Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 18:14

ReBorn1982 написа:Айде стига, в цял ЕС взимат субсидии, у нас даже са трохи в сравнение с другите, като ви чете човек, ще излезе, че само нашите "терористи" взимат субсидия ...... в Холандия не взимат ли субсидии ??? А изкараха ли неотдавна тракторите ??!

Гледай само кво приказват тук... :lol: :lol:
Сънародниците им, които са един основните износители в ЕС, се оплакват за нелоялна конкуренция. Другите засегнати държави като Румъния, която е на първо място, Словакия и Полша - ''Пълна подкрепа''. Тук - ''Спрете им евросубсидията''. :lol: :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 18:33

damyanov1963 написа:Кога съм признал, че съм пенсионер и пиянка бе нещастник, и кво ме занимавате със селските си проблеми, стой си на село при добитъка и си блокирай мегдана и къра, аз плащам данъци в тоя град а не вие, за да ми създавате проблеми!

Давай, да почваме подписка за референдум, сградата на НС, да се премести у наш'то село. Тъкмо няма да ти надуваме главата с "добитъка си", понеже "плащаш данъци в тоя град". Един вид, да не ти "създаваме проблеми"... :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 19 сеп 2023 19:17

Вместо полицаят, който спря престъпник, нападнал момичета с палка,(има и много други престъпления) да е награден, сега ни занимават дали е правилно, че е стрелял по престъпник, който не се е подчинил на заповед. Егати държавата.
Последна промяна от Eminem на 19 сеп 2023 19:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 сеп 2023 19:20

Eminem написа:Вместо полицаят, който спря престъпник, нападнал момичета с палка, да е награден, сега ни занимават дали е правилно, че е стрелял по престъпник. Егати държавата.

Мястото му е в затвора, ако не е насочил огнестрелно оръжие към него.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 19 сеп 2023 19:21

pomiqrat написа:
Eminem написа:Вместо полицаят, който спря престъпник, нападнал момичета с палка, да е награден, сега ни занимават дали е правилно, че е стрелял по престъпник. Егати държавата.

Мястото му е на церемония за награждаване! Полицай може да стреля и при неподчинение и според всички специалисти, полицаят е действал професионално и според закона!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 сеп 2023 19:24

Eminem написа:
pomiqrat написа:

Мястото му е на церемония за награждаване! Полицай може да стреля и при неподчинение и според всички специалисти, полицаят е действал професионално и според закона!

Да, така и зад колоните ги ритаха законно.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 сеп 2023 19:25

delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.

п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.

Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
Или не ти позволява. Както не ти позволява да си вкарваш трактора в Столицата... примерно.
И да, за мен е важно точно аз какво ям, а не някой друг. Както и е важно да не ми пречи някой трактор или либерал да изляза от вкъщи или да си свърша някаква работа.

Очевидно е позволено, щот протестите се съгласуват с кметовете.
А важно ли ти е ако стане дефицит в бюджета поради липса на производство и ДДС тая разлика откъде ще се покрие? То само с ядене и сране не става, малко и акъл повече е нужен

Ще се спрат социалните плащания, помощи и тн. Така доволен ли си?
И ми е много интересно кой кмет е разрешил да разположат трактори на пътя и дали АПИ са разрешавали някой да блокира магистрала... примерно :lol:

Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!

Я ми дай някаква насока... примерно, по какъв начин виждаш, да изразят своето несъгласие с управлението на управляващите в момента? Примерно... щом много хора били нарушавали правата ти, да вземе, да отиде един човек само. Ама не само това, той и да не вика, понеже трябва да се пази тишина и да има спокойствие за едномилионния град. Да не си позволява да използва нецензурни думи, понеже минават по улицата деца и пенсионери и т.н. Ако носи транспарт със себе си, нека и там да няма нецензурни думи, че ще се засегне някой. И т.н. Дай някаква насока...

Съгласен ли си, понеже многото хора задръствали улиците, те да се придвижват пеша. Или най-много с велосипеди примерно, ама да си карат по велоалеята, понеже да не ти нарушават спокойствието, да няма задръствания и т.н.?

Никой не те спира да протестираш. Отиваш на площада и скачай и викай колкото искаш. Да блокираш трафика обаче или да си опънеш палатка на някой булевард НЕ Е право.

И коя е тая държава без изобщо социални помощи? :lol:
Тея трактори на пътя и разрешаването на тоя проблем може да излезе накрая далеч по евтино от тва да не се разреши и накрая да ти вдигнат ДДС-то и тогава ще пискаш във форума.
То за тва не става само с ядене и пиене
Е коя? Тая в която няма пари за радване.

И като вдигнат данъците, просто сивата зона ще се разшири и събираемостта ще падне. Естествено и крайния клиент ще го отнесе де.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 19 сеп 2023 19:25

pomiqrat написа:
Eminem написа:
pomiqrat написа:

Да, така и зад колоните ги ритаха законно.

Нищо общо между двата случая.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 сеп 2023 19:29

pomiqrat написа:

Как е извършено първото престъпление (защото има второ - благодарение на сигнала за него са го хванали). Трима мангала, железен прът, момичета, какво ли може да се обърка... Защо не е стреляла в краката. В София не чувствам никакъв проблем да се разхождам сам нощем, както и в Търново. Но има населени места у нас, където не е препоръчително. Еле пък момиче.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 сеп 2023 19:30

Drunken_Master написа:Между другото, аз и на Смити се чудя, който УЖ е върл антикомунист, а иска да спира протеста, понеже не знам си какво било... Уж демокрация, уж свобода, уж равноправие... на баба им хвърчилото.

Аз за всички протести съм бил на едно мнение. Включително и тези срещу Бойко и преди това. Не може да ми кажеш копче по въпроса. :lol: Протестира се на площада, протестирай пред къщата му, протестирай където искаш, но без да пречиш на останалите извън политическата класа. Винаги съм бил твърдо против блокиране на пътища, лагеруване на пътища и подобни прояви. И винаги съм бил на мнение, че полицията трябва да ги разтурва със сила и да се приеме закон според, който това е престъпление.
Демокрация и равноправие нямат общо с това да тормозиш гражданите понеже искаш нещо и някой да е длъжен да те търпи.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”