Thsmith написа:Dust написа:Към силно загрижените, сещате ли се какво ще се случи с лева при един драстичен срив на еврото?
Също така съгласните ли сте на напуснем валутният борд и не, защо?
Аз не съм загрижен за лева, а съм загрижен за завишените възможности на някой кокорчо да раздава чуждите пари на паразитите с цел да си купува гласове, да помпа инфлация и от това да влошава моето материално благополучие.delqnski47 написа:Soulen написа:Само като прочета как някой си защитава лева, който реално не съществува от повече от 20 години, земята със свободното движение на хора и капитали, дори вече официализирано с влизането ни в Шенген, и ме напушва смях. На оръжие братя! Хахахахахаха
Сиреч долара не съществува, защото е към петрола :lol:
Тва не е вярно дето го говорите
Сравнението няма нищо общо. Предишния път се отказахме от лева за да се спасим от едни подобни "харчители" на чужди пари и го обвързахме към възможно най-консервативния фискален възможен съюзник - Дойче марка. Тогава преживяхме всички сътресения с които плашат мнозинството, тях ще ги пропуснем за разлика от държавите, които влизаха в еврото без борд и с реален преход.
Харченето след това е голямата опасност.
* САЩ не са си "прикачали" $ към петрола, а същия се търгува само в $. Точно като всяка друга ценна суровина. Янките нямат никакви задължения към този процес. Изключително тъпо сравнение.
Кое е чак пък тъпото сравнение, че нещо не разбрах. Визирах това, че има обезпечение макар и на точно както е, да, защото при краварника е изкуствено, но ако утре свърши петрола краварника ще трябва да измисли друг вариант, примерно да се върне към златния стандарт (подозирам, че си го подготвят това в бъдеще, защото се вижда тенденция банките да изкупуват адски много злато последно време) както и ако стане ''сътресение'' в ЕС ние все още можем да измислим хиляди варианти - долар, франк и т.н. крипто. При приемане вече на еврото ние де факто все едно сме някаква прикачена колония.
А тва че са направили договор да се търгува само с петрол им отвързва ръцете да печатат до безкрай. Заради това купуването на американски облигации е безрискова инвестиция де факто поне докато съществува ''петродолара''. Бъдещето никой не го знае.