Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 сеп 2023 13:13

ReBorn1982 написа:Днес и утре ще е много опасно в София, пазете се, ще има много терористи. :mrgreen: Искат да извършат атентат срещу любимата ни сглобка и некоалиция ...... а те, милите, сън не ги лови, по цял ден мислят за благото на Укр ..... ъъъъъ, България. :lol:

А тоя умнокрасавец - Николай Денковчук, не го знам какъв академик е, ама е тъп на квадрат, не може да стъпи на малкия пръст на селския хитрец Бойко по управление на кризисни ситуации. По-добре да му забранят да говори въобще. :lol:

Понеже не го познавах, питах за него мои добри приятели, негови колеги, що за човек и учен е. Отговорът им за този екземпляр, който по случаЕност е министър-председател на Територията в тези географски ширини, беше следният - Като учен, в областта, в която има научни интереси, в момента в България няма по-добър, но като човек е меко казано изключително голяма мишка, гьотверен, гьотсурат и еветчия. Освен това е много слаб като управленец. Така, че сами си правете изводи какъв лебед е начело на държавата ни и защо именно той е избран да е начело на изпълнителната власт.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 19 сеп 2023 13:17, променено общо 3 пъти.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:14

Der Schmarotzer написа:
NOMER14 написа:Заради градушките едно време селяните са имали няколко ниви от 2 до 5 декара на различни места, в различни землища и дори в различни села.

Това не е заради градушките, а заради наследството. От друг род - земя на различно място в селското землище. От друго село - земя в другото село. И те така.

Аз много съм се интересувал, примерно... преди 1944-та, колко хора са били с повечко земи. Напълно нормално е да няма много бунтуващи се срещу колективизацията, тия дето са били с по над 100 ДКА са били под 3%. Това го пишеше в "Статистически годишник на царство България за 1942", ако не ме лъже паметта.

Иначе, прадядо ми е бил "затворен", понеже не е искал да си дава земята. А неговият син (моят дядо) стана върл комуняга... : )))
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 сеп 2023 13:22

Drunken_Master написа:
Der Schmarotzer написа:
NOMER14 написа:Заради градушките едно време селяните са имали няколко ниви от 2 до 5 декара на различни места, в различни землища и дори в различни села.

Това не е заради градушките, а заради наследството. От друг род - земя на различно място в селското землище. От друго село - земя в другото село. И те така.

Аз много съм се интересувал, примерно... преди 1944-та, колко хора са били с повечко земи. Напълно нормално е да няма много бунтуващи се срещу колективизацията, тия дето са били с по над 100 ДКА са били под 3%. Това го пишеше в "Статистически годишник на царство България за 1942", ако не ме лъже паметта.

Иначе, прадядо ми е бил "затворен", понеже не е искал да си дава земята. А неговият син (моят дядо) стана върл комуняга... : )))

Не съм се интересувал и нямам инфо за статистиката пред 1944 г., но вариант на следващите ТКЗС-та има и преди 1944 - т.н. Земеделски кооперации, в тях селяните виждат нещо различно и по-добро: https://www.facebook.com/notes/%D0%B0%D ... 407699645/

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 13:23

Thsmith написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:-----
Иначе по темата за терористи, най-лесно е да ги върнат по нивите. Спират им субсидииите и достъпа до европейските пазари, както и достъпните кредити за нова техника и ще си приберат тракторите по селата, толкова бързо колкото ги изкараха.

И утре ако украинътъ ти спре зърното, щот така е решила, кой ше те храни. Баба ти ли
Тея утре ако затворят Кофия с тракторите и така спрат достъпа на храни и суровини по магазините, ще изпукате за 2 дена. Ще тряя правите ''аir drop'' отгоре от самолетите да си вкарвате салами и наденици да ядете кат на война. :lol:

Няма ли да е по лесно просто да ги арестуват и "тракторите" да се отстранят от пътя? :roll:
Само питам :lol:

Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ след Румъния до колкото помня . Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 сеп 2023 13:25

Der Schmarotzer написа:
Drunken_Master написа:
Der Schmarotzer написа:

Не съм се интересувал и нямам инфо за статистиката пред 1944 г., но вариант на следващите ТКЗС-та има и преди 1944 - т.н. Земеделски кооперации, в тях селяните виждат нещо различно и по-добро: https://www.facebook.com/notes/%D0%B0%D ... 407699645/

Тук още малко: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1 ... 0%B2%D0%BE
Макар и за по-късния период там има литература и за периода преди 1944 г.
Последна промяна от Der Schmarotzer на 19 сеп 2023 13:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 13:25

bobonikolov написа:
delqnski47 написа:
Иначе по темата за терористи, най-лесно е да ги върнат по нивите. Спират им субсидииите и достъпа до европейските пазари, както и достъпните кредити за нова техника и ще си приберат тракторите по селата, толкова бързо колкото ги изкараха.

