Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 13:01

ReBorn1982 написа:
tiamat написа:Абе, поправете ме ако греша, но по-рано тази година когато убиха една депутатка демократ от парламента в Минесота и мъжа ѝ, тук май нямаше писаници за извратвняци консерватори и т.н. Ама сигурно съм пропуснал, Еминем със сигурност ги е заклеймил :mrgreen:

Поправи ме, ако греша, но преди този случай май пробваха да убият Тръмп по време на президентската му кампания, нали ??! .... а насилието на едните няма как да не провокира и съответен отговор, сред другите също има луди глави, които да вземат да отговарят ....

Демек, едното оправдава другото? Айде стига глупости. И едното, и другото, и третото, и петото са еднакво отвратителни и недопустими. Кърк примерно, с риториката си, е накарал много хора да го намразят. Оправдава ли това покушението? Разбира се, че не.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2025 13:07

Eminem написа:
metodito написа:Каква София, майна, какви араби?! Ела в провинцията да видиш циганизирането на България. Стресиращо е. Арабите не искат в България. Докато не достигнем стандарта на Франция и Великобритания, не се притеснявай.

По принцип е вярно, че циганите са по-голям проблем, но и мигрантите не са за подценяване.
Според данни на самата ДАБ, в края на 2024г. НЕзаконните мигранти са почти 140 000 хиляди.

Смятай, че повечето ги няма вече. Аз ако съм афганистанец и като видя тук какво е сигурно ще поискам билет за обратно.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 13:08

metodito написа:
Eminem написа:
Red_Neck написа: но много много често го гонят я нансита, я мигранти по улиците и невинаги има достъп до форума :))))

Умният човек си взима поука от ставащото при съседа и прави нещо, за да не случи и при него.
Убийствата и изнасилванията на мигранти из цяла Европа, смешни ли ти са? Защо не видиш каква е статистиката на престъпленията в Европа, преди и след нашествието на мигранти от Азия и Африка? Май разликата е в пъти и НЕ Е в полза на мигрантите.

А харесва ли ти центърът на София да е арабски и да не се чувстваш в България? Забелязано и от все повече европейски туристи!

Каква София, майна, какви араби?! Ела в провинцията да видиш циганизирането на България. Стресиращо е. Арабите не искат в България. Докато не достигнем стандарта на Франция и Великобритания, не се притеснявай.

Тъй като живея в Сливен, известно с какво известен, трябва да споделя впечатленията си, че напоследък забелязвам много цигани (впечатляващо много) се обличат, говорят и като цяло държат като нормални хора. Същевременно забелязвам доста българи, които се държат като животни. Демек проблема не е в етноса, а някъде другаде.
Особено ми направи впечатление веднъж, една циганка, дето си я мязаше баш като циганка от квартала, забеляза една чаша от кафе оставена на една пейка. Отиде и я взе, и аз си викам, баси животното, да обира остатъците от кафе от пейките да пие кафе, а тя я просто занесе до близката кофа и я изхвърли.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2025 13:22

tiamat написа:Тъй като живея в Сливен, известно с какво известен, трябва да споделя впечатленията си, че напоследък забелязвам много цигани (впечатляващо много) се обличат, говорят и като цяло държат като нормални хора. Демек проблема не е в етноса, а някъде другаде.
Особено ми направи впечатление веднъж, една циганка, дето си я мязаше баш като циганка от квартала, забеляза една чаша от кафе оставена на една пейка. Отиде и я взе, и аз си викам, баси животното, да обира остатъците от кафе от пейките да пие кафе, а тя я просто занесе до близката кофа и я изхвърли.

Знаеш добре за какво говоря. Примерът ти не е ок. Аз мога да ти дам пример с Търново. Роден съм и съм израснал в близост до турската махала. Измазани къщи, дворчета. Поне допреди 20-ина години беше така. Днес приятелите ми, с които съм израснал от ма'алата са в Норвегия, Швеция и Белгия. И бачкат. Не крадат.
Масовият случай не е такъв. Масовият случай е, че от години тези, които говорят нечленоразделно и не знаят нито цигански, нито български се увеличават. Има цели села, които са вече подменени етнически. Познай има ли градини в тях и как изглежда всичко. Случаят в Ботевград сега го разправят, понеже тея бащи са имали топки и щото не е прецедент. Намекнали им да мълчат. И това е масово в малките градчета в провинцията.
За съжаление, ножицата между ромите и българите в ментално отношение днес е много голяма. Не беше така в началото на нулите. Положителното, което наблюдавам от известно време е, че виждам нерядко българи да осиновяват циганчета. И това е правилния път. Поначало още 90-те гетата трябваше да се разбият. И те да бъдат интегрирани сред българите. Ще циганеят, ще циганеят, па ще се окултурят. Сега е изпусната работа вече. Ако сега се започне да се работи правилно... След 20 години може и да има резултат.
Но става дума и за нещо друго. За етническия характер на държавата.
2050. Две ченгета обикалят в тъмното. Спират случаен минувач и му искат документи за проверка. Единият се смее и вика на другия. "Абе, Мюмюн, виж какво смешно име: Иван.
:)

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 13:32

metodito написа:
tiamat написа:Тъй като живея в Сливен, известно с какво известен, трябва да споделя впечатленията си, че напоследък забелязвам много цигани (впечатляващо много) се обличат, говорят и като цяло държат като нормални хора. Демек проблема не е в етноса, а някъде другаде.

