Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Martinez1948
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Martinez1948 » 25 окт 2022 13:15

Изразявам лично мнение, да. Не съм фен на тезата за избирането на по-малкото зло , но между Райха и Ссср бих застанал на страната на Райха. И пак да, в мненията ми съм пристрастен.
Може би и при така стеклите се обстоятелства, ако само не бяха разкодирали кодовете на енигма, немците пак щяха да спечелят голяма част от ключовите битки включително и тази при Курск в онзи важен момент. ! Може би - хипотеза !
С което хода на събитието просто щеше да се забави, понеже пак според мен , няма как да воюваш срещу всички и то едновременно и да спечелиш.
Но на уличен жаргонен език 1в1 между двете соц държави , Германия съм напълно убеден, че щеше да спечели. Пред победа над Ссср нямам предвид Вермахта да стигне до Владивосток, Якутск и Беринговия проток чисто географски.
Логичният сценарии е превземането на трите основни града в европейската част на Русия, и назначаването на марионетно правителство. Подобен сценарий на действията им с Франция. Пък съм и далеч съм от мисълта, че при този сценарий щеше да се породи глобално много милионно партизанско движение на територията на Ссср, понеже съветският народ е превърнат в .... по-лошо от стадо... просто статистика
Който бан подклажда другиму, сам изяжда него
“Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff’ll make you a goddamn sexual tyrannosaurus, just like me….”

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 окт 2022 14:23

Soulen написа:Тезата на Мартинез е, че ако Германия е само във война със СССР и няма нужда да разпределя сили за отбрана на Франция, Африка и Балканите и воюва само на един фронт, ще смаже СССР. С това съм абсолютно съгласен. Те са били на косъм, въпреки че са воювали на няколко фронта.

До 1943-а минимум, нямат друг сериозен фронт освен източния. Северна Африка е незначителен фронт. Обратът на изток започва далеч преди да имат друг опонент.

А дали, ако СССР не държеше огромни части около Манджурия и ги беше позиционирал в европейската си част, Германия въобще щеше да стигне и до Москва .....

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 14:24

Martinez1948 написа:Изразявам лично мнение, да. Не съм фен на тезата за избирането на по-малкото зло , но между Райха и Ссср бих застанал на страната на Райха. И пак да, в мненията ми съм пристрастен.
Може би и при така стеклите се обстоятелства, ако само не бяха разкодирали кодовете на енигма, немците пак щяха да спечелят голяма част от ключовите битки включително и тази при Курск в онзи важен момент. ! Може би - хипотеза !
С което хода на събитието просто щеше да се забави, понеже пак според мен , няма как да воюваш срещу всички и то едновременно и да спечелиш.
Но на уличен жаргонен език 1в1 между двете соц държави , Германия съм напълно убеден, че щеше да спечели. Пред победа над Ссср нямам предвид Вермахта да стигне до Владивосток, Якутск и Беринговия проток чисто географски.
Логичният сценарии е превземането на трите основни града в европейската част на Русия, и назначаването на марионетно правителство. Подобен сценарий на действията им с Франция. Пък съм и далеч съм от мисълта, че при този сценарий щеше да се породи глобално много милионно партизанско движение на територията на Ссср, понеже съветският народ е превърнат в .... по-лошо от стадо... просто статистика

Райха е абсолютно по-малкото зло за нас, за Скандинавия, за Чехословакия, за Полша, за Румъния и общо взето за всички без днешните Русия, Беларус, и Украйна, както и за малцинствата евреи и цигани.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 14:27

Що говорите такива глупости, не мога да разбера ? Айде, Мартинез ми е ясен... Той твърдеше, че горяните били 700 000 души. Ама ти ? Кво щеше да се случи, ако Вермахта беше спечелил ? "Арийската раса трябва да превъзхожда останалите...?" Това къде сме го чели ? Не е ли в "Моята борба" ? Или, че "славяните са торта на човечеството" ? Щяха да ни превърнат в препарат за почистване... Само Дъ Гейм си въобразява (или по-скоро му се иска), че Хитлер бил много добре наясно, че ние сме били арийци и тем-подобни глупости...

П.С.
ОФ правителството и БКП минават прословутият икономически напредък на монархията за точно 5 години ! Благодаря за вниманието...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Martinez1948
Контакти:

Мнениеот Martinez1948 » 25 окт 2022 14:34

Soulen написа:
Martinez1948 написа:

Райха е абсолютно по-малкото зло за нас, за Скандинавия, за Чехословакия, за Полша, за Румъния и общо взето за всички без днешните Русия, Беларус, и Украйна, както и за малцинствата евреи и цигани.

