Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 12 окт 2022 23:23

paceto написа: Да не говорим как благодари на македонците, че азбуката дошла от тези земи.

Да, а САЩ ни натисна да вдигнем ветото на същата тая коминтерновска сган, която не спира да лее омраза срещу нас .... щом "евроатлантическият ни партньор" се гаври с нас, що вражеска Русия да постъпва по-различно ?!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 12 окт 2022 23:25

Започваш да ставаш смешен с това навсякъде все САЩ и лошият запад да са ти в устата.
Не се ли усещаш вече, че започваш да звучиш доста нелепо? :)

Русия върви в целенасочена политика срещу нас във всяко едно отношение и все някой друг ти е виновен и не смееш да гъкнеш срещу Русия, що така бе? Колко пъти съм те питал да коментираш дадена ситуация, която Русия извършва в момента и ти веднага сменяш темата с това кой какво бил направил преди 10-20-30 години.

Ми давай да се връщаме и в средните векове като е така удобно и да видим например Иван Грозни какви кланета е правил, за да вземе дадена територия. Може да погледнем и Сталин какви ги вършеше в съвсем по-близък период от време.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 00:02

Soulen написа:А какво значение има това за настоящето?

Ами дай да погледнем реално на нещата. Откакто сме в Европейският съюз и в НАТО, аз лично, да ти кажа... не виждам, да сме напреднали много. Ако ти виждаш, дай ми някакви адекватни примери. Аз наистина не виждам. Твоята гледна точка за НАТО я споделям и аз. НАТО е пълна пародия на "отбранителен" съюз, ама в интерес на истината, дето викаш ти, май по-добре да сме с тях, отколкото да ядем папарлянгата след време.
Русофилството е един феномен, едно явление, което е следствие не само от руско-турската освободителна война. Нека бъдем максимално коректни. Основно е свързано с носталгията по "онова" време. Примерно дядо ми (да ми е жив и здрав) е свидетел на монархията, понеже е 37-ми набор, трудно ще го излъжеш, че изпитва носталгия по младостта си. Честно ти казвам, понеже работя в ресторант от доста години, постоянно общувам с хора на различни възрасти. Това ми е работата, все пак. И много рядко съм срещал човек на 40-50 годишна възраст (нарочно не говоря за по-възрастните, които изпитвали носталгия по младостта), който да не милее за социализма. По принцип се придвижвам с велосипед. Имам шофьорска книжка, ама съм пишман-шофьор. Наложи се, да си взема такси. И от светофар на светофар, от дупка на дупка... С таксиджията минахме през високите цени на горивата, минахме през войната в Украйна и оня... и той соцносталгик. "Абе и едно време имаше много простотия, ама не може да се сравнява със сега !" Това му бяха думите...
Русофилството е бил феномен и веднага след преврата на ОФ. Именно заради това у нас няма никаква кой знае каква съпротива срещу налагането на социалистическия режим. За разлика от Украйна, Унгария, Полша, Гърция и т.н. Тук имаме едни горяни, дето Мартин Иванов от СУ лъга, маза... и с ятаците не можа да ги докара повече от 6-7000 души. С ЯТАЦИТЕ !
Та, по същество. Проблема на нас не ни е социализма, нито БКП, нито ДС и т.н. Проблема е, че народа ни е крадлив, това е. Ми, замисли се, по дяволите ! КАТаджията иска рушвети, доктора те цоца за един преглед, политиците ни крадат като за последно, магазинера те цака в кантара, таксиджията ти взима 70 лева за 5 километра и т.н. Краде се от най-ниското до най-високото ниво...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 00:17

Значи, за да сме назад в ЕС и НАТО макар, че тук не виждам защо вторите се включват като някакъв вид развитие понеже не са такъв съюз като Ес, то има нещо което пречи в цялата работа. Не може други държави дори от бившите съветски републики и под влиянието на СССР от източният блок да вървят напред и да се развиват, а ние да не можем?

И тук не опира само до материала у нас както обичаме да го казваме, а има и други пречки за тази причина. Сега искам някой да ми обясни как успяхме да завършил Турски поток само за 2 години, а връзката с Гърция да я бавим 11 години?

