Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2025 15:36

Да ме извиняваш, но по големи клоуни от Кенеди, Картър и Обама :lol: Още много хляб има да яде Дони докато забърка такива каши, каквито горните. Джо си беше неадекватен от началото, но тези горните съвсем умишлено си забъркаха кашите. Като цяло Хлъзгавия Уили беше единствения демократ, който не е пълното и тотално бедствие в овалния кабинет. Не че не направи една камара дивотии, но няма как да се сравнява с горните. И по никой начин не се доближават до мандатите на H.W.B, W и дори първия на Дони. Няма нужда да споменавам Рейгън и Дик, понеже там нещата са на съвсем друго ниво.

---
* Иска ми се Кондолиза Райс да смени Рубио при първите промени в кабинета :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Bog_Puyol

Мнениеот Bog_Puyol » 07 апр 2025 16:22

bubka написа:
Soulen написа:
bubka написа:
ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Аз между другото съм привърженик на нулевите мита и минимални данъци, свободен пазар/конкуренция.

Да де, ама друг начин да съживиш американската индустрия и икономика (която отдавна вече се крепи само на печатането на долари) няма. Комунистите съсипаха всичко с левите си простотии като се върнеш чак назад до първия американски президент-комунист - Джей Еф Кей ....

Аз също не мисля, че това с митата ще проработи. Времената на протекционизма в икономиката отдавна приключиха, макар навремето да са давали добър резултат, но това е било много отдавна, буквално чак 19-ти век или началото а 20-ти. Такива неща могат да имат ефект, но само частично, в отделни сектори, но не и като глобална политика. Което не е добре, защото следващият мандат пак ще се върнат демократите и ще се започне с извращенията - лгбт-та, джендърски простотии, нпо-та, зелени сделки и т.н. Единственият начин да се прекъснат тези пагубни политики е републиканците да изкарат поне два поредни мандата, иначе просто няма да стане.

Аз исках Тръмп да спечели, но политиката му с митата и това, че се изпокара със съюзниците си, е пагубно за света. Хубаво, махни лгбт-та, DEI, изрежи търтеите на държавна хранилка и закрий НПО-тата, но това да заплашваш Канада, Мексико и ЕС е пълна тъпотия. Дано нещата се оправят и някой го вразуми или направо да го гръмне и да поема Ванс.

Доколкото съм чувал т.нар NAFTA agreement е поставяло САЩ в по-неизгодна позиция, тъй като са идвали евтини стоки от Мексико, а американските продукти в Канада са продавани на по-високи цени от местните и като цяло са били неконкурентноспособни. Те затова при предишния мандат на Тръмп го преразгледаха, но сега явно иска да затегне нещата повече.

Но като цяло САЩ са крайно консуматорска нация. Те са много по-зависими от свободната търговия и вноса, отколкото другите държави и местното производство няма да се справи. Това не е Русия, която е свикнала на малко Изображение.

Свикнали са на малко някои прослойки. Обаче това е държава 145млн, не 10млн., така че за едно 50млн. пак ще трябва повечко. :mrgreen:
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2025 19:13

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 07 апр 2025 19:31

pomiqrat написа:По-голяма тъпотия не можа ли да измислиш?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 апр 2025 20:16

Thsmith написа:Да ме извиняваш, но по големи клоуни от Кенеди, Картър и Обама :lol:

Е, те не са клоуни, просто са левундери, т.е. комуняги. Затова и първият, и третият натвориха толкова социалистически простотии (коментирам само вътрешната им политика тук) ..... хубаво е, поне че след атентата в Далас повече никой от тоя прокажен род не се докопа до президентския пост, не че нямаше опити ..... но за мен лично олевяването на САЩ започва именно от управлението на малкия еблив Джони ..... за да стигне до днешните размери, заплашващи устоите на цялата държава.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2025 21:22

Изображение

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 апр 2025 16:31

https://news.bg/int-politics/esp-bryuksel-tryabva-da-prerazgleda-neprozrachnoto-finansirane-na-npo.html

""Hеправителствени"" организации (НПО) всяка година получавали милиарди евра от ...... ЕС. Естествено, парите отиват основно за крадене и левундерски простотии .....

Всъщност има ли по-голяма корупционна кочина от самия ЕС ??! .....

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 апр 2025 16:51

Май е разговарял с наш Киро

Мъск: Докторантура по икономика в "Харвард" е нещо лошо, не добро.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 08 апр 2025 18:51

Представата на китайците за американската реиндустриализация :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=Qn5RamAEt3E

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 09 апр 2025 03:25

Европа с нейните педалски Джендър щуротии е пред разпад. Това го предрекоха комунистите още през времето на соца, когато наричаха Запада - Гнилия капитализъм, а ние се смеехме, че смокините са най-вкусни когато са гнили. Обаче какво се получава сега - Путин изчисти Джендърите от Рашата и им забрани гнусните педалски извращения по улиците под формата на паради на демокрацията и сега иска да разшири СССР до Атлантическия океан, след което да удави и Америка, като я изпържи в тигана използвайки шарана тръмб за стръв. И как ще го направи - с ядрените си ракети, недосегаеми за американските играчки ПАТРИОТ. Ами нали след това всичките им завзети територии ще са ядрено заразени?!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Върни се в “Свободна зона”