И утре ако украинътъ ти спре зърното, щот така е решила, кой ше те храни. Баба ти ли
Тея утре ако затворят Кофия с тракторите и така спрат достъпа на храни и суровини по магазините, ще изпукате за 2 дена. Ще тряя правите ''аir drop'' отгоре от самолетите да си вкарвате салами и наденици да ядете кат на война. :lol:

Тия с тракторите ще изкарат на пътищата седмица-две. После идва есенната сеитба и ще трябва да са на полето. Отделно от това има начини да ги разкарат ако създават проблеми. Даже няма нужда да им спират евросубсидиите. Достатъчно е да им махнат акциза на дизела, за времето, в което не работят и ще запалят обратно на село, че тая нафта не е евтина. Ако се стигне до по-хардкор сцени може да се приложи гръцкия сценарий. И там ги търпяха да блокират КПП-та и после ги разбутаха. Достатъчно е да видят няколко робокопа и са до там.

Абе тва е лесна работа. Само не ми е ясно кво ще ядеш после ако украината реши да си запази картофите щото й трябват на нея повече
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 сеп 2023 13:26

delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:

Няма ли да е по лесно просто да ги арестуват и "тракторите" да се отстранят от пътя? :roll:
Само питам :lol:

Нещо не отговаря на въпроса ми тоя метод. Имаш 7 процента от БВП + второ място в ЕС по износ. Кво ще затваряш и ще арестуваш, ше си ядеш после подметките

Когато някой се опитва да направи нещо незаконно, арестуваш го. Не е особено трудно. Другото няма значение.
--
И между другото, може да се върнеш и да видиш, че съм на абсолютно същото мнение и за блокирането на Орлов Мост и палатковите лагери по улиците. Това, че някой има причина да протестира, по никой начин не му дава право да блокира останалите хора.

п.с. Аз и сега не им ползвам продукцията и не съм тръгнал да ям подметки.
Последна промяна от Thsmith на 19 сеп 2023 13:27, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:26

"Не съм професионален политик, много добре познавам проблемите от 30 години. Идвам от полето с тях. Въпросът е как ще ги решим. От войната се промениха страшно много неща. Ние сме най-близо до нея и сме едни от най-потърпевшите, заедно с още 4 фронтови държави. С огромно уважение се отнасям към вашия справедлив протест - всеки се бори да произвежда и да получи заслуженото", това каза земеделският министър Кирил Вътев, който отиде да разговаря с протестиращите зърнопроизводители.

Те го посрещнаха с викове "Оставка". Пред него беше изсипано мляко в знак на недоволство. "Нито едно от решенията не предполагат моментален резултат", обясни той. След като бе освиркан, той помоли за диалогичност.
"Имате пет искания, отправени от всички вас. Решенията, които са възможни веднага, са взети. За тази година парите за пропаднали площи са освободени и се очакват заявленията. Относно удължаване забраната за внос на украински продукти, има един месец, в който трябва заедно да определим исканията си за количествата, които искаме да допуснем", заяви той.
Земеделците настояват за въвеждане на забрана за внос от Украйна на редица стоки, сред които слънчоглед, пшеница и рапица.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 19 сеп 2023 13:27

Ясно е че сред зърнарите има далавери. Винаги има такива в който и да е сектор. Но ако не разбирате проблема какъв е, значи сте пълни тъпаци
Sofia.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 13:28

delqnski47 написа:
bobonikolov написа:
delqnski47 написа:

Тия с тракторите ще изкарат на пътищата седмица-две. После идва есенната сеитба и ще трябва да са на полето. Отделно от това има начини да ги разкарат ако създават проблеми. Даже няма нужда да им спират евросубсидиите. Достатъчно е да им махнат акциза на дизела, за времето, в което не работят и ще запалят обратно на село, че тая нафта не е евтина. Ако се стигне до по-хардкор сцени може да се приложи гръцкия сценарий. И там ги търпяха да блокират КПП-та и после ги разбутаха. Достатъчно е да видят няколко робокопа и са до там.

Абе тва е лесна работа. Само не ми е ясно кво ще ядеш после ако украината реши да си запази картофите щото й трябват на нея повече

Кво го е*е него? Нали момчето си живее в Хамерика и по цял ден громи русофилите във фейсбук. Преди няколко месеца разкри, че държал сметка на някакъв нигериец, що си бил сложил руското знаме във фейсбук... :lol: :lol:

Иначе, то и Бареков искаше да реже гуми на трактори. Ми, нормално... човека живее у София-та.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”