На всички ни е ясно, че двете сили се бият на наша територия чисто икономически като едната има голяма преднина в тази битка понеже има голямо лоби, което все още му слугува. Като тръгнеш от политиците и организациите и дадени партии, които се пръкват като гъби едната като започне да залязва. Нагоре по веригата всичките са отрочета все още от старият режим и докато не се смени това поколение и да се остави назад развитие у нас няма да има. Колкото и да не ви харесва и да не искате да си го признаете влиянието на Русия у нас в не една или две сфери в държавата има повече влияние от лошият и прогнил запад както се изказвате.

Вземете за пример само Румъния къде е, а в скоро време и дори другата България около Охридското езеро ще ни задмине.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 00:21

paceto написа:Не може други държави дори от бившите съветски републики и под влиянието на СССР от източният блок да вървят напред и да се развиват, а ние да не можем?

Нали точно това казвам и аз. Тия оправдания с Русия, комунизъм и т.н. вече олекват тотално, при положение, че Румъния вече изпреварват дори и гърците по икономически показатели. Румъния, дето бяха доста назад от нас преди 1989-а. А в същото време винаги се даваше за пример просперитета на гърците, понеже те не били от Източният блок.
Следователно, друга е причината, че все сме на дъното. А именно, че народа ни е крадлив, това е... Другото са нелепи оправдания.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 00:23

На мен ми е ясно, че ти никога няма да си признаеш за руското влияние у нас и че това е една от причините да тъпчем на едно място. То се вижда много ясно това и дори наскоро помогнаха за свалянето на правителството, защото каквото и да говорите те имаха пръст в това и дори самата Митрофанова се изпусна в ефир.

Дори и в момента се вижда как сме клекнали пред тях и ще каним човек, който ни заплашваше само преди 2-3 месеца, правителството им ни маркира като вражеска държава, а ние ще я каним за откриването на НС. Хайде моля ви се стига вече и си отворете тези комунистически очи и стига сте гледали петолъчката.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 00:29

paceto написа:На мен ми е ясно, че ти никога няма да си признаеш за руското влияние у нас и че това е една от причините да тъпчем на едно място.

Руско влияние ? На фона на президента Плевнелиев, дето обясняваше, че са ни освобождавали украинци и финландци ? На фона на всичките продажни медии, които не спират да плюят по Владимир Путин и Русия ? Ти някъде да си видял различна гледна точка за войната, освен украинската ? Има един Петър Волгин и още няколко съвсем случайни. Всичко друго са медии като Дневник, Капитал и т.н. които се надпреварват от ден на ден да плюят по Русия и Путин.
Я само сметни, колко антикомунистически филми са изкарани през последните години... Включително тая тъпотия "Второто освобождение". Откъде идват парите, според теб ?
ПП и ДБ откъде взимат пари за постоянна реклама ? Кой им плаща, според теб ? Че той Христо Иванов и Кирил Петков, дори официално си взимат пари чрез разни организации, публикуваха го във вестник Труд.
Да продължа ?
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: !

Мнениеот Thsmith » 13 окт 2022 00:31

Drunken_Master написа:
Soulen написа:А какво значение има това за настоящето?

Ами дай да погледнем реално на нещата. Откакто сме в Европейският съюз и в НАТО, аз лично, да ти кажа... не виждам, да сме напреднали много. Ако ти виждаш, дай ми някакви адекватни примери. Аз наистина не виждам. Твоята гледна точка за НАТО я споделям и аз. НАТО е пълна пародия на "отбранителен" съюз, ама в интерес на истината, дето викаш ти, май по-добре да сме с тях, отколкото да ядем папарлянгата след време.
Русофилството е един феномен, едно явление, което е следствие не само от руско-турската освободителна война. Нека бъдем максимално коректни. Основно е свързано с носталгията по "онова" време. Примерно дядо ми (да ми е жив и здрав) е свидетел на монархията, понеже е 37-ми набор, трудно ще го излъжеш, че изпитва носталгия по младостта си. Честно ти казвам, понеже работя в ресторант от доста години, постоянно общувам с хора на различни възрасти. Това ми е работата, все пак. И много рядко съм срещал човек на 40-50 годишна възраст (нарочно не говоря за по-възрастните, които изпитвали носталгия по младостта), който да не милее за социализма. По принцип се придвижвам с велосипед. Имам шофьорска книжка, ама съм пишман-шофьор. Наложи се, да си взема такси. И от светофар на светофар, от дупка на дупка... С таксиджията минахме през високите цени на горивата, минахме през войната в Украйна и оня... и той соцносталгик. "Абе и едно време имаше много простотия, ама не може да се сравнява със сега !" Това му бяха думите...
Русофилството е бил феномен и веднага след преврата на ОФ. Именно заради това у нас няма никаква кой знае каква съпротива срещу налагането на социалистическия режим. За разлика от Украйна, Унгария, Полша, Гърция и т.н. Тук имаме едни горяни, дето Мартин Иванов от СУ лъга, маза... и с ятаците не можа да ги докара повече от 6-7000 души. С ЯТАЦИТЕ !
Та, по същество. Проблема на нас не ни е социализма, нито БКП, нито ДС и т.н. Проблема е, че народа ни е крадлив, това е. Ми, замисли се, по дяволите ! КАТаджията иска рушвети, доктора те цоца за един преглед, политиците ни крадат като за последно, магазинера те цака в кантара, таксиджията ти взима 70 лева за 5 километра и т.н. Краде се от най-ниското до най-високото ниво...

От всичко това трябва да се направи най-вече един извод. Нужно е да подобриш приятелските си кръгове и да лъснеш малко заведението за да привлича мааалко по читави хора. : )))
Иначе винаги са ми били много чудни подобни изказвания, вероятно както на теб изказаните от мен. Аз примерно не мога да се сетя дори за някой познат, който да има дори сходни на подобни чувства. Е имам двама, които са депутати от БСП и пред камера философстват глупости, но на маса са си съвсем други хора.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 окт 2022 00:40

Drunken_Master написа:
paceto написа:На мен ми е ясно, че ти никога няма да си признаеш за руското влияние у нас и че това е една от причините да тъпчем на едно място.

Руско влияние ? На фона на президента Плевнелиев, дето обясняваше, че са ни освобождавали украинци и финландци ? На фона на всичките продажни медии, които не спират да плюят по Владимир Путин и Русия ? Ти някъде да си видял различна гледна точка за войната, освен украинската ? Има един Петър Волгин и още няколко съвсем случайни. Всичко друго са медии като Дневник, Капитал и т.н. които се надпреварват от ден на ден да плюят по Русия и Путин.
Я само сметни, колко антикомунистически филми са изкарани през последните години... Включително тая тъпотия "Второто освобождение". Откъде идват парите, според теб ?
ПП и ДБ откъде взимат пари за постоянна реклама ? Кой им плаща, според теб ? Че той Христо Иванов и Кирил Петков, дори официално си взимат пари чрез разни организации, публикуваха го във вестник Труд.
Да продължа ?

При положение, че чуждестранни медии не се допускат от руска страна и никой не иска и да ходи там какво очакваш и от къде очакваш да има новини? НА ТАСС, Риа Новости и на Россия 1 ли да вярвам? Има достатъчно източници така както и руски независими и всеки може сам да си пресее информацията и не е казано никъде, че едната страна говори 100% истина, а другата 100% лъжа. Пропаганда е, но да се изнася всяка една информация от Украйна или някъде другаде и да се маркира веднага като лъжа е нелепо и дори смешно.

Ти например наистина ли вярваш, че от 24 февруари са загинали само 6000 руснака?

Колкото до освободителната война наистина голям брой от войските са от Украйна. Русия по принцип си ползва войници именно от такива територии, така както сега го прави от азиатската част. През ВСВ трети украински фронт жъне не малко успехи във войната включително на балканите и са гръбнака на руската армия.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 13 окт 2022 00:45

paceto написа:Ти например наистина ли вярваш, че от 24 февруари са загинали само 6000 руснака?

Aбсолютно нямам никаква представа, колко са жертвите. В интерес на истината... не ме и интересува. Не следя изобщо какво се случва по фронтовете. Честно ти казвам, преди работа с кафето и цигарите, си пускам Павел Иванов, долу-горе да узная, какво става. Нито стискам палци на едните, нито на другите. А и нямам никакво време напоследък.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”