Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 23:13

rhaegar написа:
Drunken_Master написа:
Деян Донков обяви шах на Народния театър дни преди най-важната му премиера за сезона. Това е представлението „Хага” на големия ни режисьор Галин Стоев, който пристигна от Франция специално, за да го постави у нас. Пиесата е написана от украинката Саша Денисова. В нея се разиграва въображаем съдебен процес срещу военните престъпления във войната между Русия и Украйна, роден в главата на едно дете, изгубило близките си.
Режисьорът е направил оригинален избор за ролята на Владимир Путин - дал я е на жена. Това е Радена Вълканова. Името на Донков е доста назад в списъка на актьорите, което издава, че ролята му не е кой знае колко голяма. Запознати издават, че той трябва да изиграе външния министър на Русия. Според запознати Вергов ще влезе в образа на убития Пригожин.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кви са тия дивотии ве, тва сериозно ли е сега? :lol:

Що? Учуден ли си? Конформистко племе, колко пъти да ви го пиша...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 сеп 2023 23:17

Drunken_Master написа:Що? Учуден ли си? Конформистко племе, колко пъти да ви го пиша...

Е остави това, то дори не звучи сериозно от театрална гледна точка. Кой би дал пари да гледа подобна хуйня?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 23:22

rhaegar написа:Кой би дал пари да гледа подобна хуйня?

Като им гледам филмите... абсолютно никой. То, това да им е проблема...

В момента чета "Чамкория" на Милен Русков, подобна постановка с участието на Захари Бахаров би си струвала...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 19 сеп 2023 23:34

rhaegar написа:
Drunken_Master написа:Що? Учуден ли си? Конформистко племе, колко пъти да ви го пиша...

Е остави това, то дори не звучи сериозно от театрална гледна точка. Кой би дал пари да гледа подобна хуйня?

По принцип имат право на творческа свобода и могат да направят каквото си искат представление. Предполагам, че ще го обърнат на някаква комедия. Ако има кой да го гледа и изкарат пари, което ме съмнява.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 сеп 2023 00:01

bubka написа:
damyanov1963 написа:
bubka написа:
damyanov1963 написа:
Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Ами щом не разбираш, че един блокаж на улици създава затруднения, които нарушават правата на останалите, стой си в ТОЛБУХИН и се радвай на спокойствието.

Аз разбирам... Само не разбирам, кво виеш на умряло, че хората протестирали. Нарушавали били гражданските ти права, що за дебилщина!? Ми, ако искаш, да вземат, да се съобразят с тебе и да изчакат до другото лято, да отидеш на Каварна на почивка, та да вземат тогава, да протестират, а? Баси... ай да не обиждам.

На Каварна си ходи ти, аз на българско море не ходя от поне 10 години.А това, че такива като тебе не разбират как се нарушават правата с блокажи на улици и булеварди в МИЛИОНЕН град си е ваш проблем, който не ме интересува. Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!

Дамянов, вече е време, когато си насаме с бутилката, от време на време да си пускаш и телевизора. Там някъде може и да забележиш как протестират хората в Европа и как се блокират със седмици много по-важни и ключови столици в сравнение със София.

Ти и твоите съотборници винаги МЕ ХВАЩАТЕ ЗА БУТИЛКАТА, когато нямате адекватен отговор. Пусни си ти телевизора, за да видиш в другите столици полицията как ги бие такива и ги разпръсква с водни оръдия.

Дамянов, стегни се бе, човек. Ти си пенсионер-пиянка(сам си го признаваш), който само го интересува алкохола. Тебе те интересува само да излезеш навън, да изминеш вероятно 200-300 метра, за да идеш до кварталния магазин и да си купиш пиене, което вероятно го правиш пеш. Аз не знам какви права ти нарушават и в какво те ограничават точно теб :lol: :lol: :lol: .

Иначе са сериозно. Секторът земеделие е тоталеш леш от години. Не знам какви са ти източниците на информация, но в този протест участват десетки браншови организации - различни сектори на зеленчукопроизводство, плодове, животновъди и т.н. Тук не са само зърнопроизводители. Относно тях е вярно, че има определен брой едри земеделци, които взимат големи субсидии. Те обаче са малък процент от цялото. Повечето са дребни и средни зърнопроизводители, които не обработват чак такива големи площи. Тяхната печалба не е голяма и стига да си покрият разходите и да вземат максимум малко отгоре. Всъщност точно от тях идва пшеницата, от която се произвежда повечето от хлябът, а онези едрите работят предимно с износ. Ако се пусне този внос, той ще удари точно по-малките производители и част от тях ще фалират. Тогава вече нарушаването на "правата" ти, ще ти е най-малкия проблем, защото основни стоки ще поскъпнат яко. Онези големите с Майбасите и нз си кво могат да си позволят да работят известно време на загуба, тях нищо няма да им стане. Тези протести в сектор земеделие трябваше отдавна да се случат, защото нещата там зле от години. Това е много по-СМИСЛЕН протест от онези палаткаджйксите боклуци преди 2-3 години, които протестираха за "съдебна реформа", а накрая получиха к*р в г*за и върнаха Бойко и Пеевски на власт. Всеки нормален и трезвомислещ човек би трябвало да подкрепи този протест. Аз ако бях пенсионер като теб и имах свободно време бих бил по цял ден там с тях.

