИН АРГУМЕНТ, по който азбуката не е славянска, а българска. Искам само ЕДИН... Та, ми е много интересно, кво ще напишеш сега... :lol: :lol: :lol:

Създадена в България по поръчение на български владетел.

Ти кажи чехите, поляците и хърватите славяни ли са? Ами словенци и словаци, които също пишат на шльокавица какви са? Много ми е интересен и твоя отговор. Чакам с нетърпение дали езика на който пишеш те определя 8-)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 дек 2023 10:12

Много е зле работата, бате... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Колкото до въпроса, който зададе. Всичко това е свързано с религията и по-специално католицизма. На тях им се налага да приспособяват непригодината за езиците им латиница. Та те не пишат на кирилица, въпреки че в Словакия и Чехия продължават да честват делото на светите братя (без да им дойде на ум да си ги присвояват, както тук). Същото е положението и сред западната част от южните славяни – хървати, словенци, босненци.

Да не говорим, че кирилицата става "световна" по популярност, не заради нас, а заради Русия. Ние къв фактор сме? Никакъв...
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 10:18

Drunken_Master написа:Много е зле работата, бате... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Колкото до въпроса, който зададе. Всичко това е свързано с религията и по-специално католицизма. На тях им се налага да приспособяват непригодината за езиците им латиница. Та те не пишат на кирилица, въпреки че в Словакия и Чехия продължават да честват делото на светите братя (без да им дойде на ум да си ги присвояват, както тук). Същото е положението и сред западната част от южните славяни – хървати, словенци, босненци.

Да не говорим, че кирилицата става "световна" по популярност, не заради нас, а заради Русия. Ние къв фактор сме? Никакъв...

Тоест кирилицата не е славянска щом не са я припознали навсякъде. Те честват светите братя, които не са създали Кирилица, а имат доста други неща. Специално Кирил е водел доста сериозни църковни дебати и е бил изключително начетен и ерудиран човек, спомогнал за разпространение на Християнството в Европа. Кирилицата е дело на техните ученици, които се честват тук и в Македония. Поне аз не съм чул в Централна Европа и в Русия да честват Климент Охридски например, може и да греша.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 дек 2023 10:29

Като бонус, дори не всички "славянски" народи ги честват. Поляците даже не ги отбелязват. Явно не знаят, че славянската общност има празник тогава :roll:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 13 дек 2023 10:30

garfield22 написа:
Eminem написа:Факт е, че в истинските чуждестранни източници се говори за българи, а не за славяни.
Славяните да стигнат до нивото на
Византийската империя граничи с фантастиката.

Чуждестранните източници от онези времена са главно византийски, има и някои западни, и там се говори и за българи, и за славяни (склавини на гръцки). А ако българският език не е славянски според теб, то към коя езикова група принадлежи?

Не е толкова просто. Първо трябва ясно и точно да си изясним кога и къде са се зародили българите. Ако потърсиш в интернет за произхода на езика, разбираш колко е нелепо да се твърди, че говорим славянски език. Можеш да видиш разликите. Имаме прилики с трако-пеласгия и с хетския.
Българският език и българите като цяло са много по-древни от някакви славянчета.

Върни се в “Свободна зона”