Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 07 окт 2025 14:57

Dust написа:Thsmith, от инфото от първа ръка за Германия единствено което всеки път ми се споделя, че страната се е напълнила мангали (то ест паплач от Близкия изток) Относно другите неща като работа, услуги и т.н. към момента те сътресения не усещат и невижат около тях. За съжаление в загниваща Германия цените в хранителните магазини са по-ниски от тук, а храната е основното нещо за хората.

Аз от мое инфо, а не от приятели мога да сравнявам.
- Хотели малко по скъпи
- Паркинг много по скъп
- Бензин много по скъп (макар да е включена винетката)
- Жени по евтини
- Ресторанти/кафета по скъпи.

Аз и заради това говоря за някой от средната класа, който излиза на заведение няколко пъти на седмица, а не кара на кренвирши от кауфланд.
Заобикалящата те среда е драматично по лоша в момента. Заобикалящата среда е доста по лоша в последните години. И говоря като човек, който трудно му правят впечатления такива неща. Смисъл аз съм 2 метра и все още съм в добра форма, не ходя по гета и ходя с широка крачка като кон с капаци общо взето. Като имаш предвид, че избягвам придвижването пеша максимално и предпочитам да обикалям като идиот докато паркирам :lol:
Смисъл... не съм човек, който се вглежда много и пак му прави силно впечатление.

едит: Забравих да добавя и жилище. Още преди години, когато имах жилища в Германия, същите носиха доста по-голям разход от тези в София. Говоря още преди кризата :lol: Продал съм всичко там към днешна дата и не мога да отговоря колко са се вдигнали разходите за жилище в момента. Без там разните помощи и социални защити. Нз дали си наясно, но имаш данък дори в твоята сфера : 0 За приемник :lol: Предполагам още го има.
* и отгоре на всички много трудно избягваш плащане на данъци :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 07 окт 2025 15:14

В крайна сметка инфлация и поскъпване има навсякъде. Идеята на мнението ми е друго, а именно, видиш ли как германците ще останат без работа. Как едва ли не държавата ще фалира и някакви подобни неща. След Ковид кризата и войната в Украйна е нормално и в големите икономики да има сътресения и такива има. Немската икономика 2023 и 2024 наистина е в по-тежко положение. За тази 2025 вече има ръст макар и малък, и се очаква да продължи.
Мой първи братовчед цялото му семейство работят и децата учат там от много време (10 години поне). Обикновени работници са. Те ми споделят нещата от първо лице.
Едно е човек да има наблюдение над дадена ситуация като турист и съвсем друго като постоянно живеещ и работещ там. Плащат данъци и комунални услуги там и т.н.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 окт 2025 15:58

Dust написа:В крайна сметка инфлация и поскъпване има навсякъде. Идеята на мнението ми е друго, а именно, видиш ли как германците ще останат без работа. Как едва ли не държавата ще фалира и някакви подобни неща. След Ковид кризата и войната в Украйна е нормално и в големите икономики да има сътресения и такива има. Немската икономика 2023 и 2024 наистина е в по-тежко положение. За тази 2025 вече има ръст макар и малък, и се очаква да продължи.
Мой първи братовчед цялото му семейство работят и децата учат там от много време (10 години поне). Обикновени работници са. Те ми споделят нещата от първо лице.
Едно е човек да има наблюдение над дадена ситуация като турист и съвсем друго като постоянно живеещ и работещ там. Плащат данъци и комунални услуги там и т.н.

Аз не говоря за някакви апокалиптични картинки, а просто за това, че нещата не стават по-добре, а вървят в обратна посока от известно време. И това е с основна заслуга зелените дивотии, които парите на хората и ги изхвърлят в тоалетната.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 07 окт 2025 16:26

Вероятно тези зелени сделки като замисъл и прогнози са били добре, но едва ли са могли да предвидят Ковид кризата и войната в Украйна, поради която се налага тотална промяна на всичко в Европа, а това няма да стане за ден-два или година, а ще отнеме време.
Но пък зелените сделки нямат отношение към факта, че са напълнили с паплач от Близкия изток и Африка и то не само в Германия.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 окт 2025 16:35

Dust написа:Вероятно тези зелени сделки като замисъл и прогнози са били добре, но едва ли са могли да предвидят Ковид кризата и войната в Украйна, поради която се налага тотална промяна на всичко в Европа, а това няма да стане за ден-два или година, а ще отнеме време.
Но пък зелените сделки нямат отношение към факта, че са напълнили с паплач от Близкия изток и Африка и то не само в Германия.

Как точно е "добро" да изхвърляш пари в тоалетната? Тези сделки изглеждат смешно от първия момент. Чудно ми е обаче защо само Тачър от големите политици се осмеляваше да каже истината още преди 25 години за това каква измама е това и как може някой доброволно да си направи подобно харакири.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 07 окт 2025 16:38

В крайна сметка бълването на вредни емисии по един или друг начин трябва да се ограничат. Какъв ще е на-добрият начин за да няма сътресения аз не съм специалист в областта, но е факт, че настъпват сериозни климатични промени породени от тях.

Ако живееш в Гълъбово дали ще си на същото мнение, нищо че ТЕЦ-а дава прехрана на много хора в града. Не трябва да се гледа на събитията само от собствената камбанария ;)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 07 окт 2025 17:20

bubka написа:
Drunken_Master написа:Те швабите са трета поредна година в рецесия, Дъста още не е разбрал, милия... Изображение

То тука вече две години се пускат статии, статистики и т.н за съкращения, закриване на производства и т.н. и не просто някакви жълтини, този още не е разбрал :lol: :lol: :lol: .
По-забавното е как "бензиностанцията с ракети", и тая година ще е с икономически ръст, че и с ръст на индустриалното производство.

Оня ден гледах Стоян Панчев при Карбовски... Беше постната някаква статистика за най-големите икономики в света по ППП. Естествено, китайската беше на първо място. Та... според статистиката руската била четвърта в света (естествено важно е и че населението е доста, но пък Индия, Китай и САЩ са с повече население от тях и са пред тях в тая класация). Според Панчев, в подобна статистика е особено важна структурата на икономиката на всяка една държава. Напълно логично било Китай да са първи, понеже просто имат най-много фабрики. Но когато отидеш на война с Русия, няма никакво значение, дали имаш добър туризъм или нови и нови сгради, които да помпат БВП-то, а е важно, дали имаш петрол, газ, стомана, барут и прочее... Аз между другото направо се заливам от смях, когато някой ми обяснява, че Европа щяла да се противопоставя на руснаците военно. Русия произвежда повече снаряди отколкото цялото НАТО сумарно. Да не говорим за дронове, танкове и прочее... Общо-взето... санкциите работят.
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 окт 2025 20:27

Dust написа:В крайна сметка бълването на вредни емисии по един или друг начин трябва да се ограничат.

CO2 не е вредна емисия. СО2 е неотменима съставка за живота на Земята.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 07 окт 2025 21:15

Вредните емисии не са само СO2

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 окт 2025 22:48

Ох, Боже .... всичко ли трябва да ти обяснявам ??! ..... т.нар. "Зелена сделка" е обявила за враг на човечеството въглеродния диоксид (СО2) и цялата малоумна "битка" е ..... за да сме го намаляли .... врагът ОФИЦИАЛНО е въглеродният диоксид .... който НЕ Е ВРЕДНА ЕМИСИЯ !!!!

Върни се в “Свободна зона”