Dust написа:Thsmith, от инфото от първа ръка за Германия единствено което всеки път ми се споделя, че страната се е напълнила мангали (то ест паплач от Близкия изток) Относно другите неща като работа, услуги и т.н. към момента те сътресения не усещат и невижат около тях. За съжаление в загниваща Германия цените в хранителните магазини са по-ниски от тук, а храната е основното нещо за хората.
Аз от мое инфо, а не от приятели мога да сравнявам.
- Хотели малко по скъпи
- Паркинг много по скъп
- Бензин много по скъп (макар да е включена винетката)
- Жени по евтини
- Ресторанти/кафета по скъпи.
Аз и заради това говоря за някой от средната класа, който излиза на заведение няколко пъти на седмица, а не кара на кренвирши от кауфланд.
Заобикалящата те среда е драматично по лоша в момента. Заобикалящата среда е доста по лоша в последните години. И говоря като човек, който трудно му правят впечатления такива неща. Смисъл аз съм 2 метра и все още съм в добра форма, не ходя по гета и ходя с широка крачка като кон с капаци общо взето. Като имаш предвид, че избягвам придвижването пеша максимално и предпочитам да обикалям като идиот докато паркирам :lol:
Смисъл... не съм човек, който се вглежда много и пак му прави силно впечатление.
едит: Забравих да добавя и жилище. Още преди години, когато имах жилища в Германия, същите носиха доста по-голям разход от тези в София. Говоря още преди кризата :lol: Продал съм всичко там към днешна дата и не мога да отговоря колко са се вдигнали разходите за жилище в момента. Без там разните помощи и социални защити. Нз дали си наясно, но имаш данък дори в твоята сфера : 0 За приемник :lol: Предполагам още го има.
* и отгоре на всички много трудно избягваш плащане на данъци :lol: