Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот pomiqrat » 25 юни 2025 14:47

bubka написа:
pomiqrat написа:
bubka написа:
Drunken_Master написа:
Иранският парламент е одобрил предложение за затваряне на Ормузкия проток, съобщава Ройтерс, позовавайки се на медии в Близкия изток. Крайното решение обаче трябва да бъде взето от Върховния съвет за национална сигурност на Иран.

Аз знам една страна, която ще остане незасегната от високите цени на петрола, но това не е България :lol: .

Русия?

Да.

Ми да
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 юни 2025 16:53

В Кишинев се провел гей парад, имало протест на православните срещу извращенията, в следствие на което жандармерията им начупили гагата...
В Кишиневе состоялось шествие в поддержку ЛГБТ-сообщества. Неподалеку от него на акцию собрались православные активисты, которых попытались разогнать силовики. В результате столкновений с полицией были задержаны несколько человек
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 юни 2025 17:50

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:Само между другото отново са уцелиил щаб на украинци в детска градина този път.

Ми взимат пример от чифутите ... те като думкат детски градини и училища в Газа, и викат че вътре имало терористи.

Страшна мишка си, същият като Сиса, където не ти изнасят въртиш гъз@ и сменяш темата.
Та така, ще чуем ли нещо за ПВО-то на мангалите, които подкрепяш или ще разтягаме локуми.

За ПВО-то на Иран писах още в началото, върни се и прочети. То беше атакувано още на местна почва от агенти на Мосад. Въобще не стигна дотам да си премери силите с "невидимите" самолети

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 юни 2025 17:51

ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:Само между другото отново са уцелиил щаб на украинци в детска градина този път.

Ми взимат пример от чифутите ... те като думкат детски градини и училища в Газа, и викат че вътре имало терористи.

Страшна мишка си, същият като Сиса, където не ти изнасят въртиш гъз@ и сменяш темата.
Та така, ще чуем ли нещо за ПВО-то на мангалите, които подкрепяш или ще разтягаме локуми.

За ПВО-то на Иран писах още в началото, върни се и прочети. То беше атакувано още на местна почва от агенти на Мосад. Въобще не стигна дотам да си премери силите с "невидимите" самолети

Ама кое е това ПВО, което е руско? Щото аз наистина не знам, да има нещо такова? Арман си е иранска разработка, примерно... Зубин също.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 юни 2025 17:53

Drunken_Master написа:В Кишинев се провел гей парад, имало протест на православните срещу извращенията, в следствие на което жандармерията им начупили гагата...

Приемат бързо евроатлантическите ценности. А ЛГБТИ + е най-висшата от всички.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 юни 2025 18:21

Drunken_Master написа:След 9-ти век? Досега беше след 8-ми век, ама не хвана дикиш... Сега вече стана след 9-ти век... Изображение
Добре, между 1-ви и 15-ти век, къде, кога и от кого, руснаците, сърбите, поляците, чехите, словаците, хърватите и т.н. се само-определят, като "славяни" ? :lol:
Така добре ли е ? :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 25 юни 2025 18:25

Drunken_Master написа:
ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:

Ама кое е това ПВО, което е руско? Щото аз наистина не знам, да има нещо такова? Арман си е иранска разработка, примерно... Зубин също.

С-300 освен ако не е дало фира при предните нападения миналата година от страна на Израел.
До колкото си спомням искаха и С 400, ама прасетата май не им дадоха, тъй като им се наложи да си ги оставят за тях.

През 2016 г. Иран получи от Русия зенитно-ракетни комплекси

за противовъздушна отбрана „С-300“ – ракети „земя-въздух“ с голям обсег на действие, с капацитет да поразяват множество цели едновременно, включително самолети и балистични ракети.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 юни 2025 18:26

С 300? Верно? Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 юни 2025 18:27

THE G.A.M.E написа:Така добре ли е ? :?

Вече съм отговарял на този въпрос - "За буквите" на Черноризец Храбър.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 25 юни 2025 18:28

bubka написа:Естествено, че сме различни от тях. Ние спадаме към южно славянската група.
От която, също сме доста различни.
Както споменах, около 35 % идентичност със "сърбите", но предимно тези, в И. Сърбия / сам вероятно ще стигнеш до логиката / ... С хървати, бошняци и словенци, почти нищо-общо.

Има един куп видеа из нета, включително и на "славяни", които действително изследват въпроса - Що, аджеба, българите сме толкова различни от останалите "славяни".
Включително и езика ни, в контекста на това, че ние разбираме по нещичко от всички "славянски езици", ама при онези, нещата съвсем не стоят така. :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”