Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 19 сеп 2023 15:15

damyanov1963 написа:
Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Ами щом не разбираш, че един блокаж на улици създава затруднения, които нарушават правата на останалите, стой си в ТОЛБУХИН и се радвай на спокойствието.

Аз разбирам... Само не разбирам, кво виеш на умряло, че хората протестирали. Нарушавали били гражданските ти права, що за дебилщина!? Ми, ако искаш, да вземат, да се съобразят с тебе и да изчакат до другото лято, да отидеш на Каварна на почивка, та да вземат тогава, да протестират, а? Баси... ай да не обиждам.

На Каварна си ходи ти, аз на българско море не ходя от поне 10 години.А това, че такива като тебе не разбират как се нарушават правата с блокажи на улици и булеварди в МИЛИОНЕН град си е ваш проблем, който не ме интересува. Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!

Дамянов, вече е време, когато си насаме с бутилката, от време на време да си пускаш и телевизора. Там някъде може и да забележиш как протестират хората в Европа и как се блокират със седмици много по-важни и ключови столици в сравнение със София.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 19 сеп 2023 15:22

ivan56 написа:Спиране на субсидии и е без това обират лъвският пай. Който не е разбрал от от четири два са за техният сектор.
След като не спазват европейски договори, достъпа им до Европейския пазар да бъде спрян.
Да продават където си искат тия мазни угоени дебелаци.

Аз ти предлагам да ги "накажеш" яко тея угоени дебелаци и довечера като седнеш на масата да изхвърлиш всичко що идва от тях - като почнеш с хляб, месо, млечни продукти, плодове, зеленчуци, та се стигне до ракията или виното :mrgreen: . Сортирай си само "съюзнически" качествени продукти от УСА-та...или отиди до някой магазин "Березка" - е, вярно ще стимулираш икономиката на "агресора", но пак е по-добре, отколкото да купуваш от угоените дебелаци :mrgreen: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 19 сеп 2023 15:33

ivan56 написа:Спиране на субсидии и е без това обират лъвският пай. Който не е разбрал от от четири два са за техният сектор.
След като не спазват европейски договори, достъпа им до Европейския пазар да бъде спрян.
Да продават където си искат тия мазни угоени дебелаци.

Само едно нещо. Украйна преди войната, по съвсем друг начин внасяше стоката в ЕС.
Ако се спрат субсидиите, това ще покаже, че ЕС е на страната на Украйна - не членка на ЕС и много бързо ще станат страшни глупости, примерно Турците ще пойскат абсолютно същите условия като Украйна, Албания и Сърбия също. Големите фирми нямат бутане, те за това са големи, по твоите думи ще страдат малките фермери, европейския пазар не е базиран на една държава и то тази държава не е член на съюза.
Тъпото е че пак избирателно се гледат проблемите, ако вноса на същата стока беше от Афганистан примерно, никой от правителството нямаше да застане на страната на чуждата държава.
Правителството или ще направи доброто за българският земеделец или ще падне преди местните избори.
Нидерландия не успяха да се преборят с техните земеделци, камо ли тези тъпанари в парламента.
Всеки, който пише, че тези хора са селяни и не заслужават да работят спокойно, са хора занимаващи се с услуги и никога през живота си не са произвели нещо. И аз да съм земеделец и аз няма да продавам на загуба.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 19 сеп 2023 15:39

delqnski47 написа:
bobonikolov написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:-----
Иначе по темата за терористи, най-лесно е да ги върнат по нивите. Спират им субсидииите и достъпа до европейските пазари, както и достъпните кредити за нова техника и ще си приберат тракторите по селата, толкова бързо колкото ги изкараха.

И утре ако украинътъ ти спре зърното, щот така е решила, кой ше те храни. Баба ти ли
Тея утре ако затворят Кофия с тракторите и така спрат достъпа на храни и суровини по магазините, ще изпукате за 2 дена. Ще тряя правите ''аir drop'' отгоре от самолетите да си вкарвате салами и наденици да ядете кат на война. :lol:

Тия с тракторите ще изкарат на пътищата седмица-две. После идва есенната сеитба и ще трябва да са на полето. Отделно от това има начини да ги разкарат ако създават проблеми. Даже няма нужда да им спират евросубсидиите. Достатъчно е да им махнат акциза на дизела, за времето, в което не работят и ще запалят обратно на село, че тая нафта не е евтина. Ако се стигне до по-хардкор сцени може да се приложи гръцкия сценарий. И там ги търпяха да блокират КПП-та и после ги разбутаха. Достатъчно е да видят няколко робокопа и са до там.

Абе тва е лесна работа. Само не ми е ясно кво ще ядеш после ако украината реши да си запази картофите щото й трябват на нея повече

Ти не бери грижа за мен какво ще ям. Мотиката и нивата не са ми чужди. Да му мислят гражданите.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 19 сеп 2023 15:47

Изображение

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 19 сеп 2023 15:53

https://dnes.dir.bg/svyat/i-rumaniya-bl ... arusheniya
И Румъния блокира вноса от Украйна

Европейската комисия реши в петък да премахне наложените ограничения върху вноса на зърно от Украйна, които бяха валидни от месец май за пет страни - Унгария, Полша, Словакия, Румъния и България.

Веднага след това решение Полша, Унгария и Словакия забраниха едностранно вноса на украинско зърно и други стоки, а Румъния обяви вчера, че може да забрани или ограничи вноса, ако се стигне до пренасищане на пазара.

Само нашите продажници съсипват родното производство по поръчка на Посолството.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 16:18

Drunken_Master написа:Кви "наши" протести? Аз в момента съм си в Толбухин, че ще бера грозде... :lol:

Какви сортове?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 16:19

NOMER14 написа:
Drunken_Master написа:Кви "наши" протести? Аз в момента съм си в Толбухин, че ще бера грозде... :lol:

Какви сортове?

Липа...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 16:20

Това за аромат, а основата?

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 16:23

"Зърнарите" са мутрите в селското стопанство, изкупили и задушаващи малките кооперации. Кой от вас за последно е ходил на задължителното годишно отчетно-изборно събрание на земеделска кооперация?

Върни се в “Свободна зона”