Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Rafa

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 11:15

vaskonti написа:
Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това 8-) Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време 8-) Включително и ти :)

На руснаците колко време им трябваше за да обвинят украинците?

Хех, след като не са те и новоросийците нямат необходимата техника за да го свалят, кой може да е :lol:

Хех, кой няма необходимата техника, руснаците ли? :lol:

Май нещо не се четем или не ни отърва 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 11:16

Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това 8-) Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време 8-) Включително и ти :)

Хех, след като не са те и новоросийците нямат необходимата техника за да го свалят, кой може да е :lol:

[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 яну 2015 11:22

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Това за "работещата" икономика на Щатите смятам, че е на път да се развенчае ... дано не съм прав :|

Ами те сами ще си го направят фалита.

От около няколко месеца чета, че там имало корпорации и икономисти дето смятат, че един фалит щял да се отрази добре. :lol: :shock:

Като се замисли човек, един реален щатски фалит ще засегне цялата световна икономика и от там вече, влиятелните корпорации ще могат да наложат правила, за почти целият свят, каквито на тях са им угодни. :roll:

Знам ли :roll: Доларът ще умре и тогава не знам какво правиме :roll: Китайците ще берат ядове, тъй като САЩ е може би най-големия пазар за тях, а отделно имат и няколко трилиона облигации :lol: По въпросът за облигациите, и руснаците се очаква да имат проблем, тъй като ниската цена на петрола сваля доверието в държавните им облигации ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 11:25

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Това за "работещата" икономика на Щатите смятам, че е на път да се развенчае ... дано не съм прав :|

Ами те сами ще си го направят фалита.

От около няколко месеца чета, че там имало корпорации и икономисти дето смятат, че един фалит щял да се отрази добре. :lol: :shock:

Като се замисли човек, един реален щатски фалит ще засегне цялата световна икономика и от там вече, влиятелните корпорации ще могат да наложат правила, за почти целият свят, каквито на тях са им угодни. :roll:

Те и сегашните правила са им угодни - тези корпорации са станали това, което са именно при сегашните правила. Не забравяй обаче, че световни корпорации има не само в САЩ, но и в Китай и Русия. Те не се различават фундаментално от американските, още по-малко пък са им някакъв идеен антипод.
Все пак, не виждам защо САЩ биха предизвикали нарочен фалит - най-малкото те на практика печатат парите на света, като по този начин го контролират. Ако предизвикат фалит, ще изпуснат този контрол, което е ясно, че е последното нещо, което искат. Икономиката им със сигурност е работеща, при това произвеждаща, а не просто копаеща природни ресурси, каквато е примерно руската икономика. Няма никакво значение колко е дългът им, има значение само, че могат да си го обслужват безпроблемно, както и го правят. Вече отделен е въпросът как точно успяват да го обслужват, но в крайна сметка не съм чул някой техен кредитор да се оплаче от каквото и да е. Примерно Китай. Най-вече Китай...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 11:27

Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:
vaskonti написа:

Кое не ни отърва? Ти как точно установи кой каква техника има?
[/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 12 яну 2015 11:33

Американската компания WBH Energy, с предмет на дейност добив на шистов петрол и природен газ, обяви фалит на фона на резкия спад на световните цени на тези суровини.

Компанията е подала заявление по член 11 от Кодекса за банкрутите в САЩ тази седмица. WBH Energy, базирана в щата Текас се е оказала със задължения от 50 млн. долара поради понижението на петролните цени през последните няколко месеца, съобщава телевизия NHK, цитирана от РИА Новости.

Този случай усилва опасенията, че сривът на цените на петрола в световен мащаб може да принуди доста компании от бранша да се окажат от дейността си.

Новината е от преди три дни.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 11:38

vaskonti написа:
Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:Васконти, това че трябва време за да се установят причините за която и да е катастрофа е ясно и на малките деца. Само че на чипсовете им трябваше точно един ден, за да обявят Путин и руснаците за виновни, а еврейските медии не спряха да манипулират общественото мнение месеци наред за това. Що тогава никой не обясняваше, че е нужно време. Включително и ти :)

Кое не ни отърва? Ти как точно установи кой каква техника има?

