Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 25 окт 2022 00:40

Румънците са чувствителни на тази тема повече от всеки друг, защото Русия се опитва да прави същото като в Украйна и с Молдова, а те за румънците са нещо като за нас Северна Македония. По тази причина там всякакви неща в полза на Русия се приемат на нож и те са едни от най-активните по доставка на помощи към Украйна.

В момента там дори са разположени 101 въздушна десантна дивизия на САЩ и тренират с румънската армия, а предполагам някои знаете кои са 101-ва ако сте запознати поне малко с историята.

Martinez1948
Контакти:

Мнениеот Martinez1948 » 25 окт 2022 10:36

icko65 написа:
THE G.A.M.E написа:. :)

И как литнаха джермани в космоса с Нацизма..Не знам.Натикаха ги в гъза на историята.

Да бе ясно е че победителя не се съди, пък и той пише историята после. Ама да се отрича, че Райха не е бил на светлини години пред ссср-то във военно, икономическо отношение е грешно.
Не случайно страните победителки след войната са се надпреварват да експортират германски инженери.
Цивилизованата част от алианса /САЩ, Великобритания/ никога не са отричали , че германските танкове например са с поне едно поколение преднина спрямо техните примерно. Ако не се лъжа Фердинанд Порше прави доста иновации в танковата индустрия, като например дизеловият мотор вместо бензинов.
Аз си мисля, че Райха ако водеше само и единствено военна кампания срещу ссср /и особено ако ссср не получаваше толкова много помощ от страна на развития свят/ , то победата за Германия щеше да е изключително бърза и безапелационна, независимо грузинското джудже колко пушечно месо щеше да изпрати.
За съжаление тогава в западния свят не е имало такива хора като днешните с тезите си " нека не даваме оръжие и провизии на съветите и войната ще приключи бързо"
Който бан подклажда другиму, сам изяжда него
“Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff’ll make you a goddamn sexual tyrannosaurus, just like me….”

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 10:43

Martinez1948 написа:Да бе ясно е че победителя не се съди, пък и той пише историята после. Ама да се отрича, че Райха не е бил на светлини години пред ссср-то във военно, икономическо отношение е грешно.

В икономическо - да, ама те реформите на Хитлер са копирани от тия от СССР. Примерно това да не се пипат цените на стоките, ама и да не се пипат заплатите. По тоя начин няма недоволни. Това от кой е копирано ?
Във военно швабите превъзхождат СССР единствено в авиацията. Колко време им трябва за да намерят отговор на Т34 ? Имаш хабер ти... Да не говорим, че взимането на Чехословакия е доста ключово за швабите в икономическо отношение.

Martinez1948 написа:Аз си мисля, че Райха ако водеше само и единствено военна кампания срещу ссср /и особено ако ссср не получаваше толкова много помощ от страна на развития свят/ , то победата за Германия щеше да е изключително бърза и безапелационна, независимо грузинското джудже колко пушечно месо щеше да изпрати.

Ти какво мислиш и какво в действителност щеше да се случи са две напълно различни неща. Швабите нямаше как да спечелят войната, дори и без ленд-лийза на САЩ.

Martinez1948 написа:За съжаление тогава в западния свят не е имало такива хора като днешните с тезите си " нека не даваме оръжие и провизии на съветите и войната ще приключи бързо"

Ленд-лийза се отключва, когато швабите вече са изтласкани.

П.С.
Общо-взето пак пишем, колкото да не заспим...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 окт 2022 11:35

fcb_bg написа:Пропагандата е адски отвратителна в тази война.
Военният министър на Румъния си подаде оставката, защото си позволи да каже, че Украйна и РФ трябва да търсят мирно решение на проблема и първите не .могат да спечелят с военни средства.
Превеждам - никой не трябва да урегулира решаването на конфликта, докато целите на подстрекателя бе са постигнати.

Вярно ли за подобна простотия са го натиснали човека ??!

Свобода на словото ??!
Демокрация ??!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 11:44

Тезата на Мартинез е, че ако Германия е само във война със СССР и няма нужда да разпределя сили за отбрана на Франция, Африка и Балканите и воюва само на един фронт, ще смаже СССР. С това съм абсолютно съгласен. Те са били на косъм, въпреки че са воювали на няколко фронта.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 11:48

Soulen написа:Тезата на Мартинез е, че ако Германия е само във война със СССР и няма нужда да разпределя сили за отбрана на Франция, Африка и Балканите и воюва само на един фронт, ще смаже СССР. С това съм абсолютно съгласен. Те са били на косъм, въпреки че са воювали на няколко фронта.

На какъв косъм са били ? 300 пъти съм писал, че чудовищната им доминация в първите месеци е понеже хващат СССР и по-специално РККА тотално неподготвени. Горивото е било складирано чак в Москва. Влизат нацистите и сварват една абсолютно неорганизирана армия. Командите са закъснявали, танковете са били без снаряди и т.н. Освен това Сталин прави чистка в командния корпус през 1941-ва. Това тотално не кореспондира с тезата на Виктор Суворов в "Ледоразбивачът". Април-Май 1941-ва в РККА тече поредната чистка, която е прекратена само заради немската инвазия. Отделно, че на съветските войници в пограничните райони им е разпоредено да избягват каквито и да е провокации с немците, та когато германската армия навлиза и настъпва, не знаят да бягат ли, да се бият ли. Няма глупак, който да планира атака и да прави чистка в офицерския си състав.Така, че Резун и Солонин говорят глупости. Сталин е разбирал, че войната е неизбежна, това личи по документи, които казват, че се надява Моллотов да я отложи, вероятно е и правил планове да воюва с Германия, но няма как да е в интервал по-малък от година. Да бъдем максимално обективни...