Комунизма е зло за абсолютно всяка една нация освен за политбюро на въпросната нация.
Пак лично мнение !
“Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff’ll make you a goddamn sexual tyrannosaurus, just like me….”

Martinez1948
Контакти:

Мнениеот Martinez1948 » 25 окт 2022 14:47

Нещо по темата за войната ЗА Украйна !
Каналът на човека е доста обективен спрямо случващото се на фронта. Да той е украйнец, с пристрастие неговата страна в конфликта да спечели.
Винаги предоставя актуална информация.
https://youtube.com/watch?v=4gPuPjcAxmI

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: !

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 14:47

Drunken_Master написа:Що говорите такива глупости, не мога да разбера ? Айде, Мартинез ми е ясен... Той твърдеше, че горяните били 700 000 души. Ама ти ? Кво щеше да се случи, ако Вермахта беше спечелил ? "Арийската раса трябва да превъзхожда останалите...?" Това къде сме го чели ? Не е ли в "Моята борба" ? Или, че "славяните са торта на човечеството" ? Щяха да ни превърнат в препарат за почистване... Само Дъ Гейм си въобразява (или по-скоро му се иска), че Хитлер бил много добре наясно, че ние сме били арийци и тем-подобни глупости...

П.С.
ОФ правителството и БКП минават прословутият икономически напредък на монархията за точно 5 години ! Благодаря за вниманието...

Това сме го говорили. Заслепява те омразата ти към Райха. Глупости са това за препаратите за почистване и е твое лично мнение, без абсолютно никакво доказателство. Единствения факт е, че Райха е приятелски настроен, връща ни Северна Добруджа и ни дава да администрираме окупираните територии. Абсолютно нито един факт как е щяло да се обърнат срещу нас. Даже с Царя ни са от една и съща народност. Ние не сме славяни в техните очи, така че другите да му мислят. Конкретно за България, Унгария, Румъния и Гърция няма никаква опасност.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 15:02

Soulen написа:Това сме го говорили. Заслепява те омразата ти към Райха. Глупости са това за препаратите за почистване и е твое лично мнение, без абсолютно никакво доказателство. Единствения факт е, че Райха е приятелски настроен, връща ни Северна Добруджа и ни дава да администрираме окупираните територии. Абсолютно нито един факт как е щяло да се обърнат срещу нас. Даже с Царя ни са от една и съща народност. Ние не сме славяни в техните очи, така че другите да му мислят. Конкретно за България, Унгария, Румъния и Гърция няма никаква опасност.

Толкова е "приятелски настроен", че Хитлер ни поставя ултиматум "или сте с нас или ви прегазваме". Освен това тия "новоприсъединени територии" са дадени на страната ни с едно голо обещание, без нито един документ...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 15:13

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Това сме го говорили. Заслепява те омразата ти към Райха. Глупости са това за препаратите за почистване и е твое лично мнение, без абсолютно никакво доказателство. Единствения факт е, че Райха е приятелски настроен, връща ни Северна Добруджа и ни дава да администрираме окупираните територии. Абсолютно нито един факт как е щяло да се обърнат срещу нас. Даже с Царя ни са от една и съща народност. Ние не сме славяни в техните очи, така че другите да му мислят. Конкретно за България, Унгария, Румъния и Гърция няма никаква опасност.

Толкова е "приятелски настроен", че Хитлер ни поставя ултиматум "или сте с нас или ви прегазваме". Освен това тия "новоприсъединени територии" са дадени на страната ни с едно голо обещание, без нито един документ...

Такъв е момента, няма кой да ни чака да се размотаваме, докато се води война и трябва на всяка цена да се превземе Гърция.

А какво смяташ, че ще стане с тези територии? Германия ще ги анексира и ще става жертва на саботажи и партизани? Естествено, че ще ги даде на държава, която им е съюзник и васал след края на войната. Сформира се един нов Варшавски договор с лидер Райха и това е. То друг начин няма. СССР също не може да владее пряко половин Европа, а им трябват марионетни правителства.

Общо взето щеше да сме подчинени на Берлин каквото каже. Много по-добър господар от некомпетентните идиоти от Москва, които изостават технологично във всяка една сфера освен военната.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 15:29

Soulen написа:А какво смяташ, че ще стане с тези територии?

Ми, щеше да си ги вземе... Той Хитлер кога е обещавал нещо и го е спазвал ?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”