Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 16 юни 2025 13:02

delqnski47 написа:Всеки трябва да си гледа интереса. В случая трябва да се озапти някоя от двете страни и да се спре тая война, защото ще ни удари пряко или косвено по джоба. Като че ли е по лесно да се озапти чифутина, щот другата страна са буквално всички останали. Просто и елементарно. И двете страни са цигани и нищо повече. Чифутите са първи братчеди на палестинците.
И тва с цел да не плащам (плащаме) повече. Който иска, да си плаща повече, но да не намесва мен и останалите.

Въртите, сумите, "неутралитета " ви пак лъсва.
Ако си мислиш,че е по лесно да озаптиш Моше точно в този конфликт и точно, че понасят може би едни от най-големите бомбения от последните 40 години, си нямаш ама никаква идея от Моше. Ама никаква.
Според мен чаршафите, е по лесно да бъдат озаптени, защото няма да имат скоро ЯО и при предстоящите "свободно действие" им е пределно ясно на какво може да заприлича Техеран. ПВО-то го няма.
Не беше зле, на тънкия бензинец ама ще го приживеем.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 юни 2025 13:03

tmanolov написа:
Thsmith написа:
tmanolov написа:
о, аз изобщо не споря с теб, и подкрепям да си се избиват на воля, а и си прав, така че няма за какво да опонирам. Просто казвам, че по международното право това е агресия, също като тази на путлерчо. Само че путлерчо се обосра времево (накрая пак ще спечели, но след много време и сринато реноме на самая магучая), докато еврейците засега си вървят изцяло по план и без засечки

Като почнете с това международно право : 0 Какво казва това прословуто право за финансирането на терористични организации? Какво казва за изстрелването на стотици/хиляди ракети по Израел? : ) Всичките проксита гърмят като луди от години. Просто Израел почна да ги склопява един по един и дойде време и на татко бандит.

п.с. При предишния залп по Израел, евреите казаха, че ще отговорят. Ей ти го отговора. Забавиха, планираха и отговориха.

Лошото е, че ми развалиха морето проклетите аладиновци. Даже резервация имам :lol:

е, минаваш през 2 държави, за да удариш трета - как да ти кажа, кое не е нарушение на международното право :) И то щото евентуално Иран дали оръжия на Хамас и Хизбула, които с тях удрят Израел, когото смятат, че им е отнел земята със сила. Кажи сега с какво това би се различавало от удар на Русия по Полша/Франция/Германия/Великобритания, защото те дават оръжия на Украйна, с които директно се бомби руска инфраструктура и население, защото Украйна смята, че Русия ѝ е отнела територия? Това ще бъде ли агресия или е стандартен отговор :mrgreen:

Да запозна от там, че аз "агресия" като цяло не съм използвал.
Ако Ватниците ударят Полша, това ще е повод за война и за "развръзката". Ако смятат, че НАТО им е по силите, да се пробват. В случая иран освен със залпове друго не могат да направят.
Могат да си седнат на задниците, да се съгласят с условията на САЩ и Израел и да изоставят ядрената програма и да си правят погроми над собственото си население колкото искат. Израел няма интерес към тях и териториите им, няма интерес към вътрешната им политика и каквото и да е било друго. Иска просто да нямат оръжия с които да ги застрашават и да престанат да помпят разни бандити с оръжия с които да се стреля по Израел. Много е просто.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 16 юни 2025 13:10

Thsmith написа:
Да запозна от там, че аз "агресия" като цяло не съм използвал.
Ако Ватниците ударят Полша, това ще е повод за война и за "развръзката". Ако смятат, че НАТО им е по силите, да се пробват. В случая иран освен със залпове друго не могат да направят.
Могат да си седнат на задниците, да се съгласят с условията на САЩ и Израел и да изоставят ядрената програма и да си правят погроми над собственото си население колкото искат. Израел няма интерес към тях и териториите им, няма интерес към вътрешната им политика и каквото и да е било друго. Иска просто да нямат оръжия с които да ги застрашават и да престанат да помпят разни бандити с оръжия с които да се стреля по Израел. Много е просто.

Ти си практик - да, така е и най-вероятно точно това ще стане. Изпускаш един важен момент - когато някой се смята за изключителен иче за него правилата не важат, накрая се намират 5-6 неизключителни и му евават майката - въпрос на време. В този ред на мисли има 2 важни неизвестни, даже до някаква степен са 3:
- путлерчо, който е доказано страхлив плъх и може да се извади от неизвестното - все повече си мисля, че е американски агент, както беше и Горби дъ скарфейс
- другите резаци - те засега си траят, щото американците ги притискат, да видим колко дълго ще успеят да го правят
- Китай - тук е голямата неизвестна - на Китай не му се нрави свят, в който всичко върви по стила и методите на САЩ и истината е само тяхната истина. Нямат много избор в краткосрочен план, но в дългосрочен ще помагат (вероятно и сега помгат нелегално) на подобнои държави като Иран

С две думи -падне ли путлерчо, чакайте сериозно разместване, на което засега пречи само той - дали със страхливостта си, дали заради някакви агентурни врътки, не знам. При падане на путлер вариатните са два - или ще се разпдне Московията (което не го виждам как ше стане), или Китай ще си сложи удобен за тях човек. И тогава ще стане весело
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 юни 2025 15:28

Мммм да.
Смити отиде ти ваканцията.