Остави го пернишкият, той си е бачкал колкото трябва сега може да си пиянства колкото иска :lol:
Сам казваш за определеният кръг които вземат субсидии, но пропускаш най-важното, точно тия същите обират лъвският пай. Няма начин да не си видял разбивките за субсидииите, кой колко е взимал през годините. За малките остават, каквато остане.
И да тръгнеш да протестираш с тия, които те цакат и пример, какви идиоти и цървули са в този сектор. Примера е оня цървул, където искаше едва ли не планова икономика. Тъпунгери на които някой им е длъжен.
А зеленчукопроизводителите(като най-ощетени от разпределението на субсидии) да излязат с мутрите в селското стопанство е това вече е върха на просотитията.
И все пак постигнаха основаното за което се бореха, а именно слънчогледа.
А нека Стефанов развива теории за рапицата и царевицата.
Сега чакаме маслобойните да излязат на протест и олио за 5лв.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 20 сеп 2023 05:24

Ще кажа на защитниците на тия мафиоти зърнарите, че за тях вие нямате значение. Те гледат как да ви прецакат, а вие ревете колко са онеправдани. Ще ви кажа и друго. Тия не са никакви земеделци, а най-обикновени мутри. Само в България го има това- дайте им субсидии за да не умрат от глад и те дебелеят направо. Бентлита, Ролс Ройси глупости. Тук в Америка тоя филм го няма. Станал си фермер- чудесно. Ето те тебе, ето го полето каквото изкараш си е за теб. Не чакай на държавата да ти поддържа стоката. Нещо повече ще позволим на Мексико и Канада да внасят домати и краставици. Важен е потребителя, а не ти като фермер. Едно момче, което има ферма в Айова мисля качи видео, в което направи сериозна разбивка на приходите и разходите. Наследствен фермер 7-мо поколение. На година разходите за фермата му са 1.3 милиона долара- ренти, оборудване, семена, торове препарати и наем на силози за зърно. В същото време прихода им е около 1 млн. Т.е на загуба са. И го питаха как връзват двата края. Той каза много просто- цялото семейство имаме и друга работа. Той има ютюб канал, майка му и баща му имат втора работа също и така. Нямат мерцедеси, ламборгинита и преди всичко 50% печалба на година. За това миналата година от 2.2 милиона фермери в Америка около 200 000 изчезнаха. Това е около 10%. Тия протести не ги организират обикновени фермери. Ще ви светна, че на един от зърнарите баща му е депутат от ГЕРБ. Гюнай Хюсмен се казва въпросния депутат. А синът му е Яман Хюсмен. Татенцето е в комисията по земеделие. Фирмите на синчето са получили по СЕБРА над 20,6 млн лева за периода 2008-2022. Самия Хюсмен кара джип Мерцедес на стойност 319000 лева. А вие си лайте тук колко били закъсали….

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 сеп 2023 07:06

boglev написа:"След края на брифинга ми предстои разговор с премиера на Украйна Денис Шмигал, в който ще го информирам, че в близко бъдеще България няма да позволи внос на слънчоглед от Украйна, ако не се регламентира точното количество с квота", каза акад. Денков.

Вече освен до ЕС и САЩ, се допитваме и до Украйна. Много лигаво племе

Вътев в едно интервю се изпусна, че решението за зърното било след среща/та със Зеленски или премиера (Шмигал), не помня за кой от двамата ставаше дума. Та явно е обещано на Украйна да не продължаваме забраната, тия глупости как се правело в името на народа са пълни измишльотини.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 20 сеп 2023 09:38

ivan56 написа:
bubka написа:
damyanov1963 написа:
bubka написа:
damyanov1963 написа:
Drunken_Master написа:Аз разбирам... Само не разбирам, кво виеш на умряло, че хората протестирали. Нарушавали били гражданските ти права, що за дебилщина!? Ми, ако искаш, да вземат, да се съобразят с тебе и да изчакат до другото лято, да отидеш на Каварна на почивка, та да вземат тогава, да протестират, а? Баси... ай да не обиждам.

На Каварна си ходи ти, аз на българско море не ходя от поне 10 години.А това, че такива като тебе не разбират как се нарушават правата с блокажи на улици и булеварди в МИЛИОНЕН град си е ваш проблем, който не ме интересува. Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!

Дамянов, вече е време, когато си насаме с бутилката, от време на време да си пускаш и телевизора. Там някъде може и да забележиш как протестират хората в Европа и как се блокират със седмици много по-важни и ключови столици в сравнение със София.

