Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 18 сеп 2023 18:22

ivan56 написа:
След дълги месеци ослушване Българската агенция за безопасност на храните най-сетне реши да даде информация как контролира вноса от Украйна и какви са резултатите. Взети са стотици проби и резултатите опровергават лансираните без никакви доказателства приказки, че житото, царевицата и слънчогледът от Украйна влизали безконтролно в България и били тъпкани с тежки метали и радиоактивни.

"Не е вярно, че няма контрол. От миналата година всички пратки се изпитват по редица показатели, вкл. и за тежки метали. Взети са 575 проби от 1 октомври 2022 г. до май 2023 г. Пробите са отрицателни. Няма отклонения в показателите", заяви д-р Иван Генчев от БАБХ в ефира на NOVA. Той поясни, че съгласно Европейския регламент зърното от Украйна минава през документален контрол и след като бъде внесено, се взимат проби.

Д-р Галя Викьова, зам.-изпълнителен директор на БАБХ, обясни, че украинският слънчоглед е с много добри показатели  - с 46 до 49 процента масленост, което е над заложеното в българския държавен стандарт. 

"Законодателството в областта на храните, специално за етикетирането, което е единно за целия ЕС, има ясни правила как се обявява произходът. Например, ако в халвата украинският слънчоглед е 35%, на етикета се изписва - "произход "Украйна", обясни д-р Викьова. 

:lol: :lol: :lol:

То затова четох, че няма да се използва за хляб и подобни, а само за фуражи. Ама иначе е качествено и безопасно :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 сеп 2023 18:27

[offtopic]
ivan56 написа:
След дълги месеци ослушване Българската агенция за безопасност на храните най-сетне реши да даде информация как контролира вноса от Украйна и какви са резултатите. Взети са стотици проби и резултатите опровергават лансираните без никакви доказателства приказки, че житото, царевицата и слънчогледът от Украйна влизали безконтролно в България и били тъпкани с тежки метали и радиоактивни.

"Не е вярно, че няма контрол. От миналата година всички пратки се изпитват по редица показатели, вкл. и за тежки метали. Взети са 575 проби от 1 октомври 2022 г. до май 2023 г. Пробите са отрицателни. Няма отклонения в показателите", заяви д-р Иван Генчев от БАБХ в ефира на NOVA. Той поясни, че съгласно Европейския регламент зърното от Украйна минава през документален контрол и след като бъде внесено, се взимат проби.

Д-р Галя Викьова, зам.-изпълнителен директор на БАБХ, обясни, че украинският слънчоглед е с много добри показатели  - с 46 до 49 процента масленост, което е над заложеното в българския държавен стандарт. 

"Законодателството в областта на храните, специално за етикетирането, което е единно за целия ЕС, има ясни правила как се обявява произходът. Например, ако в халвата украинският слънчоглед е 35%, на етикета се изписва - "произход "Украйна", обясни д-р Викьова. 
[/offtopic]

То според държавата и Черноморието се оказа чисто ..... и няма фекални тръби, излизащи в морето ..... точно държавните агенции не са мерило за нищо, там са политически назначения и винаги обслужват властта. БАБХ, НСИ, РИОСВ и т.н., един дол дренки.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 сеп 2023 18:31

bubka написа: :lol: :lol: :lol:

То затова четох, че няма да се използва за хляб и подобни, а само за фуражи. Ама иначе е качествено и безопасно :lol: .

https://www.24chasa.bg/biznes/article/15532593

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 18 сеп 2023 18:44

Да, няма да се използва за храни, ама иначе щяло да понижи цената на хляба като навлезе :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 18 сеп 2023 19:04

Това с живеенето на село от млади хора е абсолютна глупост. Остави работата, ти нямаш среда. Това е за някакви единици отшелници. Нулеви забавления за един млад човек.

Иначе вила на село и ходене за уикенди и лятото за по 10 дена си е готино за релакс, но дотам.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 сеп 2023 19:25

Бахти дрона, айде Денков да изписва $ 5-6 млрд. и 50лв. за Пейтриът.
Петдесетака да го дадат на някой осмокласник, да изкара на Тагарев от нета принтирани цветно листове с видове дронове.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 сеп 2023 19:52

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Чудя ти се как може да си губиш времето да ги следиш.

Не ги следя, просто са популярни "инфлуенсъри" и масово децата ги гледат. По-точно гледат простотиите им. В моя ютюб съм абониран за...
- историка Сашо Сивилов, който говори за войната
- Карбовски
- BOHO SOULZ (младо семейство което живее на село)
- Цанов
- Военни новини с Павел Иванов
- и разни спортни каналчета...

Абе човек... аз не ги следя и не съм чувал за тях. Как не ги следиш, но знаеш кой какво гледа и какво казват и с какви глупости се занимават. Аз с ръка на сърцето си заявявам, че преди теб не бях чувал за тяхното съществуване. :)

Ами самият факт, че ги показват и по националните телевизии, кво да говорим...

Ама, ти и национални телевизии ли гледаш?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 сеп 2023 19:55

Кирил Вътев: Ако не бяхме отменили забраната за внос, Брюксел щеше да ни наложи глоби

Така става, когато лъжеш, накрая се оплиташ ...... оня ден викаха, че пускаме украинското зърно в името на благото на народа - щели от него да паднат цените, сега нова версия - щели от ЕССР да ни глобят, ако не го пуснем ..... е, явно Полша, Унгария, Словакия и Румъния не подлежат на глоба, само ние ....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 сеп 2023 19:55

NOMER14 написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:
Thsmith написа:Чудя ти се как може да си губиш времето да ги следиш.

Не ги следя, просто са популярни "инфлуенсъри" и масово децата ги гледат. По-точно гледат простотиите им. В моя ютюб съм абониран за...
- историка Сашо Сивилов, който говори за войната
- Карбовски
- BOHO SOULZ (младо семейство което живее на село)
- Цанов
- Военни новини с Павел Иванов
- и разни спортни каналчета...

Абе човек... аз не ги следя и не съм чувал за тях. Как не ги следиш, но знаеш кой какво гледа и какво казват и с какви глупости се занимават. Аз с ръка на сърцето си заявявам, че преди теб не бях чувал за тяхното съществуване. :)

Ами самият факт, че ги показват и по националните телевизии, кво да говорим...

Ама, ти и национални телевизии ли гледаш?

Мда... Редовно следя хора като Асен Генов, Росен Плевнелиев, Тагарев и т.н. Не мога без тях.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 18 сеп 2023 20:25

Аз само да спомена, че след тоя позор с обезвреждането на дрона оня, Тагарев, вече трябваше да е забравил, че е министър. Вчера четирихилядниците Карбовски и Явор Дачков направиха интересен live, Карбовски го пита какво мисли за Тагарев и Дачков каза, че е слуга, готов да изпълни всичко и точно затова е министър. По- добро определение за тоя чуждопоклонник няма.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Върни се в “Свободна зона”