Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 01:26

paceto написа:Да, пусне се инфо и веднага "О, това е украинско, лъжа е", пусне ли се руски източник, мълчи се.

Извинявай, ама на това момче... 90% от твърденията му бяха оборени от Търмън или Сolonelcassad. Говоря за оборване, посредством видеоклипове и т.н. Айде, да не се връщаме на прословутите му твърдения (имаше над 3-4 поста), в който беше абсолютно сигурен, че до дни Русия щяла да фалира. Аз го бях постнал, ама ти нещо го беше изтрил.
Освен това, пак извинявай, ама това момче е кръгъл идиот. КРЪГЪЛ ! Не може да си завършил история в Софийския университет и да твърдиш, че Косово била "древна държава". Да не говорим за останалите му бисери. То направо край нямат...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 02:40

Хайде да не изпадаме в крайности и да казваме кой, какъв е. Ако и той се включи с подобни епитети и обиди ще стане грозно, а вие не спирате да го провокирате.

Не знам кой с какви видеа и не знам си какво е оборвал, но в целият този поток на пропаганда е възможно да се пуснат всякакви небивалици. Това не прави човека инициатор на пропаганда, защото и аз като ви обяснявах едни неща преди няколко месеца ми се смеехте, а вижте какво е положението в момента и бях прав. :)

Не мисля, че някой нормален наистина вярва, че Русия може да фалира в буквалният смисъл, та той може да го е казвал чисто провокативно, подигравателно или просто като израз за закъсване на икономиката. Ето например и Нисан се излизат от Русия до няколко седмици.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 13 окт 2022 03:17

paceto написа:Хайде да не изпадаме в крайности и да казваме кой, какъв е. Ако и той се включи с подобни епитети и обиди ще стане грозно, а вие не спирате да го провокирате.

Не знам кой с какви видеа и не знам си какво е оборвал, но в целият този поток на пропаганда е възможно да се пуснат всякакви небивалици. Това не прави човека инициатор на пропаганда, защото и аз като ви обяснявах едни неща преди няколко месеца ми се смеехте, а вижте какво е положението в момента и бях прав. :)

Не мисля, че някой нормален наистина вярва, че Русия може да фалира в буквалният смисъл, та той може да го е казвал чисто провокативно, подигравателно или просто като израз за закъсване на икономиката. Ето например и Нисан се излизат от Русия до няколко седмици.

Току що видях какво е писал въпросния господин след като прочетох твоето мнение.... Това момче не спира да лъже. Няма да влизам в подробности, но само ще кажа, че нищо от това, което е написал по мой адрес не е вярно. Нито съм казвал, че Русия ще фалира до дни(най-голямата му лъжа), нито съм казвал, че Косово е "древна държава". В началото споделях информация то Financial times и Блумбърг, които се позоваваха на финансови експерти, че с блокирането на руските активи Русия няма да може още дълго да си покрива облигационните заеми и ще последва дифолт или практически фалит на държавата. В крайна сметка това се случи през май.... Относно Косово - никъде не съм казал, че е древна държава, а че съществува отдавна под една или друга форма. Дори им дадох един жокер белким зацепят с Косово поле ама не зацепиха. Даже и пример дадох с автономията от 1963 година ама пак не зацепиха. Няма да спамя темата. Дори няма да обръщам внимание на останалите лъжи, че някой ме бил оборвал с нещо си. За да ме обори трябва да е с факти, а не с измислени видеа от руски телеграм групи, които на всичкото отгоре са затворени. Така, че ... nice try както казват американците. Истината е, че това момче има пълна липса на познания по история и не само. Дори един от съфорумците тук, който е учител по история се включи и му каза деликатно, че повечето неща, които говори са откровени неистини.... И последно ще вметна едно- четене на руска пропагандна литература не те прави историк.Най-фрапантния пример- Митрофанова казва, че в България по време на Освободителната война умират 200 000 руснака., когато всъщност според медицинските им дневници броят на убитите е малко над 11 000. Когато посланика на Русия изрече подобна опашата лъжа няма как да вярваш на всичко друго, които излиза от тях. Историк ставаш, когато четеш източници от цял свят по една и съща тема и имаш защитени дисертации в престижни университети. Останалото е пунта мара.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 13 окт 2022 04:35

paceto написа: Ето например и Нисан се излизат от Русия до няколко седмици.

Ти пък, във Франция 9000 компании са фалирали само за третото тримесечие, най-високата цифра през последните 25 години. В Германия положението е още по-зле. В момента в Европа тече деиндустриализация. Вече сме в рецесия, а зимата още не е дошла.

Борел го каза онзи ден, колкото и да не искаше да го признае досега: благополучието на Европа се дължеше на евтината руска енергия и този влак го изпуснахме. Ще трябва да свикваме с този факт и последствията от него. Сега Чичо Сам ни продава от 4 до 7 пъти по-скъпа енергия като на "приятели".

