Дрънкане, остави ралото.
Кажи за диканята и вършачката.
Като бях малък питах дядо си защо плевнята в горния край има оставена дупка като малък прозорец. Сещаш ли защо?
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Тема за политика - България
damyanov1963 написа:И трябва да дойдат с тракторите и да блокират улиците и булевардите?!
Абсолютно, да... Само по такъв начин, може да се привлече тяхното внимание. Примерно... когато майките на децата с увреждания стояха МЕСЕЦИ НАРЕД опънали палатки около НС, да имаше някакъв ефект? Абсолютно никой не ги отразяваше дни наред. До момента, когато Валери Симеонов не изрече ония глупости по техен адрес. И Вежди не каза "Махайте ми тия майки от главата!". Тогава, предполагам, че си бил много спокоен... не е имало задръствания, не са ти нарушавали гражданските права и т.н.?
damyanov1963 написа:Карай си трактора на село и не се занимавай с градски работи, не са ти ясни.
Старче, аз съм на 32 години и съм роден в град. Почти целият ми живот е минал в град. А това, да тръгнеш, да иронизираш някого, понеже живеел на село е толкова жалка история, че няма накъде. Ама то надали има нещо, което да ме учуди от теб... А и си фен на един определен отбор, то при вас такива хора са често срещани.
damyanov1963 написа:Я ми кажи поне, къде ще ползвате тоалетни?!
Ще се*ем на улицата, бъди спокоен... Ама няма да пърдим, че ще ти нарушим спокойствието. Ама ако мирише, вече не отговаряме. Сложи си щипка на носа, като ходиш до магазина.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
- Drunken_Master
- Контакти:
NOMER14 написа:Дрънкане, остави ралото.
Кажи за диканята и вършачката.
Като бях малък питах дядо си защо плевнята в горния край има оставена дупка като малък прозорец. Сещаш ли защо?
Ето ти цялата статистика, която съм вадил...
76,6% от населението живее на село. В индустрията, търговията и съобщенията е заето 11% от населението. По този показател сме на последно място с Албания.
75% от населението се препитава със селско стопанство. Към 1935-та цялата обработваема земя е 43,1 милиона ДКА и е разделена на 885 000 стопанства с 11,8 парцела. До 40 ДКА притежават 52,4% от хората, над 200 ДКА - 1,5%.
До 1935-та в страната ни има 1523 трактора, 3457 вършачки, 226 000 дикани, 727 000 плугове. Това "дикани" не знам какво е, а в интерес на истината съм живял при бабинка на село по време на летните ваканции. Голям пропуск за мен. По брой на трактори, вършачки и т.н. сме силно изостанали от развитите държави, долу-горе на едно равнище с Турция, Румъния и Албания. Другите Балкански страни са пред нас... Най-плодоносната година е 1939-а, но дори и тогава земеделието ни е доста изостанало сред развитите държави (2-3 пъти). (Това по повода на дитирамбите на СДС-арите, че земеделието на монархията хранило цяла Европа).
Дървеното рало е основно средство за обработка на земята, но близо 38% от селяните изобщо не го притежават. 32% от селяните разполагат с железни плугове, 4% - с ръчни мелачки за царевица, 1,1% със сеялки за коне, 1,2% - с конски жетварки и забележете 25% от селяните изобщо нямат никакъв добитък, а 12% разполагат само с едно животно.
8,2% е заето в индустрията или мините. Отново изоставаме доста от останалите държави на Запад. За Балканите няма справка.
У нас има 3356 индустриални заведения, регистрираните лица са 114 000.
До 1942-ра са водоснабдени 1100 селища от всички 4783. Или иначе казано едва 22% от територията.
До 1942-ра е електрифицирана едва 13% от територията. По потребление на електричество сме на последно място с Албания и Турция.
Износа е насочен основно към Германия, но митовете за "богатото" селско стопанство е крайно невярна, защото ако мислено разделим износа, спрямо населението на Германия, следователно храним германците с по 10 грама дневно.
