Soulen написа:А какво значение има това за настоящето?
Ами дай да погледнем реално на нещата. Откакто сме в Европейският съюз и в НАТО, аз лично, да ти кажа... не виждам, да сме напреднали много. Ако ти виждаш, дай ми някакви адекватни примери. Аз наистина не виждам. Твоята гледна точка за НАТО я споделям и аз. НАТО е пълна пародия на "отбранителен" съюз, ама в интерес на истината, дето викаш ти, май по-добре да сме с тях, отколкото да ядем папарлянгата след време.
Русофилството е един феномен, едно явление, което е следствие не само от руско-турската освободителна война. Нека бъдем максимално коректни. Основно е свързано с носталгията по "онова" време. Примерно дядо ми (да ми е жив и здрав) е свидетел на монархията, понеже е 37-ми набор, трудно ще го излъжеш, че изпитва носталгия по младостта си. Честно ти казвам, понеже работя в ресторант от доста години, постоянно общувам с хора на различни възрасти. Това ми е работата, все пак. И много рядко съм срещал човек на 40-50 годишна възраст (нарочно не говоря за по-възрастните, които изпитвали носталгия по младостта), който да не милее за социализма. По принцип се придвижвам с велосипед. Имам шофьорска книжка, ама съм пишман-шофьор. Наложи се, да си взема такси. И от светофар на светофар, от дупка на дупка... С таксиджията минахме през високите цени на горивата, минахме през войната в Украйна и оня... и той соцносталгик. "Абе и едно време имаше много простотия, ама не може да се сравнява със сега !" Това му бяха думите...
Русофилството е бил феномен и веднага след преврата на ОФ. Именно заради това у нас няма никаква кой знае каква съпротива срещу налагането на социалистическия режим. За разлика от Украйна, Унгария, Полша, Гърция и т.н. Тук имаме едни горяни, дето Мартин Иванов от СУ лъга, маза... и с ятаците не можа да ги докара повече от 6-7000 души. С ЯТАЦИТЕ !
Та, по същество. Проблема на нас не ни е социализма, нито БКП, нито ДС и т.н. Проблема е, че народа ни е крадлив, това е. Ми, замисли се, по дяволите ! КАТаджията иска рушвети, доктора те цоца за един преглед, политиците ни крадат като за последно, магазинера те цака в кантара, таксиджията ти взима 70 лева за 5 километра и т.н. Краде се от най-ниското до най-високото ниво...