Soulen написа:Да попитам пак. Този крадлив манталитет е същия като руския. 1 към 1 сме с тях, като гледах сериала Кухня, който е един от най-великите за мен. Само схеми, крадене, корупция. Виждаме го и в тяхната армия. Ако всичко беше наред, а не крадяха и с гъза си, щяха да постигнат доста повече. Защо подкрепяш Русия, като реално ние от тях явно сме го взели. През нашия соц е същата работа. Всеки е гледал да скатае, да открадне и нещо се е случвало, само защото от високо ниво се е давало нареждане, което няма как да не изпълниш. Единствено силовата принуда е била причина да се прави нещо тогава. Сега вече живеем в свободна държава и няма някой, който да ме накара насила да направя нещо.
Не е от руснаците, а от Ориента, човек. Иначе аз като съм се заглежда в новини по ОРТ, да, все едно гледам БНТ. Там набили доктор, някакъв кретен се утрепал с колата, карайки с 200, изгорял мол или склад поради мърлявщина. И все борят корупцията. Голямо борене, голямо нещо...
Аз го обясних по-назад... Не ние приличаме на тях, а те на нас, понеже тази територия един вид, ние сме я направили държава, давайки им писменост и приобщавайки ги в семейството на християнските държави, което за времето си е било все едно да станеш член на ЕС днес. За ген и кръв не знам, но ние делим един код с тях, което е езика. Нормално е да си приличаме и да се разбираме. И не знам за теб, за много е, за мен това не е проблем.
Това за скатаването и краденето... не знам що го прехвърляш на тях. Приемай българина и с кривиците и с правиците му. Западът има своите достойнства, изтокът - свои.