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

По повод твърденията, че съм лъжец...

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 07:25

bobonikolov написа:Нито съм казвал, че Русия ще фалира до дни(най-голямата му лъжа)...

bobonikolov написа:Медийната пропаганда нищо не набива. Факт, е че американските и западни инвеститори още не са си получили парите по държавните облигационни заеми на Русия. Русия твърди платихме, кредиторите твърдят, че пари не са получили. От четвъртък тече 30 дневен срок за погасяване на вноската от Русия в долари или евро(кредиторите вече казаха, че няма да приемат плащане в рубли). Ако след този срок пари няма, Русия отива във фалит, което ще доведе до още по-тежък удар по страната. След фалита на държавата ще последват фалити на почти всички компании. Ако държавата фалира, компаниите вероятно я последват.
Има около дължим четвърт трилион долара руски корпоративен и суверенни облигации, деноминирани в евро и долари. Това би изключило Русия от глобалните фондови пазари и за нея ще стане изключително трудно да намери пари там.Международната общност направи Русия най-санкционираната страна в света.Досега само Китай продължава да иска да работи с Москва.
Но един дефолт може да промени нещата..Не мисля, че ти и останалите осъзнавате колко е тежко положението в Русия. Войната няма да продължи дълго. Русия и сега неможе да изхрани и снабди с гориво армията си в Украйна, какво остава да вкарва още сили. Тези врели некипели, които се говорят, как руската икономика не била отслабена след предишните санкции и как и сега санкциите нямало да повлияят са абсолютно безпочвени. Руснаците вече започнаха да го усещат. Нямат елементарни стоки в магазините, лихвите по кредитите удариха 20%. Представи си от утре изведнъж ипотеката ти да се оскъпи с 20%. Дали е ок? Колко ще издържиш да я плащаш? В същото време или ще бъдеш съкратен от работа или заплата ти в рубли няма да ти стинге и хляб да си купиш заради инфлацията, която в момента е 11%.

bobonikolov написа:нито съм казвал, че Косово е "древна държава".

bobonikolov написа:Пич пак говориш за неща, за които не си се осведомил. Да сравняваш двата примера е меко казано смехотворно. Първо - косово е съществувало от векове. Не е държава, възникнала за една нощ както някои тук се опитват да го изкарат, но няма да спамя темата. Второ- прочети много подробно събитията от 2014 година и какво стана в Донецк и Луганск и ще видиш съществените разлики. В Косово имаш КОСОВАРИ. В Донецк и Луганск никой не е искал отцепване. Абсолютно никой! Дори самия Пушилин признава в едно интгервю, че ако не бил дошъл той от Русия с бандата си разбойници да направи т.нар. бунт населението на тези два града изобщо не е обмисляло бунт, защото не е имало за какво и всичко си му е било наред! След като тия боклуци създадоха проблемите масово населенитео на Луганск и Донецк напусна в посока Украйна! Не Русия, а Украйна пич! Останаха някакъв процент хора, които или нямат къде да отидат или са промити мозъци, но и те не отидоха в Русия! Никой не искаше да се дели от Украйна! Хубаво е да се прави разлика между тия два случая!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: !

Мнениеот Soulen » 13 окт 2022 09:51

Drunken_Master написа:
Soulen написа:А какво значение има това за настоящето?

Ами дай да погледнем реално на нещата. Откакто сме в Европейският съюз и в НАТО, аз лично, да ти кажа... не виждам, да сме напреднали много. Ако ти виждаш, дай ми някакви адекватни примери. Аз наистина не виждам. Твоята гледна точка за НАТО я споделям и аз. НАТО е пълна пародия на "отбранителен" съюз, ама в интерес на истината, дето викаш ти, май по-добре да сме с тях, отколкото да ядем папарлянгата след време.

Та, по същество. Проблема на нас не ни е социализма, нито БКП, нито ДС и т.н. Проблема е, че народа ни е крадлив, това е. Ми, замисли се, по дяволите ! КАТаджията иска рушвети, доктора те цоца за един преглед, политиците ни крадат като за последно, магазинера те цака в кантара, таксиджията ти взима 70 лева за 5 километра и т.н. Краде се от най-ниското до най-високото ниво...

Като махнем лирическото отклонение, в което има голяма доза субективизъм, мога да обобщя, че общо взето сме на едно мнение. Адски зависими сме от ЕС, но не се възползваме достатъчно заради голямата корупция.

НАТО е важно да сме в него, не е отбранителен съюз, но това не е от значение. Ако ще да провежда геноцид всяка година някъде, важното е да не се озовем без гръб и да ни се случи случка.

