Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 18 юни 2025 11:58

bubka написа:То същото може да се каже и за бг либерала - той също вика за някой въз основа на това дали е съюзник или враг на Русия - например ислямистите в Иран са много лоши, но тези новите в Сирия са мега яки.

Е аз това казах също де. Че лагерите ни тука са различни спрямо тези от Запада. Нашите либерали биха излезнали фашисти по либералния критерий в Запада.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 12:04

Soulen написа:
Red_Neck написа:Не е изненада, че мурзилките във форума рязко се оказаха по-либерали от умно-красивите :)))) Честито! :)))
Щом е ОК за Иран да има ЯО, предполагам че и за останалите нестабилни и непредвидими държави в БИ ще важи същото, ..... па и за едната Турция ..... все пак щом Израел има, защо да нямат и те ;))))
Ех, какъв душевен катарзис предизвика Моше с една специална военна операция :))))
Иначе аз с нетърпение чакам деня, в който нефтът няма да е фактор и цялата арабска измет в региона ще се върне към корените си на катунари и чергари.

Малко е странно как либералите на Запад и русоробите тук имат абсолютно едни и същи виждания за Иран :lol:

А какво стана с международното право, да ви питам двамцата ??! Какво казва то за нападението на Израел ??!

И да ви напомня също така, че дотук няма никакви доказателства за нищо, същата история като 2003-а, само лъжи и лъжи .... и много убити хора. Но вас не ви интересува истината, щом Запада твърди нещо, вие сляпо вярвате ....

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юни 2025 12:06

Soulen написа:Адаш, аз само споделям наблюдения. Либерала от квартала в Англия вика за Украйна, Палестина и Иран. Тука викаме за Украйна и Израел, макар и да не съм либерал въобще, в случая споделям масовия техен възглед. Просто е забавно как при тях се търси подкрепа за по-слабия в конфликта, а тук е през ос дали е съюзник или враг на Русия.

Ми не е баш тъй - представи си война САЩ-Русия (без ЯО) - дали либерало от квартало у Съсекс ще е за по-слабия (Русия) :lol: По-скоро е като онзи лаф с поляците, дето искали китайците 3 пъти да ги завладеят, щото шели 6 пъти да минат през Русия и да им еват майката :geek: На запад имат неособено прикрита омраза към Русия и прикрита такава към САШ, поради което и са фенове на противниците им - Украйна, Плаестина, Иран (нали не се лъжем, че Израел е по-малък САЩ или по-точно, че САЩ е един голям Израел).

У нас е пълно със симпатизанти на Русия, щото ни е "асвабадила" и 03.03 е националият ни празник - като се смени 03.03 с друг празник, ще се променят и нагласите, но засега е така. Апропо, дори другарите от началното СДС през 1990 гласуваха за 03.03 като национален празник - сещай се защо :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 12:09

Drunken_Master написа:Еми...
When Israel launched its series of strikes against Iran last week, it also issued a number of dire warnings about the country’s nuclear program, suggesting Iran was fast approaching a point of no return in its quest to obtain nuclear weapons and that the strikes were necessary to preempt that outcome.

But US intelligence assessments had reached a different conclusion – not only was Iran not actively pursuing a nuclear weapon, it was also up to three years away from being able to produce and deliver one to a target of its choosing, according to four people familiar with the assessment.

Никой не го интересува истината, и Тулси Габард я каза, очевидно е, че всичко е лъжи и просто Израел и САЩ използват момента, за да нападнат Иран. Същото като 2003-а. Абсолютна варварщина.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 юни 2025 12:21

ReBorn1982 написа:
Soulen написа:
Red_Neck написа:Не е изненада, че мурзилките във форума рязко се оказаха по-либерали от умно-красивите :)))) Честито! :)))
Щом е ОК за Иран да има ЯО, предполагам че и за останалите нестабилни и непредвидими държави в БИ ще важи същото, ..... па и за едната Турция ..... все пак щом Израел има, защо да нямат и те ;))))
Ех, какъв душевен катарзис предизвика Моше с една специална военна операция :))))
Иначе аз с нетърпение чакам деня, в който нефтът няма да е фактор и цялата арабска измет в региона ще се върне към корените си на катунари и чергари.

Малко е странно как либералите на Запад и русоробите тук имат абсолютно едни и същи виждания за Иран :lol:

А какво стана с международното право, да ви питам двамцата ??! Какво казва то за нападението на Израел ??!

И да ви напомня също така, че дотук няма никакви доказателства за нищо, същата история като 2003-а, само лъжи и лъжи .... и много убити хора. Но вас не ви интересува истината, щом Запада твърди нещо, вие сляпо вярвате ....

