Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 16 апр 2025 23:52

Смити, не можах, да разбера, що Рузвелт иска помощ от СССР срещу Япония? Какво е обяснението тук? Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 апр 2025 00:58

delqnski47 написа:
Thsmith написа:
delqnski47 написа:Като почнете да говорите за себе си в първо лице множествено число е много интересно :lol:

Може би не става дума за "себе си", а за НАС като цивилизован свят. Ти ако си от блатните плъхове и не се приемаш за част от цивилизования свят, това е твой проблем.

Не мисля че има човек тук, който да е блатен плъх, но както виждаш всеки си има различно мнение по въпроса, но само ти говориш на "ние". Тва не придава допълнителна тежест и често някои хора го използвате тва когато си изказвате мнението.
Русия отдавна е от цивилизования свят

Доооообре :lol: :lol: Вицовете май имат друга тема.
Иначе нямам против всеки да живее по начина по който му харесва, включително и да симпатизира на когото реши. Може да е малко срамно да си признаеш, че искаш да си част от блатния свят, но това е личен избор и никой няма право да те критикува за него. :lol:

Drunken_Master написа:Смити, не можах, да разбера, що Рузвелт иска помощ от СССР срещу Япония? Какво е обяснението тук? Изображение

Не съм запознат подробно с подобни искане. Иначе би имало логика да изпратиш малко прасета на заколение и след това да влезеш и да обереш градина, но това се обезсмисля доста скоро. Остава единствено да оставиш двама врагове да се поступат малко и пак да се възползваш и от двамата :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 17 апр 2025 10:58

Продължавам да твърдя, че има два типа хора. Господари и роби, но това важи и за държавите. Русия и САЩ са способни по време на най-яростният си конфликт помежду си, да се прегърнат и да се заобичат ,за разлика от тези които ги подкрепят и започват да се мразят с една фанатична ярост. Когато не е въпрос на чувства, а на здрав разум и математически сметки, стойността на човешкият живот си остава незначителна.

Дори да се заобичаш змията, винаги трябва да се пазиш от от нея.

Руската политика ме научи на този урок, както и да осъзная глупостта на баща ми да ги заобича, без да мисли как да постъпи , когато трябва да се отрече от тях.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 апр 2025 16:16

Thsmith написа:
delqnski47 написа:Като почнете да говорите за себе си в първо лице множествено число е много интересно :lol:

Може би не става дума за "себе си", а за НАС като цивилизован свят. Ти ако си от блатните плъхове и не се приемаш за част от цивилизования свят, това е твой проблем.

Мисля че съм много по-цивилизован от теб щом мога да отделя истината от лъжата.Да ти имам цивилизования мозък..Щях да се гръмна.Честно.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 апр 2025 18:53

Drunken_Master написа:Въпроса е коя държава спаси света от нацизма? Щото да се твърди, че това са САЩ и Великобритания е повече от нелепо. Изображение
Нелепо е да се твърди, че това, което "Съветите" донесоха като "алтернатива" на нацизма, бе нещо "по-добро" от самият нацизъм.

Виж, "Янките" и британците, действително предложиха нещо по-добро на света.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 апр 2025 18:58

icko65 написа:
Thsmith написа:

Мисля

По-добре пробвай да правиш друго : ) Може по добър резултат да изкараш.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 апр 2025 20:31

THE G.A.M.E написа:
Drunken_Master написа:Въпроса е коя държава спаси света от нацизма? Щото да се твърди, че това са САЩ и Великобритания е повече от нелепо. Изображение
Нелепо е да се твърди, че това, което "Съветите" донесоха като "алтернатива" на нацизма, бе нещо "по-добро" от самият нацизъм.

Виж, "Янките" и британците, действително предложиха нещо по-добро на света.

Ти верно свали нивото..От пропагандата на краварите явно..Трябва да мислиш..като преди.. не да дрънкаш небивалици,Съветите нищо не са искали да носят.Искаха да махнат фашизма..както и сега..Това че другите търсят икономическа изгода винаги..включваща и парчета от Русия си е техен проблем..Ще ядът хурката..Здраво.За първи и последен път..

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 апр 2025 20:33

Thsmith написа:
icko65 написа:
Thsmith написа:

Мисля

Смити..ходи се гъбаркай с някой друг..

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 апр 2025 01:50

icko65 написа:
Thsmith написа:
icko65 написа:
Thsmith написа:

Мисля

Смити..ходи се гъбаркай с някой друг..

Е... те толкова удобни опции да не се намират под път и над път : )

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 18 апр 2025 16:42

Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:

Не мисля че има човек тук, който да е блатен плъх, но както виждаш всеки си има различно мнение по въпроса, но само ти говориш на "ние". Тва не придава допълнителна тежест и често някои хора го използвате тва когато си изказвате мнението.
Русия отдавна е от цивилизования свят

Доооообре :lol: :lol: Вицовете май имат друга тема.
Иначе нямам против всеки да живее по начина по който му харесва, включително и да симпатизира на когото реши. Може да е малко срамно да си признаеш, че искаш да си част от блатния свят, но това е личен избор и никой няма право да те критикува за него. :lol:

Русия отдавна се е превърнала в типична консуматорска държава по западен модел и там където е концентрация на населението им (така трябва да се обясни, защото територията им е ненужно огромна) си имат всичко. В момента западни олигарси движат конците около Путин. Тва там си го знаят като върлите им ''копейки'' даже не харесват това, но е факт. Всичките тия политики и санкции са ала бала за идиотите да се спекулира просто с цените на суровините и някои стоки и там разни фоби и фили да си чешат езиците. Всъщност това влияе единствено краткосрочно, но не и дългосрочно, където картинката е съвсем различна. А тя е че САЩ търгуват с Русия и до ден днешен. Да не говорим за Китай, където е двигателя на най добрите световни компании, които се водят американски (не случайно индекса S&P500 все още се води най добрия критерий за състоянието на фондовия пазар... засега).
Аз не знам до колко си наясно с пазарите и компаниите, но конкретно при американските ако им видиш 10-к отчетите става въпрос за МИЛИАРДИ оборот. Само че тоя оборот не се прави ей така със затваряния на пазарите или изолиране на деветата по брой население в света. Тва не е в интерс на компаниите. Светът може без Кока Кола, но Кока Кола може ли без 150 милиона души консуматори по малко. Еми може сигурно, но.....има едно но.
И никоя компания не й е в интерес нейния продукт да се продава на крайна цена силно завишена поради санкции и т.н. - обяснението мисля че няма смисъл да го давам. Даже някои компании се дразнят когато търговеца завишава изкуствено цените на техните продукти за сметка на други.
Последна промяна от delqnski47 на 18 апр 2025 17:02, променено общо 2 пъти.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”