Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 20:06
Thsmith написа:delqnski47 написа:Thsmith написа:delqnski47 написа:Thsmith написа:delqnski47 написа:Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
Или не ти позволява. Както не ти позволява да си вкарваш трактора в Столицата... примерно.
И да, за мен е важно точно аз какво ям, а не някой друг. Както и е важно да не ми пречи някой трактор или либерал да изляза от вкъщи или да си свърша някаква работа.
Очевидно е позволено, щот протестите се съгласуват с кметовете.
А важно ли ти е ако стане дефицит в бюджета поради липса на производство и ДДС тая разлика откъде ще се покрие? То само с ядене и сране не става, малко и акъл повече е нужен
Ще се спрат социалните плащания, помощи и тн. Така доволен ли си?
И ми е много интересно кой кмет е разрешил да разположат трактори на пътя и дали АПИ са разрешавали някой да блокира магистрала... примерно
Drunken_Master написа:damyanov1963 написа:Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!
Я ми дай някаква насока... примерно, по какъв начин виждаш, да изразят своето несъгласие с управлението на управляващите в момента? Примерно... щом много хора били нарушавали правата ти, да вземе, да отиде един човек само. Ама не само това, той и да не вика, понеже трябва да се пази тишина и да има спокойствие за едномилионния град. Да не си позволява да използва нецензурни думи, понеже минават по улицата деца и пенсионери и т.н. Ако носи транспарт със себе си, нека и там да няма нецензурни думи, че ще се засегне някой. И т.н. Дай някаква насока...
Съгласен ли си, понеже многото хора задръствали улиците, те да се придвижват пеша. Или най-много с велосипеди примерно, ама да си карат по велоалеята, понеже да не ти нарушават спокойствието, да няма задръствания и т.н.?
Никой не те спира да протестираш. Отиваш на площада и скачай и викай колкото искаш. Да блокираш трафика обаче или да си опънеш палатка на някой булевард НЕ Е право.
И коя е тая държава без изобщо социални помощи?
Тея трактори на пътя и разрешаването на тоя проблем може да излезе накрая далеч по евтино от тва да не се разреши и накрая да ти вдигнат ДДС-то и тогава ще пискаш във форума.
То за тва не става само с ядене и пиене
Е коя? Тая в която няма пари за радване.
И като вдигнат данъците, просто сивата зона ще се разшири и събираемостта ще падне. Естествено и крайния клиент ще го отнесе де.
Просто ще се разшири сивата зона и барабар с тва ще се изтегли нов кредит, щот в крайна сметка дупката трябва да се попълни.
Тук става въпрос за милиарди на година. Да, има проблем в тоя сектор, корупция, далавери, но фактите са че това ни е един от силните сектори. Инфлация се бори с производство. Тва не ти е Тачър Мачър дето се е борила с фалиращи предприятия.
Та в момента по неква случайност са засегнати двата най силни сектора в България. И идеята е да стане на 100% една консуматорска държава. Най голямата катастрофа на новото време ще е ако се позволи тая държава да стане вносител на енергия и зърно.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.