Да попитам пак. Този крадлив манталитет е същия като руския. 1 към 1 сме с тях, като гледах сериала Кухня, който е един от най-великите за мен. Само схеми, крадене, корупция. Виждаме го и в тяхната армия. Ако всичко беше наред, а не крадяха и с гъза си, щяха да постигнат доста повече. Защо подкрепяш Русия, като реално ние от тях явно сме го взели. През нашия соц е същата работа. Всеки е гледал да скатае, да открадне и нещо се е случвало, само защото от високо ниво се е давало нареждане, което няма как да не изпълниш. Единствено силовата принуда е била причина да се прави нещо тогава. Сега вече живеем в свободна държава и няма някой, който да ме накара насила да направя нещо.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 окт 2022 10:54

Soulen написа:Да попитам пак. Този крадлив манталитет е същия като руския. 1 към 1 сме с тях, като гледах сериала Кухня, който е един от най-великите за мен. Само схеми, крадене, корупция. Виждаме го и в тяхната армия. Ако всичко беше наред, а не крадяха и с гъза си, щяха да постигнат доста повече. Защо подкрепяш Русия, като реално ние от тях явно сме го взели. През нашия соц е същата работа. Всеки е гледал да скатае, да открадне и нещо се е случвало, само защото от високо ниво се е давало нареждане, което няма как да не изпълниш. Единствено силовата принуда е била причина да се прави нещо тогава. Сега вече живеем в свободна държава и няма някой, който да ме накара насила да направя нещо.

Не е от руснаците, а от Ориента, човек. Иначе аз като съм се заглежда в новини по ОРТ, да, все едно гледам БНТ. Там набили доктор, някакъв кретен се утрепал с колата, карайки с 200, изгорял мол или склад поради мърлявщина. И все борят корупцията. Голямо борене, голямо нещо...
Аз го обясних по-назад... Не ние приличаме на тях, а те на нас, понеже тази територия един вид, ние сме я направили държава, давайки им писменост и приобщавайки ги в семейството на християнските държави, което за времето си е било все едно да станеш член на ЕС днес. За ген и кръв не знам, но ние делим един код с тях, което е езика. Нормално е да си приличаме и да се разбираме. И не знам за теб, за много е, за мен това не е проблем.
Това за скатаването и краденето... не знам що го прехвърляш на тях. Приемай българина и с кривиците и с правиците му. Западът има своите достойнства, изтокът - свои.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 13 окт 2022 11:00

metodito написа:
Soulen написа:Да попитам пак. Този крадлив манталитет е същия като руския. 1 към 1 сме с тях, като гледах сериала Кухня, който е един от най-великите за мен. Само схеми, крадене, корупция. Виждаме го и в тяхната армия. Ако всичко беше наред, а не крадяха и с гъза си, щяха да постигнат доста повече. Защо подкрепяш Русия, като реално ние от тях явно сме го взели. През нашия соц е същата работа. Всеки е гледал да скатае, да открадне и нещо се е случвало, само защото от високо ниво се е давало нареждане, което няма как да не изпълниш. Единствено силовата принуда е била причина да се прави нещо тогава. Сега вече живеем в свободна държава и няма някой, който да ме накара насила да направя нещо.

Не е от руснаците, а от Ориента, човек. Иначе аз като съм се заглежда в новини по ОРТ, да, все едно гледам БНТ. Там набили доктор, някакъв кретен се утрепал с колата, карайки с 200, изгорял мол или склад поради мърлявщина. И все борят корупцията. Голямо борене, голямо нещо...
Аз го обясних по-назад... Не ние приличаме на тях, а те на нас, понеже тази територия един вид, ние сме я направили държава, давайки им писменост и приобщавайки ги в семейството на християнските държави, което за времето си е било все едно да станеш член на ЕС днес. За ген и кръв не знам, но ние делим един код с тях, което е езика. И не знам за теб, за много е, за мен това не е проблем.
Това за скатаването и краденето... не знам що го прехвърляш на тях. Приемай българина и с кривиците и с правиците му. Западът има своите достойнства, изтокът - свои.

Миналото отдавна не е някакъв фактор. Ние сме дали писменост и култура на бая държави, но това не е релевантно за 2022г.

Руското влияние е най-силно между 45-89, та тези поколения сега са активната част от народа. Това е свързано точно с краденето, скатаването и корупцията.

Следващите поколения ще страдат от западните пороци свързани с наркотици, курвалък и една апатия към реалния свят и сериозно задълбочаване във виртуалния. Аз се радвам, че хванах от двете системи като дете. Бягахме от часове да играем в компютърната зала, а след нея ходихме да играем футбол.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 окт 2022 11:05

Добре, гърците и испанци също ли са били под руско влияние, щото и те са народи, дето много-много не обичат да си дават зор. А турците? Словенците нали също са били част от Източния блок? Балканци сме, а също имаме останало от Ориента. "Яваш-яваш" не е на руски. ;) "Яваш-яваш" е концепция за живота, философия. :)))
Последна промяна от metodito на 13 окт 2022 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 окт 2022 11:07

Миналото винаги е фактор.

Върни се в “Свободна зона”