Как имаш очи да коментираш след като подкрепяш незаконната и варварска война на орките, които нападнаха суверенна държава избиха стотици хиляди украинци вече. И докато Хамас направи атентат в самия Израел, украинците по никакъв начин не бяха направили нищо в Русия. Даже напротив, орките помогнаха на Изтока да се отцепи с доброволци и оръжие.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 18 юни 2025 12:26

Soulen написа:
bubka написа:То същото може да се каже и за бг либерала - той също вика за някой въз основа на това дали е съюзник или враг на Русия - например ислямистите в Иран са много лоши, но тези новите в Сирия са мега яки.

Е аз това казах също де. Че лагерите ни тука са различни спрямо тези от Запада. Нашите либерали биха излезнали фашисти по либералния критерий в Запада.

Още едно нещо ме кефи у нашия либерал - колко лоши, лоши, много лоши са радикалните ислямисти по света, но в същото време как Европа трябва да ги приеме с широко разтворени бузки.....ъъъ врати навсякъде по континента и у нас. За последното например Ред Нека би гласувал с две ръце (поставени на бузките отзад да разшири отвора).
Моята позиция по въпроса е следната (и вярвам доста по-близка до морала, отколкото на иначе мега моралните и обективни либералчета) - не искам същите тези ислямисти (понеже разбрахме, че всички там са терористи, дори жените и децата, ерго и мигрантите оттам) да влизат по какъвто и да е начин в Европа, но в същото време не бих отишал там, да им избомбя жилищата, близките и децата, за да им налагам "правилния" режим. Нека се оправят сами и с течение на времето сами да си оправят държавите. Това трябва да стане чрез естествени вътрешни процеси в самата страна, а не наложено със сила отвън.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юни 2025 12:27

Soulen написа:Как имаш очи да коментираш след като подкрепяш незаконната и варварска война на орките, които нападнаха суверенна държава избиха стотици хиляди украинци вече.

Имам очи, след като 3 години вече слушаме и четем за международното право .... ама нещо последната седмица има пълна тишина по темата.

И да ти напомня, че нахлуването в Украйна с нищо не е по-незаконно от нахлуването в Ирак през 2003-а година.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 юни 2025 12:32

ReBorn1982 написа:
Soulen написа:Как имаш очи да коментираш след като подкрепяш незаконната и варварска война на орките, които нападнаха суверенна държава избиха стотици хиляди украинци вече.

Имам очи, след като 3 години вече слушаме и четем за международното право .... ама нещо последната седмица има пълна тишина по темата.

И да ти напомня, че нахлуването в Украйна с нищо не е по-незаконно от нахлуването в Ирак през 2003-а година.

Ама подкрепяш едното, а за другото си затваряш очите. Значи си същия като западните лицемери. Аз съм лесен, избиват някакви диви маймуни, живеещи по Шериата, все ми е тая. Русия като бомбеше в Сирия разни болници, нямах проблем. Против съм да избиват бели европейци. Бих бил против сега НАТО да се намеси в Сърбия, ако стане проблем в Косово.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 юни 2025 12:37

bubka написа:
Soulen написа:

Още едно нещо ме кефи у нашия либерал - колко лоши, лоши, много лоши са радикалните ислямисти по света, но в същото време как Европа трябва да ги приеме с широко разтворени бузки.....ъъъ врати навсякъде по континента и у нас. За последното например Ред Нека би гласувал с две ръце (поставени на бузките отзад да разшири отвора).
Моята позиция по въпроса е следната (и вярвам доста по-близка до морала, отколкото на иначе мега моралните и обективни либералчета) - не искам същите тези ислямисти (понеже разбрахме, че всички там са терористи, дори жените и децата, ерго и мигрантите оттам) да влизат по какъвто и да е начин в Европа, но в същото време не бих отишал там, да им избомбя жилищата, близките и децата, за да им налагам "правилния" режим. Нека се оправят сами и с течение на времето сами да си оправят държавите. Това трябва да стане чрез естествени вътрешни процеси в самата страна, а не наложено със сила отвън.

Моралната, но в конфликт, където си безпристрастен. Ако става въпрос за Русия, я подкрепяте каквито и мизерии да прави, дори да са по-големи от американските и еврейските.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 18 юни 2025 12:41

Soulen написа:
ReBorn1982 написа:

Ама подкрепяш едното, а за другото си затваряш очите. Значи си същия като западните лицемери. Аз съм лесен, избиват някакви диви маймуни, живеещи по Шериата, все ми е тая. Русия като бомбеше в Сирия разни болници, нямах проблем. Против съм да избиват бели европейци. Бих бил против сега НАТО да се намеси в Сърбия, ако стане проблем в Косово.

Аз пък не - да ги смачкат - врагът на моя враг е мой приятел, а шумадийците са ни архиврагове. Иначе виж и малко лицемерие от твоя страна - против си да избиват украинци, но не си против "колективният запад" да избива руснаци пряко или непряко - парадокс :) Още повече че и руснаци, и украинци са един дол дренки, пардон орки :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Свободна зона”