През 1938-ма има 4872 автомобила и около 2000 мотоциклета. Средно се падат по 1282 души на автомобил, а в развитите страни са между 18 и 32. Асфалтовия път е 12 километра. За Балканите няма данни.
Въздушен транспорт - йок !
България не фигурира като морска плавателна търговска държава до 1944-та.
До 1942-ра сме с най-слабо развитите телефонни системи в Европа. Регистрираните служебни и лични телефонни постове са 29 000, или по 1 пост на 216 души. За Балканите няма данни, в развитите държави били над 20 пъти повече.
Средно се падат по 2684 жителя на един радиоапарат. В Дания са по 205 жителя, в Швеция - 195, във Великобритания - 193 и т.н. За Балканите пак няма данни.
До 1942-ра в страната ни има 225 лечебни и профилактични заведения с 11 800 легла. Лекарите са 3127, зъболекарите - 1206. Акушерките и мед сестрите са общо 1380. Родилни домове има само в градовете. Широко разпространени са маларията, туберкулозата и пневмонията. Има висока обща и детска смъртност, поради условия на ниска санитарно-хигиенна култура.
20% от мъжете са неграмотни, а от жените са 43% (винаги съм смятал, че сме по-умни от жените). Пише, че за Балканите е нещо нормално, но не и сред развитите страни като Швеция и Финландия, където неграмотността е по 1-2%. Има над 1,09 милиона ученици и... 31 300 преподаватели. Полувисшите заведения са 5 с 803 студенти и... 75 преподавателя. Висшите заведения са 6 с 11 100 студенти и... 409 преподавателя.
През 1939-а Българската църква няма екзарх, управлява се от Синод. Има 3227 църкви и параклиси. 2790 духовни лица.
Над 80% от жилищата нямат течаща вода и електричество. 95% нямат вградена тоалетна и баня в жилищата.
Дълговете на държавата за 1940-та са 10,2 милиарда лева вътрешен дълг и 12,6 милиарда лева външен дълг. Външния дълг е равен на два пъти стойността на годишния износ.
През 1939-та разменния курс на българския лев спрямо чуждата валута:
1 щатски долар - 84,40 лв
1 английска лира - 381,80 лв
100 германски марки - 3 300,00 лв
100 швейцарски франка - 1 908,10 лв
Средната продължителност на живота е 52 години. В развитите страни е 66 години. За Балканите няма данни.
Ако искаш, мога, да продължа... Има и още. Препоръчвам ти "Българското общество" на Румен Даскалов. Има я в нета.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
delqnski47 написа:Thsmith написа:Или не ти позволява. Както не ти позволява да си вкарваш трактора в Столицата... примерно.delqnski47 написа:Thsmith написа:delqnski47 написа:Thsmith написа:Няма ли да е по лесно просто да ги арестуват и "тракторите" да се отстранят от пътя?![]()
Само питам
Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ. Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките
Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.
п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.
Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
И да, за мен е важно точно аз какво ям, а не някой друг. Както и е важно да не ми пречи някой трактор или либерал да изляза от вкъщи или да си свърша някаква работа.
Очевидно е позволено, щот протестите се съгласуват с кметовете.
А важно ли ти е ако стане дефицит в бюджета поради липса на производство и ДДС тая разлика откъде ще се покрие? То само с ядене и сране не става, малко и акъл повече е нужен
Ще се спрат социалните плащания, помощи и тн. Така доволен ли си?
И ми е много интересно кой кмет е разрешил да разположат трактори на пътя и дали АПИ са разрешавали някой да блокира магистрала... примерно
Drunken_Master написа:damyanov1963 написа:Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!
Я ми дай някаква насока... примерно, по какъв начин виждаш, да изразят своето несъгласие с управлението на управляващите в момента? Примерно... щом много хора били нарушавали правата ти, да вземе, да отиде един човек само. Ама не само това, той и да не вика, понеже трябва да се пази тишина и да има спокойствие за едномилионния град. Да не си позволява да използва нецензурни думи, понеже минават по улицата деца и пенсионери и т.н. Ако носи транспарт със себе си, нека и там да няма нецензурни думи, че ще се засегне някой. И т.н. Дай някаква насока...
