https://ibb.co/S71wxp2Ето така изглежда проследяването по сертифициращите схеми. И това се изисква за всеки един фермер, който иска да продава стоката си (царевица, рапица и др.) на големи компании, той за да стигне до по висока цена на продажба, трябва да минат 2 първоначално одита, които струват около 10 хиляди евро (има и по евтини, но не с много). После минава се одит на самата земя, фермата и складовете (за това се изисква човек с английски, местен език и разбиращ сертифициращата схема), което пак струва пари (зависи от големината, между 5-50 хиляди евро). След одита, му се налагат да поправи всички, което не е изрядно (още пари), и накрая му се слага да подържа един Mass Balance, с който да докаже всяко едно товарене на продукта, за това трябва да се наеме човек, защото отнема време и нерви. + оше няколко неща и това е само преди да сертифицира и това трябва да го прави на 6 месеца до година . Не е толкова лесно на малките производители.