bubka написа:damyanov1963 написа:bubka написа:damyanov1963 написа:Drunken_Master написа:damyanov1963 написа:Ами щом не разбираш, че един блокаж на улици създава затруднения, които нарушават правата на останалите, стой си в ТОЛБУХИН и се радвай на спокойствието.
Аз разбирам... Само не разбирам, кво виеш на умряло, че хората протестирали. Нарушавали били гражданските ти права, що за дебилщина!? Ми, ако искаш, да вземат, да се съобразят с тебе и да изчакат до другото лято, да отидеш на Каварна на почивка, та да вземат тогава, да протестират, а? Баси... ай да не обиждам.
На Каварна си ходи ти, аз на българско море не ходя от поне 10 години.А това, че такива като тебе не разбират как се нарушават правата с блокажи на улици и булеварди в МИЛИОНЕН град си е ваш проблем, който не ме интересува. Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!
Дамянов, вече е време, когато си насаме с бутилката, от време на време да си пускаш и телевизора. Там някъде може и да забележиш как протестират хората в Европа и как се блокират със седмици много по-важни и ключови столици в сравнение със София.
Ти и твоите съотборници винаги МЕ ХВАЩАТЕ ЗА БУТИЛКАТА, когато нямате адекватен отговор. Пусни си ти телевизора, за да видиш в другите столици полицията как ги бие такива и ги разпръсква с водни оръдия.
Дамянов, стегни се бе, човек. Ти си пенсионер-пиянка(сам си го признаваш), който само го интересува алкохола. Тебе те интересува само да излезеш навън, да изминеш вероятно 200-300 метра, за да идеш до кварталния магазин и да си купиш пиене, което вероятно го правиш пеш. Аз не знам какви права ти нарушават и в какво те ограничават точно теб

.
Иначе са сериозно. Секторът земеделие е тоталеш леш от години. Не знам какви са ти източниците на информация, но в този протест участват десетки браншови организации - различни сектори на зеленчукопроизводство, плодове, животновъди и т.н. Тук не са само зърнопроизводители. Относно тях е вярно, че има определен брой едри земеделци, които взимат големи субсидии. Те обаче са малък процент от цялото. Повечето са дребни и средни зърнопроизводители, които не обработват чак такива големи площи. Тяхната печалба не е голяма и стига да си покрият разходите и да вземат максимум малко отгоре. Всъщност точно от тях идва пшеницата, от която се произвежда повечето от хлябът, а онези едрите работят предимно с износ. Ако се пусне този внос, той ще удари точно по-малките производители и част от тях ще фалират. Тогава вече нарушаването на "правата" ти, ще ти е най-малкия проблем, защото основни стоки ще поскъпнат яко. Онези големите с Майбасите и нз си кво могат да си позволят да работят известно време на загуба, тях нищо няма да им стане. Тези протести в сектор земеделие трябваше отдавна да се случат, защото нещата там зле от години. Това е много по-СМИСЛЕН протест от онези палаткаджйксите боклуци преди 2-3 години, които протестираха за "съдебна реформа", а накрая получиха к*р в г*за и върнаха Бойко и Пеевски на власт. Всеки нормален и трезвомислещ човек би трябвало да подкрепи този протест. Аз ако бях пенсионер като теб и имах свободно време бих бил по цял ден там с тях.
Остави го пернишкият, той си е бачкал колкото трябва сега може да си пиянства колкото иска
Сам казваш за определеният кръг които вземат субсидии, но пропускаш най-важното, точно тия същите обират лъвският пай. Няма начин да не си видял разбивките за субсидииите, кой колко е взимал през годините. За малките остават, каквато остане.
И да тръгнеш да протестираш с тия, които те цакат и пример, какви идиоти и цървули са в този сектор. Примера е оня цървул, където искаше едва ли не планова икономика. Тъпунгери на които някой им е длъжен.
А зеленчукопроизводителите(като най-ощетени от разпределението на субсидии) да излязат с мутрите в селското стопанство е това вече е върха на просотитията.
И все пак постигнаха основаното за което се бореха, а именно слънчогледа.
А нека Стефанов развива теории за рапицата и царевицата.
Сега чакаме маслобойните да излязат на протест и олио за 5лв.