Знаеш добре за какво говоря. Примерът ти не е ок. Аз мога да ти дам пример с Търново. Роден съм и съм израснал в близост до турската махала. Измазани къщи, дворчета. Поне допреди 20-ина години беше така. Днес приятелите ми, с които съм израснал от ма'алата са в Норвегия, Швеция и Белгия. И бачкат. Не крадат.
Масовият случай не е такъв. Масовият случай е, че от години тези, които говорят нечленоразделно и не знаят нито цигански, нито български се увеличават. Има цели села, които са вече подменени етнически. Познай има ли градини в тях и как изглежда всичко. Случаят в Ботевград сега го разправят, понеже тея бащи са имали топки и щото не е прецедент. Намекнали им да мълчат. И това е масово в малките градчета в провинцията.
За съжаление, ножицата между ромите и българите в ментално отношение днес е много голяма. Не беше така в началото на нулите. Положителното, което наблюдавам от известно време е, че виждам нерядко българи да осиновяват циганчета. И това е правилния път. Поначало още 90-те гетата трябваше да се разбият. И те да бъдат интегрирани сред българите. Ще циганеят, ще циганеят, па ще се окултурят. Сега е изпусната работа вече. Ако сега се започне да се работи правилно... След 20 години може и да има резултат.
Но става дума и за нещо друго. За етническия характер на държавата.
2050. Две ченгета обикалят в тъмното. Спират случаен минувач и му искат документи за проверка. Единият се смее и вика на другия. "Абе, Мюмюн, виж какво смешно име: Иван.
:)

Това с разбиването на гетата сме го играли. Бях малък, но помня, някъде късните 80 бяха решили да интегрират цигани в нашия блок. Дадоха им някои апартаменти. На втората седмица, на апартамента на първия етаж (за щастие не в моя вход) вече живееше кон :)))
Извън майтапа, проблемът е много лесно решим - идва милицията и прибира коня. Не помня какво стана с това всъщност...
Знам само че всеки проблем си има решение. Щом има цигани, които се държат като хора, значи може.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2025 13:44

tiamat написа: Кърк примерно, с риториката си, е накарал много хора да го намразят. Оправдава ли това покушението? Разбира се, че не.

Не съм му гледал всичко, но във видеата, които съм гледал, не съм видял нещо обидно да казва .... не е някоя психо отрепка. Сега, ако някой се обижда, че отрича съществуването на 625 пола, примерно, това е друго .... наричат го нацист дори .... защо ??! Защото отрича малоумните им идеологии ....

А нечовешката радост от убийството му дори няма нужда от коментар. Това е дъно на дъната.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2025 13:47

tiamat написа:Това с разбиването на гетата сме го играли. Бях малък, но помня, някъде късните 80 бяха решили да интегрират цигани в нашия блок. Дадоха им някои апартаменти. На втората седмица, на апартамента на първия етаж (за щастие не в моя вход) вече живееше кон :)))
Извън майтапа, проблемът е много лесно решим - идва милицията и прибира коня. Не помня какво стана с това всъщност...
Знам само че всеки проблем си има решение. Щом има цигани, които се държат като хора, значи може.

Със сигурност е така. Но първо, държавата трябва да признае, че има проблем. Тя не иска. А концентрацията на гетата е добре дошло за партиите. Или по-точно Партията. То партии няма в България.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 11 сеп 2025 13:53

ReBorn1982 написа:
А убийството на Чарли Кърк със сигурност не е от "обикновен Джо и/или Джейн", а очевидно е професионалист и тук най-вероятно говорим не за подобен единак, а за поръчково убийство. А оръжие за такова винаги ще се намери.

Как да е, американското общество е много болно очевидно и трябва да се работи именно по това, има нещо много сбъркано там. Виждаш и как черният заколи момичето във влака ей така, за нищо .... то като е решил да убива, винаги ще намери с какво.

Е техният проблем с оръжията не е в това конкретно убийство, а в масовостта на пуканици по училища, университети и подобни. Такива се извършват в голям процент от обикновени Джо и Джейн, на които им е отлепило релето. И да, след като виждаш че обществото ти е много болно, не му даваш оръжие за да продължи да се избива, ебаси.

Представям си ако имахме подобна свобода тук, щеше да е като в Дивия Запад. Добре че нямаме.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 14:23

ReBorn1982 написа:
tiamat написа: Кърк примерно, с риториката си, е накарал много хора да го намразят. Оправдава ли това покушението? Разбира се, че не.

Не съм му гледал всичко, но във видеата, които съм гледал, не съм видял нещо обидно да казва .... не е някоя психо отрепка. Сега, ако някой се обижда, че отрича съществуването на 625 пола, примерно, това е друго .... наричат го нацист дори .... защо ??! Защото отрича малоумните им идеологии ....

А нечовешката радост от убийството му дори няма нужда от коментар. Това е дъно на дъната.

Ето какво пишат нормалните хора:
Charlie Kirk was a man whose every word grated against my values. He denied climate change, railed against LGBTQ+ rights, mocked teachers, and worked tirelessly to undermine democratic norms. He was, to me, the embodiment of a politics that corrodes empathy and weaponizes division.

And yet—his murder was horrific, unnecessary, and indefensible.

Kirk was a husband and a father of two young children. I hope he loved his family as fiercely as I love mine. That private love is what made him human, not the bile he unleashed onstage or online. To strip him of his humanity in death would make me no better than those who celebrated when people I admired were gunned down.

What happened in Utah was not “karma.” It was not justice. It was murder.

От Tuck The Frumpers в туитър.

Ти ако държиш да се взираш в ненормалниците, твоя си работа.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2025 15:38

rhaegar написа:Представям си ако имахме подобна свобода тук, щеше да е като в Дивия Запад. Добре че нямаме.

Ша мъ извиняваш, ама ние като общество сме много по-добре от американците, в смисъл, не че сме много добре де, просто ония са тотално изкукали. У нас няма как цялата държава да пламне, щото полицията убила по погрешка някакъв закоравял престъпник и боклук ....

Върни се в “Свободна зона”