Не ти отърва това, което съм написал ;) На всичкото отгоре, опитваш се да се измъкнеш по типично детски и елементарен начин, шикалкавейки! Умишлено го подчертах с най-големия възможен шрифт, ти пак продължаваш с опорните си точки. Виж аз какво съм писал, а ти какви смешни въпроси задаваш. Кое не ни отървало, колко време им трябвало на руснаците да обвинят украинците, кой нямал необходимата техника ;) Всичко съм написал кратко, точно и ясно. Не мисля че си прост човек, за да не вдяваш какво съм написал ;) Опълченците колко самолета Су 25 имат :?: Ао сме двамата с теб в една стая и се размирише на пръдня, ако не си ти, кой ще е? Няма да знаеш ли? Може би колегата в съседната стая ;) Дай малко по-сериозно, моля ти се 8-)
Последна промяна от Rafa на 12 яну 2015 11:41, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 яну 2015 11:40

Ами, така ще стане в крайна сметка, те санкциите и дъмпинга на цените имат две страни ;) Истината е следната - стискат си ръцете и цепят Украйна, сгазват Ислямска държава и оправят цените на петрола ( слагат ни го с бензина :lol: ) ... Иначе тръгваме по едно нанадолнище, дето не се знае къде ще му излезе края :mrgreen: Колкото до работещата икономика на Щатите - Васко, големите фирми напоследък имат един, меко казано, неправилен подход. Имат финансови затруднения ( паднала е печалбата на баровците ), слагат нов меринджей начело, той идва и казва: "Пичове, сега ще оправиме работата." и какво прави - не мисли как да увеличи приходите, а вика "Много са ни разходите, дайте да уволниме няколко хиляди човека" :shock: Тие "гениални" мениджърски решения мога и аз да ги взема за 3 пъти по-малко пари, без да съм завършил "Станфорд" . Аз смятам, че точно подобни глупости ги "плъзгат' надолу ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 яну 2015 11:49

Rafa написа:
vaskonti написа:
Rafa написа:

Не ти отърва това, което съм написал ;) На всичкото отгоре, опитваш се да се измъкнеш по типично детски и елементарен начин, шикалкавейки! Умишлено го подчертах с най-големия възможен шрифт, ти пак продължаваш с опорните си точки. Виж аз какво съм писал, а ти какви смешни въпроси задаваш. Кое не ни отървало, колко време им трябвало на руснаците да обвинят украинците, кой нямал необходимата техника ;) Всичко съм написал кратко, точно и ясно. Не мисля че си прост човек, за да не вдяваш какво съм написал ;) Опълченците колко самолета Су 25 имат :?: Ао сме двамата с теб в една стая и се размирише на пръдня, ако не си ти, кой ще е? Няма да знаеш ли? Може би колегата в съседната стая ;) Дай малко по-сериозно, моля ти се 8-)

Кое си написал точно и ясно? "Тия нямат това и онова, значи са ония"? Ама как точно установи кой какво има и няма...не е ясно! Да се твърди, че Русия няма грам никаква връзка със събитията в Украйна и че това е просто спонтанен акт от страна на хората в Крим и източна Украйна е толкова наивно, че няма на къде повече. В тая връзка от къде знаеш дали "опълченците" не са били снабдявани с какво ли не? В крайна сметка не виждам защо виждаш нещо мътно в това, че САЩ веднага са решили кой е виновния, но не виждаш нищо мътно в абсолютно същото изказване от страна на Русия?
[/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 12 яну 2015 12:05

vaskonti написа:Кое си написал точно и ясно? "Тия нямат това и онова, значи са ония"? Ама как точно установи кой какво има и няма...не е ясно! Да се твърди, че Русия няма грам никаква връзка със събитията в Украйна и че това е просто спонтанен акт от страна на хората в Крим и източна Украйна е толкова наивно, че няма на къде повече. В тая връзка от къде знаеш дали "опълченците" не са били снабдявани с какво ли не? В крайна сметка не виждам защо виждаш нещо мътно в това, че САЩ веднага са решили кой е виновния, но не виждаш нищо мътно в абсолютно същото изказване от страна на Русия?

Ааааа не, не, въобще не се опитвай да сменяш темата. Младеж, спри се, излагаш се! Ето пак, кое съм бил написал точно и ясно ;) И не бягай от въпросите ми с въпроси! И в случая говорим за сваления Боинг, а не за събитията в Украйна като цяло ;) Слаб и неуспешен опит за бягане от безотговорното хвърляне на фалшиви данни в лицето на будните люде 8-) Бъди мъж, поеми отговорност един път в тоя живот и си признай грешката 8-) Не сме демократи и евроатлантици, ще ти простим. Та, за пореден път те питам, колко самолета Су 25 имат опълченците и от кое летище ще излетят :?:
П.П. Ето ти пак да четеш какво съм написал, дано този път вече схванеш същината на това "толкова сложно" изречение :)
Rafa написа:Хех, след като не са те и новоросийците нямат необходимата техника за да го свалят, кой може да е :lol:
Последна промяна от Rafa на 12 яну 2015 12:06, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”