vaskonti написа:GOLEADOR написа:vaskonti написа:Ами когато ми продават газта на едни от най-високите цени в Европа и когато България ще започне да прибира транзитни такси след 15 години, в най-добрия случай, тогава ми е проблем, да!
Освен те не дават парите ей така, а като заем, който ще връщаме с прилична лихва. Как да не се прехласне човек при такива невероятни условия от страна на Русия??
1.Сега ще купуваме руска газ от Турция,тя по-евтина ли ще е?
2.След отпадането на ЮП какви такси ще прибираме след 15 години?Или да питам турците доволни ли са,че взимат тези таксите вместо нас?
Да се хванем ли на бас, че уславията за Турция нямат грам нищо общо с условията за нас?
Ще има ли изобщо такъв поток, ЕС иска ли го, не го ли иска? До тук двама ме убеждават и в двете неща, като и в двата случая България е виновна за прекратяването му. Твоето мнение какво е? Ако ЕС не го иска, тогава как виждаш бъдещето на тоя поток след като излезе от Турция? Ако го иска, защо няма заведени дела срещу нас за десетки милиарди - от страна на Русия и от страна на ЕС?
1.Всяка страна се договаря сама за цената на която купува газ от Русия.Имаше тиражирани новини,че Путин е обещал солидни преференции на турците за доставките на газ.Това нас какво ни грее.Да не намекваш,че като купуваме руска газ от Турция,тя ще е по-евтина от директната доставка от Русия?Това е несериозно.
2.ЮП го спря САЩ и Украйна.Не смятам,че ние сме виновни за спирането.И няма за какво да се съдят ЕС и Русия,за това,че не са се разбрали за тръбопровода.Няма сделка и ЮП приключва безславно.
3.Всички газопроводи ни заобиколиха!Сега от два стола сме на земята.