Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 00:49

А този Павел, защо въобще го следиш след като е доказан русофил? Чудно ми е каква достоверна информация би разбрал от там при положение, че той се информира специално от руските източници? Това правили го достоверен източник на информация? Все едно аз да седна и да се информирам само от един източник какво се случва. Ами не, следя и руски сайтове къде зависими, къде не и някои телеграм групи, но там трябва да си играя с преводач и малко ме натоварва цялата работа.

Руснаците спряха да дават информация за жертвите си още март месец като започнаха да набъбват над 3000 човека и започна да става неудобно да се изнасят такива информации. ТАСС публикува една такава цифра малко над 3000 и след няколко часа беше свалена навсякъде, където я бяха пуснали. Украинците също не изнасят инфо за техните загуби, но има други места, където може да се разбере какви са същите. Всъщност украинците говоря за над 10 000 загинали, а руснаците над 20 хил. загинали украинци (военни) и истината някъде по средата.

След като не се интересуваш за войната какво се навираш в дискусии за същото ми е чудно? Просто имаш някаква нужда да защитаваш руснаците по някаква си причина ли, не разбирам? :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 00:54

paceto написа:След като не се интересуваш за войната какво се навираш в дискусии за същото ми е чудно? Просто имаш някаква нужда да защитаваш руснаците по някаква си причина ли, не разбирам? :)

В каква дискусия по-точно ? Единственото, което отстоявам е да се спре със скапаното ви лицемерие, понеже САЩ го вършеше същото. Дай ми пост, в който съм защитавал Владимир Путин или нещо подобно ? Аз съм изключително вярващ човек, на мен дори религията не ми позволява да пиша подобни неща. Казвам ти сериозно, дразни ме фалша и двойният аршин на някои съфорумци.
Тоя ДжиНБим от близо два месеца го чакам да ми цитира пост, в който аз, Граучо и 1982 "възхваляваме" Владимир Путин. Няма как да ми го цитира, понеже лъже като циганка. Никога не съм писал подобни щуротии...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 00:59

Мълчанието е знак на съгласие, това че не смееш да кажеш нещо против Путин не означава, че си против него.
Питат ви съвсем нормално какво мислиш/те за ситуацията в момента, за тази ракетна атака, за тази война, за тази политика на руснаците и т.н. и веднага се почва, ама те нали се сещаш еди си кои какво правеха преди 20 години. Ето сега ти дори правиш същото и говориш за лицемерие и не знам си какво, а не отговаряш пряко какво мислиш и дали е правилно или не.

Като почнат американците да анексират части от Баха Калифорния или нахлуят да спасяват някакви американци и така да окупират територии, тогава ще говорим и за тях дали е правилно или не, но от сега ти казвам, че не е. В момента дори имат силите да окупират каквото си искат в Мексико и да го присъединят към САЩ, че дори и Куба може да вземат ако искат, ама не го правят.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 01:04

paceto написа:Ето сега ти дори правиш същото и говориш за лицемерие и не знам си какво, а не отговаряш пряко какво мислиш и дали е правилно или не.

Казвал съм какво мисля, не го одобрявам. В същото време, обаче желая да видя и отсрещната гледна точка примерно. А у нас нея я няма. Примерно, аз самият бях изненадан, когато от професор Дарина Григорова от СУ (участва в едно предаване) разбрах за прословутият закон, който е внесен от Зеленски и хората му спрямо т.нар. "автохтонни народи". Право на културна автономия имат само две татарски племена. Т.е. няма българи, няма руснаци, няма гърци... !? Ми, извинявай, ама явно и на Зеленски не му е читава работата.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 13 окт 2022 01:10

paceto написа:Мълчанието е знак на съгласие, това че не смееш да кажеш нещо против Путин не означава, че си против него.
Питат ви съвсем нормално какво мислиш/те за ситуацията в момента, за тази ракетна атака, за тази война, за тази политика на руснаците и т.н. и веднага се почва, ама те нали се сещаш еди си кои какво правеха преди 20 години. Ето сега ти дори правиш същото и говориш за лицемерие и не знам си какво, а не отговаряш пряко какво мислиш и дали е правилно или не.

Като почнат американците да анексират части от Баха Калифорния или нахлуят да спасяват някакви американци и така да окупират територии, тогава ще говорим и за тях дали е правилно или не, но от сега ти казвам, че не е. В момента дори имат силите да окупират каквото си искат в Мексико и да го присъединят към САЩ, че дори и Куба може да вземат ако искат, ама не го правят.

Аз много обичам, когато казват, че едно нещо е фейк само защото не им харесва. Без да дадат доказателства, че наистина е фейк. Точно русофил да говори за лицемерие си е жива доза лицемерие.....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 01:11

Drunken_Master написа:Дарина Григорова от СУ (участва в едно предаване)

Правили ти нещо впечатление тук.

1998 Докторант по история на Русия в СУ “Св. Климент Охридски”, Исторически факултет
2001 Асистент по нова руска и нова обща история в СУ
2002 Доктор по история - Тема на дисертацията: Руският либерализъм 80-те – 90-те години на ХІХ век.
2008 Доцент по история на Русия (ХIХ–ХХ век) - Тема на хабилитацията: Евразийството в Русия
2018 Професор по история на Русия

ЛЕКЦИИ В РУСИЯ, КАЗАХСТАН, БЕЛАРУС:

9-23 октомври 2012 лектор по история на Русия: Евразийската идея, в Катедрата за евразийски изследвания в Евразийския национален университет "Л.Н. Гумильов", Астана, Казахстан

10 юни 2014 публична лекция в Института по журналистика на Беларуския държавен университет, Минск, Беларус

15 септември 2014 публична лекция в МГИМО, Москва, Русия Тема: "Украинский Янус между Галицией и Малороссией (модели национального образа на фоне геополитической тектоники)"

24 септември 2016 публична лекция в МГИМО, Москва, Русия Тема: Русский мир на Балканах

27 септември 2016 публична лекция в МГУ, Москва, Русия Тема: Сила и правда постсоветского орла

1 декември 2017 г. публична лекция в СФУ, Красноярск, Русия Тема: "Сибирская идентичность или сибирская русскость"?