Съгласен ли си, понеже многото хора задръствали улиците, те да се придвижват пеша. Или най-много с велосипеди примерно, ама да си карат по велоалеята, понеже да не ти нарушават спокойствието, да няма задръствания и т.н.?
Никой не те спира да протестираш. Отиваш на площада и скачай и викай колкото искаш. Да блокираш трафика обаче или да си опънеш палатка на някой булевард НЕ Е право.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Drunken_Master
- Контакти:
Няма друг начин. Иначе никой няма да ги отрази. Тоя мач сме го играли вече...
Drunken_Master написа:Няма друг начин. Иначе никой няма да ги отрази. Тоя мач сме го играли вече...
То принципно трябва да се действа Тачъристки с всички такива прояви. Да ги посрещнат и да им кажат, че им спират и субсидиите и кой от къде е.
Ама с такива пъзльовци има да чакам отговорна политика извън ПР-а....
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- delqnski47
- Контакти:
Thsmith написа:delqnski47 написа:Thsmith написа:Или не ти позволява. Както не ти позволява да си вкарваш трактора в Столицата... примерно.delqnski47 написа:Thsmith написа:delqnski47 написа:Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ. Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките
Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.
п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.
Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
И да, за мен е важно точно аз какво ям, а не някой друг. Както и е важно да не ми пречи някой трактор или либерал да изляза от вкъщи или да си свърша някаква работа.
Очевидно е позволено, щот протестите се съгласуват с кметовете.
А важно ли ти е ако стане дефицит в бюджета поради липса на производство и ДДС тая разлика откъде ще се покрие? То само с ядене и сране не става, малко и акъл повече е нужен
Ще се спрат социалните плащания, помощи и тн. Така доволен ли си?
И ми е много интересно кой кмет е разрешил да разположат трактори на пътя и дали АПИ са разрешавали някой да блокира магистрала... примерно
Drunken_Master написа:damyanov1963 написа:Значи те имат право да протестират, като нарушават правата на другите, а ние нямаме право да изкажем поне мнението си, така ли?!
Я ми дай някаква насока... примерно, по какъв начин виждаш, да изразят своето несъгласие с управлението на управляващите в момента? Примерно... щом много хора били нарушавали правата ти, да вземе, да отиде един човек само. Ама не само това, той и да не вика, понеже трябва да се пази тишина и да има спокойствие за едномилионния град. Да не си позволява да използва нецензурни думи, понеже минават по улицата деца и пенсионери и т.н. Ако носи транспарт със себе си, нека и там да няма нецензурни думи, че ще се засегне някой. И т.н. Дай някаква насока...
Съгласен ли си, понеже многото хора задръствали улиците, те да се придвижват пеша. Или най-много с велосипеди примерно, ама да си карат по велоалеята, понеже да не ти нарушават спокойствието, да няма задръствания и т.н.?
Никой не те спира да протестираш. Отиваш на площада и скачай и викай колкото искаш. Да блокираш трафика обаче или да си опънеш палатка на някой булевард НЕ Е право.
И коя е тая държава без изобщо социални помощи?
Тея трактори на пътя и разрешаването на тоя проблем може да излезе накрая далеч по евтино от тва да не се разреши и накрая да ти вдигнат ДДС-то и тогава ще пискаш във форума.
То за тва не става само с ядене и пиене
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.
- Drunken_Master
- Контакти:
И що трябва да им спират субсидиите? Що да не ги подкрепи държавата примерно? Щото пак трябва да се дупим на Вашингтон...Thsmith написа:Да ги посрещнат и да им кажат, че им спират и субсидиите и кой от къде е.
- metodito
- Контакти:
Страхотна манипулация на уродите да разделят българите.
- delqnski47
- Контакти:
metodito написа:Страхотна манипулация на уродите да разделят българите.
Праят междукласова борба. Връщаме се у 20-те.
"Селяни"(зърнати) срещу "граждани".
А те двете са свързани. Тъпаците ги въртят в момента със стари манджи от 20-те години
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
Sofia.
Sofia.