П.С.
Да оставим настрана, че Сталин пренебрегва информации на собственото си разузнаване, че германците ще нахлуят. Очевидно и да е готвил да напада Германия, някога си, той към онзи момент не бърза. Не бърза, защото няма намерение за подобно нещо в близката 1г., да не говорим за 2 седмици. Това съм го чел в книгите на Волкогонов...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 11:52

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Тезата на Мартинез е, че ако Германия е само във война със СССР и няма нужда да разпределя сили за отбрана на Франция, Африка и Балканите и воюва само на един фронт, ще смаже СССР. С това съм абсолютно съгласен. Те са били на косъм, въпреки че са воювали на няколко фронта.

На какъв косъм са били ? 300 пъти съм писал, че чудовищната им доминация в първите месеци е понеже хващат СССР и по-специално РККА тотално неподготвени. Горивото е било складирано чак в Москва. Влизат нацистите и сварват една абсолютно неорганизирана армия. Командите са закъснявали, танковете са били без снаряди и т.н. Освен това Сталин прави чистка в командния корпус през 1941-ва. Това тотално не кореспондира с тезата на Виктор Суворов в "Ледоразбивачът".

Ами това е успешната тактика, да хванат съперника неподготвен.

Ти кажи наистина ли смяташ, че Германия, без да е във война със Съюзниците, ще загуби от СССР.

При хипотезата, в която Великобритания и Франция, не се намесват в подкрепа на Полша, съм на 100% убеден, че свастиката щеше да се вее на Червения площад.

Благодарение на Хитлер и войната между западния свят, СССР достигна това влияние. Никога нямаше да припарят по-далече от сегашните си граници, ако Германия, Франция и Великобитания бяха единни.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 11:55

Soulen написа:Ами това е успешната тактика, да хванат съперника неподготвен.

Естествено, че е така. Тук съм съгласен с теб, ама това не означава, че са щели да успеят.

Soulen написа:Ти кажи наистина ли смяташ, че Германия, без да е във война със Съюзниците, ще загуби от СССР.

Това не е мое мнение, а мнение на доста историци. Напоследък почнах да слушам много изявите на Алексей Исаев. Има доста какво да се чуе, направил е доста мащабно изследване по тая тема. Например, аз самият бях на мнение, че РККА нямаше да се справи без ленд-лийза главно заради хранителните запаси, понеже армията ще измре от глад. ОБАЧЕ ! Оказва се, че в СССР е имало производство и общо-взето РККА се е изхранвала самичка. За процента оръжие по ленд-лийза няма кво да говорим. 4% са...

https://www.youtube.com/watch?v=OISlGvBJadQ&t=57s
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 25 окт 2022 12:02

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Ами това е успешната тактика, да хванат съперника неподготвен.

Естествено, че е така. Тук съм съгласен с теб, ама това не означава, че са щели да успеят.

Soulen написа:Ти кажи наистина ли смяташ, че Германия, без да е във война със Съюзниците, ще загуби от СССР.

Това не е мое мнение, а мнение на доста историци. Напоследък почнах да слушам много изявите на Алексей Исаев. Има доста какво да се чуе, направил е доста мащабно изследване по тая тема. Например, аз самият бях на мнение, че РККА нямаше да се справи без ленд-лийза главно заради хранителните запаси, понеже армията ще измре от глад. ОБАЧЕ ! Оказва се, че в СССР е имало производство и общо-взето РККА се е изхранвала самичка. За процента оръжие по ленд-лийза няма кво да говорим. 4% са...

https://www.youtube.com/watch?v=OISlGvBJadQ&t=57s

Защитаваме различни тези. Без лендлийза може би е щяло да спечелят. Но много по-трудно, с повече жертви и е силно вероятно Съюзниците да достигнат Берлин първи и СССР да загуби Източна Германия или разделение въобще да няма.

Аз заявявам, че без военна намеса на Великобритания, Франция и САЩ, Германия ще спечели с лекота срещу СССР. Имало го е сценария да не се намесят за Полша, точно както не са се намесили за Чехословакия.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 окт 2022 13:14

Украинската футболна асоциация (УАФ) изпрати писмо до Международната футболна федерация (ФИФА) и до Европейската футболна централа (УЕФА) с искане да изключат Руския футболен съюз (РФС) от двете организации. Това съобщи във вторник президентът на УАФ Андрей Павелко на профила си във Фейсбук.
"УАФ изпраща незабавен апел до ФИФА и УЕФА с искане за най-строги санкции срещу РФС. А именно, ние ще поискаме изключване на Русия от УЕФА и ФИФА", написа Павелко.
Според него това се дължи на решението да се позволи на отбори от нови региони на Русия и Крим да участват в състезания, провеждани от Националната футболна лига (НФЛ). През 2015 година ФИФА и УЕФА забраниха участието на кримски клубове в руски турнири. По решение на УЕФА кримските клубове след обединението на Крим с Русия играха в първенството на региона. Кримският футболен съюз беше създаден през юли 2015 година с подкрепата на УЕФА. Оттогава се организират отделни състезания за клубовете на полуострова под егидата на съюза.

Баси лицемерието... Що едно време не спряха излъчването на НБА, НФЛ и тем-подобни от всички европейски телевизии, понеже САЩ водиха война с теоризма ?! Или да спрат участието на САЩ от Олимпийските игри, Световното по баскетбол...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”