14 май 2018 г. Мастер клас в МГИМО, Тема: "Современная Болгария в поисках идентичности. Власть и общество"

28 септември 2018 г. публична лекция в СФУ, Красноярск, Русия Тема: "1917 - революция, переворот, смута? Русские споры 100 лет спустя?"

29 ноември 2019 г. публична лекция в СФУ, Красноярск, Русия Тема: "Русский мир и Русский мiр: геополитическая и христоцентрическая идентичности в России"

Специализации в МГУ "М.В. Ломоносов", Русия:

1999; 2000; 2002; 2004; 2005; 2006; 2008; 2009, 2011, 2012, 2014, 2016;

Какво точно да очаквам от този човек? Да ми снася 101% истина ли или да го извърта както и е удобно. Ето виждаш ли ги какви са всички твои източници? После идваш да ми говориш, че ние четем само западната, е да ама не е така. И това е малка част от тази госпожа, защото целият ѝ труд е на тема Русия и с лекции там и в Беларус.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 01:14

paceto написа:Какво точно да очаквам от този човек? Да ми снася 101% истина ли или да го извърта както и е удобно. Ето виждаш ли ги какви са всички твои източници? После идваш да ми говориш, че ние четем само западната, е да ама не е така.

Източници за какво ? Той законът си е факт ? Това не са някакви исторически факти примерно, които могат да се фалшифицират ? За какво говориш ?
Изображение

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 13 окт 2022 01:17

В Днепър ЗА ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ ремонтираха път, повреден от рашистката бомбардировка.

"Вчера и днес. Работихме цяла нощ, стискайки зъби. Комуникации, пътна настилка и знаци, контактна мрежа, дървета", написа кметът на града Борис Филатов.
"Ще възстановим и ще изградим всичко наново... Но омразата ни ще продължи векове наред." пише Борис Филатов.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 01:18

Говоря като цяло какви хора слушаш, а не конкретна информация.
Не съм го и видял този закон някъде официално, а ти? Ако е така давай да го видим къде е записано и колко е вярно.

А вярваме ли сега на това, че в окупираните територии е забранен българският в училищата? :)

bobonikolov написа:Аз много обичам, когато казват, че едно нещо е фейк само защото не им харесва. Без да дадат доказателства, че наистина е фейк. Точно русофил да говори за лицемерие си е жива доза лицемерие.....

Да, пусне се инфо и веднага "О, това е украинско, лъжа е", пусне ли се руски източник, мълчи се.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 01:23

paceto написа:Не съм го и видял този закон някъде официално, а ти? Ако е така давай да го видим къде е записано и колко е вярно.

Закон, иницииран от украинския президент Володимир Зеленски, за коренните народи на Украйна, в който руснаците не се появяват като такъв, беше окончателно приет от Върховната рада (украинския парламент), съобщава ТАСС.
За него гласуваха 325 депутати, което е конституционно мнозинство. Минута по-рано документът беше одобрен на първо четене с 331 гласа.
"В проектозакона се дефинира понятието "коренен народ на Украйна", според което това е автохтонна (коренна по произход, б. р.) етническа общност, която се е образувала на територията на Украйна, явява се носител на самобитен език и култура, има традиционни, социални, културни или представителни органи, осъзнава се за коренно население на Украйна, съставлява етническо малцинство в състава на нейното население и няма собствено държавно образувание извън пределите на Украйна. Съгласно това определение проектозаконът предлага да се установи, че коренни народи на Украйна се явяват кримските татари, караитите, кримчаките", се говори в пояснителна бележка към документа.
Тази формулировка показва, че руснаците в Украйна не могат да се смятат за коренен народ.
Законът не беше подкрепен от нито един член на проруската партия "Опозиционна платформа - За живота". 226 депутати от управляващата партия "Слуга на народа" подкрепиха закона, 25 гласа дойдоха от "Европейска солидарност", председател на която е бившият украински президент Петро Порошенко, "Баткивщина" на бившия министър-председател Юлия Тимошенко - 19 гласа и др.
Законът определя правния статут на коренните народи на Украйна и установява правни гаранции за притежаването на всички права на човека и основните свободи, установени от нормите на международното и националното право.
"Прилагането на разпоредбите на проектозакона ще допринесе за осигуряване на правото на коренните народи на Украйна на самоопределение, самостоятелно определяне на техния политически статус, свободно изпълнение на тяхното икономическо, социално и културно развитие по начини, които не противоречат конституцията и законите на Украйна", се казва в пояснителната бележка.
Освен това, съгласно закона, коренните народи се защитават от действия, насочени към: лишаване от признаци на етническа принадлежност, лишаване от културни ценности, "изселване или принудително изселване от местата на компактно пребиваване под всякаква форма", "принудителна асимилация или принудителна интеграция във всякаква форма", разпалване на расова, етническа или религиозна омраза срещу тях, а също така им се гарантират културни, образователни, езикови и информационни права.
Появата на инициативата на Зеленски е свързана с факта, че Крим беше окупиран от Русия, както и с обвинения срещу последната, че е нарушила правата на коренните народи, живеещи на територията на полуострова.

Датата е 01.07.2021 г.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”