Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
ReBorn1982
Re: Тема за политика - Свят
Русия увеличи територията и насилението си, сдоби се с нови ресурси, па не знам кой ще е победител от тая война ..... според западната пропаганда. Аз гледам само фактите.
-
THE G.A.M.E
От придобиването на нови територии, и "усвояването на същите"... По начин, който да е рентабилен, има мнооооого фактори и условности.
Мислих да пиша доста пространно мнение, но ще се огранича до едно нещо ...
На няколко пъти писах, че от бъдещият "мирен договор", ще трябва и укрите да са доволни. Да "захлебят нещо", дет' се вика.
Инак... Ще получим европейският вариант на израело-палестинският конфликт.
С думи прости... Пограничните райони на двете страни, са ТОТАЛЕН ЛЕШ.
Мислих да пиша доста пространно мнение, но ще се огранича до едно нещо ...
На няколко пъти писах, че от бъдещият "мирен договор", ще трябва и укрите да са доволни. Да "захлебят нещо", дет' се вика.
Инак... Ще получим европейският вариант на израело-палестинският конфликт.
THE G.A.M.E написа:Ще получим европейският вариант на израело-палестинският конфликт.
Абсолютно вярно. Стигне ли се до половинчати решения, вместо твърди и ясни позиции от които всички да са доволни, то тези райони ще са направо ивицата Газа с постоянни бомбени атентати и подобни.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
ReBorn1982 написа:Dust написа:Размърдай си малко тялото, отиди тук там, събери информация и впечатления, и заповядай да споделиш личното си мнение. До тогава ще си останеш един копи/пейст на негативни новини що се касае до ЕС.
Да, моето лично мнение е, че в Румъния стандартът на живот е по-висок.
Не, бе, само ти си излизал от България и можеш да пишеш. Аз никога не съм ходил никъде и си пиша наизуст .....
Ти колко пъти беше в Русия, щото те забелязах постоянно да пускаш мнения колко е зле там ???
Всички сме ходили някъде. Защо го приемаш толкова навътре не зная. Едно е човек да отиде веднъж до някъде, друго е периодично да ходи.
Относно Русия. Ходил съм четири пъти, последния 2021г. До 2021 имам мнение, но след това много вода изтече и относно Русия коментирам само неща, които се оповестяват от официалните им институции, а не от поредния телеграм канал.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
-
ReBorn1982
Браво. Аз пък съм ходил в ЕССР много повече от 4 пъти. Значи моето мнение за него е много по-меродавно от твоето за Русия.
Както се казва "Жив да не бях".
ReBorn1982 написа:Русия увеличи територията и насилението си, сдоби се с нови ресурси, па не знам кой ще е победител от тая война ..... според западната пропаганда. Аз гледам само фактите.
Горко им на това население(което е останало живо де), че откъдето минат руските прасета само пепел и развалини.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Германците, тъй като неразбират от икономика побързаха да си намалят ДДС-то в ресторантьорството за постоянно
https://tribune.bg/bg/parite/v-upravlen ... IqEJ8zwmlQ
https://tribune.bg/bg/parite/v-upravlen ... IqEJ8zwmlQ
Китай вече отказва да транзитира стоки през Русия. Конфискуват се стоки, за които има съмнение, че се използват за военни цели.
Ограниченията на Русия върху транзита на стоки с двойна употреба доведоха до рязък спад в потока на стоки по железопътен транспорт от Китай към Европа, пише The Moscow Times.
Китайските доставчици загубиха доверие в този маршрут, след като руските митничари масово конфискуваха стоките им. „Не сме се осмелявали да превозваме стоки с железопътен транспорт от ноември“, каза Андрю Данг, генерален мениджър на базираната в Шанхай Air Sea Transport.
Русия увеличи транзитния контрол през октомври, особено за механични и електронни продукти, които могат да се използват за военни цели.
Поради санкциите на Запада някои конфискувани активи останаха в Русия. Това парализира логистичните потоци - до 80 000 контейнера се транспортират до Европа през Русия всеки месец.
На фона на проблемите Китай и Казахстан откриха нов железопътен маршрут, който заобикаля Русия. Влаковете ще се движат през Туркменистан, Иран и Турция към Европа. Пекин също така разработва алтернативни маршрути през Централна Азия и Каспийско море.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/chi ... te-3155223
Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Европа е бита карта, но да се заиграваш така с последния пристан за сериозни икономически взаимоотношения си е равно на самоубийство.
-
ReBorn1982
https://news.bg/int-politics/pistorius-es-se-nuzhdae-ot-savmesten-podhod-kam-obshtestvenite-porachki-za-otbrana.html
Айде още заеми ..... тия наистина са решили да съсипят Европа. То и сега задлъжнялостта е огромна, тия искат още милиарди да теглим ...... като искат да купуват оръжия, да режат други разходи - примерно ""зелени"", социалки за диваци и т.н.
800 млрд. за оръжия .... и почти всичко ще е от нови заеми ....
Финансовите министри на Европейския съюз тази седмица започнаха да обсъждат как да плащат за отбраната чрез заеми за правителствата за съвместни отбранителни проектил.
Айде още заеми ..... тия наистина са решили да съсипят Европа. То и сега задлъжнялостта е огромна, тия искат още милиарди да теглим ...... като искат да купуват оръжия, да режат други разходи - примерно ""зелени"", социалки за диваци и т.н.
800 млрд. за оръжия .... и почти всичко ще е от нови заеми ....