Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 17:46

Rafa написа:
diplomat написа:
THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Долна, мръсна, подла демократична паплач !!! Когато е във вашия двор изглежда различно, нали?!

Не е редно да се правят аналогии, защото едното е война, другото е атентат.
Кофти е, но е общоприето, че на война загиват хора.

Па къде намеси и демокрацията ...
В САЩ няма демокрация, независимо какво си въобразяват.
Всъщност, никъде няма демокрация, в чистият и вид.
Можеби последните демократични Държави са били някои от древно-гръцките.

В Уругвай няма демокрация според теб? В скандинавските държави? Германия, Холандия? Демокрация винаги може да има, въпреки всичко, но много зависи от обществото - културата, интелектуалното и ценностно развитие, нрав и душевност; тези неща са определящи за колко свободна може да бъде една нация. :)

В Уругвай и скандинавските държави е по-скоро социализъм :) Макар че повечето от вас имат това понятие като нарицателно и нещо лошо :)

Някои политики са със социален наклон, в това няма нищо лошо, това не означава, че е наложен тоталитарен/социалистически/комунистически (както искаш го наречи) режим, и че не е демокрация. За мен балансът винаги е много важен, в абсолютно всичко, а споменатите държави точно това са успяли да приложат много ефективно. Докато за всеки изявен социалист/комунист и русофил наркотиците са страшно табу и едва ли не заслужаваш смъртно наказание, ако ги използваш, то Уругвай стана първата държава в света, която напълно легализира канабисът и той може да се ползва за всякакви цели - индустриални, медицински и за лична консумация; нищо общо с догмите от комунистическите режими. :)

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 17:46

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Долна, мръсна, подла демократична паплач !!! Когато е във вашия двор изглежда различно, нали?!

Не е редно да се правят аналогии, защото едното е война, другото е атентат.
Кофти е, но е общоприето, че на война загиват хора.

Па къде намеси и демокрацията ...
В САЩ няма демокрация, независимо какво си въобразяват.
Всъщност, никъде няма демокрация, в чистият и вид.
Можеби последните демократични Държави са били някои от древно-гръцките.

Войната е забранена от ООН :!: Ама какво от това :lol: Иначе пак не си прав. Това че върлите "демократи" хвърлят бомбите си далече от своите държави, не означава че потърпевшите нямат право да се защитават 8-) Та в този ред на мисли, както сам каза "на война като на война". Няма само другите народи да страдат. Трябва да свикват с тази мисъл и преди да решат да нахлуват в поредната държава под претекста да налагат демокрация, да се замислят за последствията и какво всъщност причиняват на тези народи 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 17:51

diplomat написа:
Rafa написа:
diplomat написа:[В Уругвай и скандинавските държави е по-скоро социализъм :) Макар че повечето от вас имат това понятие като нарицателно и нещо лошо :)

Някои политики са със социален наклон, в това няма нищо лошо, това не означава, че е наложен тоталитарен/социалистически/комунистически (както искаш го наречи) режим, и че не е демокрация. За мен балансът винаги е много важен, в абсолютно всичко, а споменатите държави точно това са успяли да приложат много ефективно. Докато за всеки изявен социалист/комунист и русофил наркотиците са страшно табу и едва ли не заслужаваш смъртно наказание, ако ги използваш, то Уругвай стана първата държава в света, която напълно легализира канабисът и той може да се ползва за всякакви цели - индустриални, медицински и за лична консумация; нищо общо с догмите от комунистическите режими. :)

Ето това имах предвид 8-) Защо си мислиш, че като е социализъм и задължително трябва да е някакъв режим или пък тоталитаризъм :) Бъркаш понятията :) Има достатъчно инфо в нета, прочети нещо за идеологиите. Социализмът въобще не е нещо лошо. Аз като обяснявам, че съм с леви убеждения, повечето веднага започват да ме заклеймяват че съм комунист като нещо нарицателно и лошо, а не се замислят че и те всъщност са такива :)

П.П. Конопа не е наркотик и Мохика точно това обяснява на върлите "борци" за демокрация от равитите държави, пример за всички, че са лицемери и освен да защитават корпоративни интереси, да стимулират корупцията и контрабандата, друго нищо не правят със забраната и :) Да не говорим, че Ево Моралес пък легализира коката :lol:
Последна промяна от Rafa на 11 яну 2015 17:56, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 17:56

Rafa написа:Ето това имах предвид 8-) Защо си мислиш, че като е социализъм и задължително трябва да е някакъв режим или пък тоталитаризъм :) Бъркаш понятията :) Има достатъчно инфо в нета, прочети нещо за идеологиите. Социализмът въобще не е нещо лошо. Аз като обяснявам, че съм с леви убеждения, повечето веднага започват да ме заклеймяват че съм комунист като нещо нарицателно и лошо, а не се замислят че и те всъщност са такива :)

П.П. Конопа не е наркотик и Мохика точно това обяснява на върлите "борци" за демокрация от равитите държави, пример за всички, че са лицемери и освен да защитават корпоративни интереси, да стимулират корупцията и контрабандата, друго нищо не правят със забраната и :) Да не говорим, че Ево Моралес пък легализира коката :lol:

Според мен проблемът на хората, които те заклеймяват не си точно ти, а тези, които публично представят левите убеждения в България. Също както и ти заклеймяваш десницата и нейните сподвижници, въпреки че повечето от поддръжниците на дясното не са като партийните представители. В общи линии "разделяй и владей" се използва много умело от "политическата" ни класа и така си върти далаверите много спокойно (КТБ). :)
П.П: Конопът не е наркотик, да, но е сочен за такъв твърде често, в България особено е страшно в това отношение, защото пропагандата се е вмъкнала дълбоко в корените на народа. :|
Последна промяна от diplomat на 11 яну 2015 17:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 17:58

diplomat написа:Според мен проблемът на хората, които те заклеймяват не си точно ти, а тези, които публично представят левите убеждения в България. Също както и ти заклеймяваш десницата и нейните сподвижници, въпреки че повечето от поддръжниците на дясното не са като партийните представители. В общи линии "разделяй и владей" се използва много умело от "политическата" ни класа и така си върти далаверите много спокойно (КТБ). :)

В България няма нито лява, нито дясна партия :!: Това съм го казвал много пъти и продължавам да го твърдя :) Има само корпоративни кръгове. Това е :)

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 18:10

Betchualeng Arnaikem написа:
cska-632 написа:Добре, че е Бог Станко-Рафа-Вунчита и т.н, за да ни светне, че евреите са открили Америките и са принуждавали ацтеките да се колят. Сигурно по същата причина и племената в Амозанка са се клали и са се хранили по между си, като събратята си в Африка. Тези евреи са се внедрили във всички точки на земята от ка свят светува. Сигурно и викингите по същата причина са били така жестоки. Защо им бил свършил календара на инките! Как няма да свърши като са ги утрепали и не са могли да си направят новия с новите си астрономически дани.

Aхахаха недей той тамън победоносно реши, че е "доказал" тезата си и ПОБЕДИЛ.
Станко често казва много верни неща, ама по 1-2 въпроса е способен да се оака като преял с недозрели джанки на литър студена вода.

Мислех че темата е приключена, но като гледам, сами продължавате да копаете гроба си 8-)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 11 яну 2015 18:15

Rafa написа:
diplomat написа:Според мен проблемът на хората, които те заклеймяват не си точно ти, а тези, които публично представят левите убеждения в България. Също както и ти заклеймяваш десницата и нейните сподвижници, въпреки че повечето от поддръжниците на дясното не са като партийните представители. В общи линии "разделяй и владей" се използва много умело от "политическата" ни класа и така си върти далаверите много спокойно (КТБ). :)

В България няма нито лява, нито дясна партия :!: Това съм го казвал много пъти и продължавам да го твърдя :) Има само корпоративни кръгове. Това е :)

Ааааа,не съм съгласен.А партията на многоуважаемият професор Томов каква е :lol: :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 11 яну 2015 18:31

ivan56 написа:
Rafa написа:

Ааааа,не съм съгласен.А партията на многоуважаемият професор Томов каква е :lol: :lol:

Социално ангажирана, с афинитет към офшорните фирми, армията, спорта и...Кремиковци :lol: Но такъв си ни е той, уважаемият професор. Гонен от свои, хулен от чужди, броди из съдебните зали немил, недраг. А всъщност, зад тази груба външност, се крие душа нежна, като на поет :)

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 11 яну 2015 19:11

Моите съболезнования на роднините на жертвите в Париж! Обаче нещата излизат извън всякакви норми! Колко хиляди загинаха в Донбас и Палестина, в Сирия и Ирак? За тях защо нямаше походи и траур? Защо нямаше за живи изгорените от хунтата в Одеса? Или те не са хора? Сръбските журналисти не бяха ли хора?
Това двуличие и двоен стандарт ще изяде на Европа главата. Даже я е изяло вече почти. Аз лично с такива моралисти и демократи не желая да имам общо. Да им пикам и на морала, и на демокрацията, и на педерасията, и на всичкото. Дърти корумпирани и разпрани задници, решили да ни дават акъл на нас как се гледа кокошка и крава и дали да ядем пача и шкембе чорба...айде оттука, деева и шушлеците смешни! Ние кога сме гледали коне и крави тия са яли сурова риба и корени! Напълниха континента с всякаква измет-маймуни, печки, сигойнери, арабели, камилари, боядисани пакистанци и прочее мухъли. Едно време такива екземпляри са се водили за забавление на хората и за показ в цирк, сега тръгнали общество да правят с тях...
Не вземат се погледнат, че им се подиграват даже негрите, зер дойдоха тука с лангите да им мушкат дебелите и мазни и мъжки, и женски бели еврогъзове, не е за разправяне. Европейски съюз, как ли пък не-това си е библейският Вавилон. Римската империя пасти да яде...Цялата им работа е такава-и християнството окепазиха с инквизиции, походи, тъмни векове и с римския епископ, дето пък го изкараха заместник Божий на Земята! Тук когато траките са правели култура и живеели като хора, ония евроаборигени и дървена колиба не са могли да сглобят, ми са седели в пещерите като улави!
Тия ли ще ми дават акъл? Айсиктир оттука! И шкембе ще ям, и квото искам ще правя, и педераси ще бия. Точка!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 11 яну 2015 19:16

Синьо сърце написа:Моите съболезнования на роднините на жертвите в Париж! Обаче нещата излизат извън всякакви норми! Колко хиляди загинаха в Донбас и Палестина, в Сирия и Ирак? За тях защо нямаше походи и траур? Защо нямаше за живи изгорените от хунтата в Одеса? Или те не са хора? Сръбските журналисти не бяха ли хора?
Това двуличие и двоен стандарт ще изяде на Европа главата. Даже я е изяло вече почти. Аз лично с такива моралисти и демократи не желая да имам общо. Да им пикам и на морала, и на демокрацията, и на *******ията, и на всичкото. Дърти корумпирани и разпрани задници, решили да ни дават акъл на нас как се гледа кокошка и крава и дали да ядем пача и шкембе чорба...айде оттука, деева и шушлеците смешни! Ние кога сме гледали коне и крави тия са яли сурова риба и корени! Напълниха континента с всякаква измет-маймуни, печки, сигойнери, арабели, камилари, боядисани пакистанци и прочее мухъли. Едно време такива екземпляри са се водили за забавление на хората и за показ в цирк, сега тръгнали общество да правят с тях...
Не вземат се погледнат, че им се подиграват даже негрите, зер дойдоха тука с лангите да им мушкат дебелите и мазни и мъжки, и женски бели еврогъзове, не е за разправяне. Европейски съюз, как ли пък не-това си е библейският Вавилон. Римската империя пасти да яде...Цялата им работа е такава-и християнството окепазиха с инквизиции, походи, тъмни векове и с римския епископ, дето пък го изкараха заместник Божий на Земята! Тук когато траките са правели култура и живеели като хора, ония евроаборигени и дървена колиба не са могли да сглобят, ми са седели в пещерите като улави!
Тия ли ще ми дават акъл? Айсиктир оттука! И шкембе ще ям, и квото искам ще правя, и *******и ще бия. Точка!

Хубаво започна, но накрая ракията си каза думата. :lol: Добре, че и без това форумът е пълен със "скинари" та даже такива мнения са нормални. :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”