Военно-въздушните сили (ВВС) на САЩ са започнали през изминалата нощ мащабна операция по преместване на огромно количество военни самолети-цистерни от цялата страна през Атлантическия океан, сочат данните от онлайн-платформите за проследяване на полетите. До ранните часове на тази сутрин броят на въздушните танкери достигна поне 28, което е изключително необичайно явление, особено в контекста на бързо развиващата се военна криза в Близкия Изток между Израел и Иран.

За момента няма официално обяснение защо американската армия спешно премества на изток такова количество самолети-цистерни, но причината може да е промяна или потенциална подготовка за промяна на позицията на Вашингтон по отношение ескалиращия конфликт...
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 юни 2025 15:53

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Последната вълна удари на Иран е най-успешната досега, поне 10 попадения, включително ПВО на Израел (има видео), електроцентрала в Хайфа и други. Намерили са явно цаката на чифутите и ПВО-то им все повече се пропуква.

Това 10 попадения от колко бомби е?
Сериозно питам.
И честно казано не виждам никаква логика(уж персите били умни хора) да целиш цивилни сгради а не военна инфраструктура при толкова скъпи бомби.
Ювелирно е това което прави Моше.
Дум докато спи терориста и чао.

"Ювелирните" удари на Моше дотук са убили над 200 иранци, повечето са цивилни. Има много кадри с ударени жилищни сгради в Иран.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 16 юни 2025 16:06

Моше им изби сумати високопоставени хора от армията и службите. Кажи речи остана Аятолаха само, който най-вероятно или е избягал в Русия или се е скрил много надълбоко. И да, нормално е да бъдат уцелени сградите, където живеят въпросните хора.

ПВО-то им също е приключило и Ф-ките са си като у дома си. В момента могат да сринат Техеран до основи и да избият милиони, ако пожелаят и никой не може да ги спре.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 юни 2025 16:51

ReBorn1982 написа:
ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Последната вълна удари на Иран е най-успешната досега, поне 10 попадения, включително ПВО на Израел (има видео), електроцентрала в Хайфа и други. Намерили са явно цаката на чифутите и ПВО-то им все повече се пропуква.

Това 10 попадения от колко бомби е?
Сериозно питам.
И честно казано не виждам никаква логика(уж персите били умни хора) да целиш цивилни сгради а не военна инфраструктура при толкова скъпи бомби.
Ювелирно е това което прави Моше.
Дум докато спи терориста и чао.

"Ювелирните" удари на Моше дотук са убили над 200 иранци, повечето са цивилни. Има много кадри с ударени жилищни сгради в Иран.

Ами ювелирни са, колкото и да ехидничиш.
Гадно ви е, ама кво да направим :?
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 16 юни 2025 16:54

Soulen написа:Моше им изби сумати високопоставени хора от армията и службите. Кажи речи остана Аятолаха само, който най-вероятно или е избягал в Русия или се е скрил много надълбоко. И да, нормално е да бъдат уцелени сградите, където живеят въпросните хора.

ПВО-то им също е приключило и Ф-ките са си като у дома си. В момента могат да сринат Техеран до основи и да избият милиони, ако пожелаят и никой не може да ги спре.

Абе остави го, от яд няма кво да пише вече, и върти глупости, на които и той не си вярва.
Трети ден им повтарям на копейките, че това не им е темата за Украйна и с ехидните си коментари не вървят.
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 16 юни 2025 17:08

ivan56 написа:
delqnski47 написа:Всеки трябва да си гледа интереса. В случая трябва да се озапти някоя от двете страни и да се спре тая война, защото ще ни удари пряко или косвено по джоба. Като че ли е по лесно да се озапти чифутина, щот другата страна са буквално всички останали. Просто и елементарно. И двете страни са цигани и нищо повече. Чифутите са първи братчеди на палестинците.
И тва с цел да не плащам (плащаме) повече. Който иска, да си плаща повече, но да не намесва мен и останалите.

Въртите, сумите, "неутралитета " ви пак лъсва.
Ако си мислиш,че е по лесно да озаптиш Моше точно в този конфликт и точно, че понасят може би едни от най-големите бомбения от последните 40 години, си нямаш ама никаква идея от Моше. Ама никаква.
Според мен чаршафите, е по лесно да бъдат озаптени, защото няма да имат скоро ЯО и при предстоящите "свободно действие" им е пределно ясно на какво може да заприлича Техеран. ПВО-то го няма.
Не беше зле, на тънкия бензинец ама ще го приживеем.

Я кажи сега палестинеца в стаята ли е :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 16 юни 2025 17:20

Аз лично наблюдавам колосалния резил на Израел. Искаха да повторят удара по Хизбула, а реално подпалиха война и то такава, която не могат да спечелят и след 3 дни очевидно и губят. Някой каза убили топ генералите на Иран...но нима чифутите не твърдяха, че режима на аятолаха е корумпиран? Значи имаме отговор защо Тел Авив и Хайфа горят и иранските ракети разпертушиниха железния купол. Реално удара на чифутите елиминира некадърните и корумпираните, лизачите на режима, а командването поеха тези, които вършат работата им и реално могат. И тъй като Иран удържа първия ден на шок и вече 3-ти обърна мача - виждаме как започна да се насъбира подкрепата - Китай праща самолет след самолет с ракети и ПВО, Пакистан също. Пакистан зове всички мюсюлмани на джихад, заплашва и с ядрено оръжие Израел, ако пробват ядрен удар по Иран.....още 2-3 дена и целия БИ ще е зад Иран и разгрома на Израел ще е пълен.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “Свободна зона”