Ти и твоите съотборници винаги МЕ ХВАЩАТЕ ЗА БУТИЛКАТА, когато нямате адекватен отговор. Пусни си ти телевизора, за да видиш в другите столици полицията как ги бие такива и ги разпръсква с водни оръдия.

Дамянов, стегни се бе, човек. Ти си пенсионер-пиянка(сам си го признаваш), който само го интересува алкохола. Тебе те интересува само да излезеш навън, да изминеш вероятно 200-300 метра, за да идеш до кварталния магазин и да си купиш пиене, което вероятно го правиш пеш. Аз не знам какви права ти нарушават и в какво те ограничават точно теб :lol: :lol: :lol: .

Иначе са сериозно. Секторът земеделие е тоталеш леш от години. Не знам какви са ти източниците на информация, но в този протест участват десетки браншови организации - различни сектори на зеленчукопроизводство, плодове, животновъди и т.н. Тук не са само зърнопроизводители. Относно тях е вярно, че има определен брой едри земеделци, които взимат големи субсидии. Те обаче са малък процент от цялото. Повечето са дребни и средни зърнопроизводители, които не обработват чак такива големи площи. Тяхната печалба не е голяма и стига да си покрият разходите и да вземат максимум малко отгоре. Всъщност точно от тях идва пшеницата, от която се произвежда повечето от хлябът, а онези едрите работят предимно с износ. Ако се пусне този внос, той ще удари точно по-малките производители и част от тях ще фалират. Тогава вече нарушаването на "правата" ти, ще ти е най-малкия проблем, защото основни стоки ще поскъпнат яко. Онези големите с Майбасите и нз си кво могат да си позволят да работят известно време на загуба, тях нищо няма да им стане. Тези протести в сектор земеделие трябваше отдавна да се случат, защото нещата там зле от години. Това е много по-СМИСЛЕН протест от онези палаткаджйксите боклуци преди 2-3 години, които протестираха за "съдебна реформа", а накрая получиха к*р в г*за и върнаха Бойко и Пеевски на власт. Всеки нормален и трезвомислещ човек би трябвало да подкрепи този протест. Аз ако бях пенсионер като теб и имах свободно време бих бил по цял ден там с тях.

Остави го пернишкият, той си е бачкал колкото трябва сега може да си пиянства колкото иска :lol:
Сам казваш за определеният кръг които вземат субсидии, но пропускаш най-важното, точно тия същите обират лъвският пай. Няма начин да не си видял разбивките за субсидииите, кой колко е взимал през годините. За малките остават, каквато остане.
И да тръгнеш да протестираш с тия, които те цакат и пример, какви идиоти и цървули са в този сектор. Примера е оня цървул, където искаше едва ли не планова икономика. Тъпунгери на които някой им е длъжен.
А зеленчукопроизводителите(като най-ощетени от разпределението на субсидии) да излязат с мутрите в селското стопанство е това вече е върха на просотитията.
И все пак постигнаха основаното за което се бореха, а именно слънчогледа.
А нека Стефанов развива теории за рапицата и царевицата.
Сега чакаме маслобойните да излязат на протест и олио за 5лв.

Толкова сте компетентни по всички въпроси, а не знаете пенсионната възраст в България. Е как да ви се вярва? Освен това аз говоря за блокиране на улици и булеварди с трактори, каквато беше идеята на протестиращите, но която беше осуетена от полицията, което щеше да парализира града, но за вас това не е проблем, щото на село няма как да се случи.
А това че имам прадядо от Перник, не ме прави по-малко софиянец.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 сеп 2023 09:43

https://news.bg/crime/depolitizirana-komisiya-shte-bori-koruptsiyata-po-visokite-etazhi-na-vlastta.html

"Деполитизирана комисия" ...... чийто членове ще се назначават от ......

Славов изтъкна, че идеята за избор на членовете на комисията ще бъде деполитизиран. "Ще има комисия по номинации, която ще прави селекцията. Тя ще осъществяв предварителната селекция - дали кандидатите отговарят на критериите. Депутатите ще гласуват измежду тези, които вече са получили одобрение. Механизмът за избори има два етапа. Първият - различни институции предлагат кандидати. Получилите одобрение от независимата комисия, се предлагат на парламента за избор. Депутатите се ограничават да правят сами предложения. Депутатите в крайна сметка ще решат дали да изберат, или да не изберат. Въпросът е тези кандидати да са безспорни, уточни министърът.

..... депутатите. :mrgreen: :mrgreen:

Цялата им работа е такава на тия смешници ....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 сеп 2023 10:22

Нов бисер. :mrgreen:

https://news.bg/politics/hristo-ivanov-ne-sme-v-koalitsiya-s-dps-edinstveno-imat-stabilizirashto-uchastie.html

ДПС не била част от управляващата (не)коалиция и "сглобка", а просто имали ...... "стабилизиращо участие". :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”