Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 13:32

Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:-----
Иначе по темата за терористи, най-лесно е да ги върнат по нивите. Спират им субсидииите и достъпа до европейските пазари, както и достъпните кредити за нова техника и ще си приберат тракторите по селата, толкова бързо колкото ги изкараха.

И утре ако украинътъ ти спре зърното, щот така е решила, кой ше те храни. Баба ти ли
Тея утре ако затворят Кофия с тракторите и така спрат достъпа на храни и суровини по магазините, ще изпукате за 2 дена. Ще тряя правите ''аir drop'' отгоре от самолетите да си вкарвате салами и наденици да ядете кат на война. :lol:

Няма ли да е по лесно просто да ги арестуват и "тракторите" да се отстранят от пътя? :roll:
Само питам :lol:

Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ. Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките

Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.

п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.

Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 сеп 2023 13:34

delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:-----
Иначе по темата за терористи, най-лесно е да ги върнат по нивите. Спират им субсидииите и достъпа до европейските пазари, както и достъпните кредити за нова техника и ще си приберат тракторите по селата, толкова бързо колкото ги изкараха.

И утре ако украинътъ ти спре зърното, щот така е решила, кой ше те храни. Баба ти ли
Тея утре ако затворят Кофия с тракторите и така спрат достъпа на храни и суровини по магазините, ще изпукате за 2 дена. Ще тряя правите ''аir drop'' отгоре от самолетите да си вкарвате салами и наденици да ядете кат на война. :lol:

Няма ли да е по лесно просто да ги арестуват и "тракторите" да се отстранят от пътя? :roll:
Само питам :lol:

Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ. Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките

Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.

п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.

Ти да не си сам тука. Тея дето ти бъркат говната в чинията какво ядат. Или техни роднини и приятели. Кво ядеш ти лично не е толкова важно. А иначе за протестите изобщо не съм убеден от чисто правна гледна точка. Пишеш до общината и тя ти позволява.
Или не ти позволява. Както не ти позволява да си вкарваш трактора в Столицата... примерно.
И да, за мен е важно точно аз какво ям, а не някой друг. Както и е важно да не ми пречи някой трактор или либерал да изляза от вкъщи или да си свърша някаква работа.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 13:35

Drunken_Master написа:
Der Schmarotzer написа:
NOMER14 написа:Заради градушките едно време селяните са имали няколко ниви от 2 до 5 декара на различни места, в различни землища и дори в различни села.

Това не е заради градушките, а заради наследството. От друг род - земя на различно място в селското землище. От друго село - земя в другото село. И те така.

Аз много съм се интересувал, примерно... преди 1944-та, колко хора са били с повечко земи. Напълно нормално е да няма много бунтуващи се срещу колективизацията, тия дето са били с по над 100 ДКА са били под 3%. Това го пишеше в "Статистически годишник на царство България за 1942", ако не ме лъже паметта.

Иначе, прадядо ми е бил "затворен", понеже не е искал да си дава земята. А неговият син (моят дядо) стана върл комуняга... : )))

100 декара е бил прагът на една фамилия (3-4 възрастни) да ги гледат. Трябвало е външна работна ръка, но и едно време е имало мързеливи селяни, дето всичко в кръчмата са изпивали и са проклинали цяла вселена барабар с управниците. За какво им е повече земя, като 15-20 декара изхранват двама души. И тогава проблемът е бил с пласирането на стоката. Селяните преди Девети са били добре нахранени, но са нямали пари, за да ходят с фракове и бомбета.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 сеп 2023 13:35

Мога ли да попитам, аграрниците с тракторите на входа на София, които поставят ултиматоми и се канят да я блокират, като с това ще ми нарушат гражданските и човешките права, както и на още над 1 млн. души, къде ползват тоалетни и ние имаме ли право на протест в защита на гражданските и човешките си права, или само те?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:36

NOMER14 написа:Селяните преди Девети са били добре нахранени, но са нямали пари, за да ходят с фракове и бомбета.
Чак "добре нахранени" не са били... Айде, да не вадим пак статистиката от "Статистически годишник"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:37

damyanov1963 написа:Мога ли да попитам, аграрниците с тракторите на входа на София, които поставят ултиматоми и се канят да я блокират, като с това ще ми нарушат гражданските и човешките права, както и на още над 1 млн. души, къде ползват тоалетни и ние имаме ли право на протест в защита на гражданските и човешките си права, или само те?

Ще ти нарушат човешките и гражданските права? Щото протестирали? :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 сеп 2023 13:39

https://news.bg/crime/okonchatelno-6-godini-zatvor-za-shofyora-ubil-trigodishno-dete-v-botevgrad-prez-2018-g.html

Употреби марихуана, сгазил дете, избягал от местоипроизшествието ...... и ..... 6 години .... то надали и тях ще излежи .....

metodito написа:
ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/biznes/article/15552492

Най-после признаха, че готвят ударно поскъпване на тока за домакинствата с т.нар. "либерализация" ..... естествено, държавата (с нашите пари) ще плаща част от поскъпването .... но откъде пари, като бюджетите вече ще са все на минус ..... явно заеми ....

Не отмениха ли либерализацията за 2025?

От 1-и януари 2026-а влиза. Тогава идва "купонът" с цените на тока .....

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 19 сеп 2023 13:39

Drunken_Master написа:
damyanov1963 написа:Мога ли да попитам, аграрниците с тракторите на входа на София, които поставят ултиматоми и се канят да я блокират, като с това ще ми нарушат гражданските и човешките права, както и на още над 1 млн. души, къде ползват тоалетни и ние имаме ли право на протест в защита на гражданските и човешките си права, или само те?

Ами Да, но ти не го разбираш, щото в твоето родно място не се случват такива работи, а тука - редовно.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:42

damyanov1963 написа:
Drunken_Master написа:

Ами Да, но ти не го разбираш, щото в твоето родно място не се случват такива работи, а тука - редовно.

Мда... Колко жалко, че в Толбухин нямаме НС. :lol: :lol: :lol:

Ама що ти нарушават правата, че не разбрах? Много е шумно? Или понеже в София няма никакви задръствания, та сега има? :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 13:46

Drunken_Master написа:
NOMER14 написа:Селяните преди Девети са били добре нахранени, но са нямали пари, за да ходят с фракове и бомбета.
Чак "добре нахранени" не са били... Айде, да не вадим пак статистиката от "Статистически годишник"...

Че какво му трябва на човек на къра - хляб, сирене, лук/чесън и джанки. Зимата вече и мръвка. То, и църковният календар повелява пост през повечето дни в годината.
Да, риба тон и сьомга не са яли.

Върни се в “Свободна зона”