Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 09 мар 2025 22:29

ivan56 написа:
fcb_bg написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:А-а-а, тия новите пичове у сирийско са свестни 'ора.
Глей как избягали сирийци са задръстили пътищата към Сирия да се връщат.
Платените папагали, дето кибичеха 2 дена на границата с Турция докараха ли поне до милион мераклии за живот при джихадетата?

Кажи путкин кво каза за тях де, не се срамувай. :oops:

Важно ти е мнението му ли? Не знаех.

Не ми се прави на остроумин, а кажи путкин какво си ортува с тях и си изака на имиджа си който трупа в Сирия дълги години.

Какъв имидж, нали бомбил болници и цивилни и хората заради него бягали.
Де да го знам кво си ортува, явно си осведомен. Сподели.
Милиони сирийци се блъскат да се върнат по родните земи, а?
Украинците и те се блъскат да се връщат.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 мар 2025 23:40

Dust написа:
Към момента Румъния като стандарт е на на поне 20% пред нас. Като икономика отдавна ни отвяха.

Това пък как го сметна? Аз редовно ходя до термите и изобщо не ми е направило такова впечатление. Според мен са доста по бедни и по назад. Всичко ми се вижда по евтино. Жените са на 1/3 та като цена, максмум а 50%, Термите ако бяха в София щяха да са х4 поне като цени. Жалките вятърни мелници дори са по скъпи, а бледнеят пред тях.В ресторанти/кафета, цените са поне 20% по ниски от нашите. Хотелите също са по евтини. Цена качество на хотелите също изобщо не е в наша полза. Тук е по скъпо определено.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 мар 2025 23:41

fcb_bg написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:
ivan56 написа:
fcb_bg написа:А-а-а, тия новите пичове у сирийско са свестни 'ора.
Глей как избягали сирийци са задръстили пътищата към Сирия да се връщат.
Платените папагали, дето кибичеха 2 дена на границата с Турция докараха ли поне до милион мераклии за живот при джихадетата?

Кажи путкин кво каза за тях де, не се срамувай. :oops:

Важно ти е мнението му ли? Не знаех.

Не ми се прави на остроумин, а кажи путкин какво си ортува с тях и си изака на имиджа си който трупа в Сирия дълги години.

Какъв имидж, нали бомбил болници и цивилни и хората заради него бягали.
Де да го знам кво си ортува, явно си осведомен. Сподели.
Милиони сирийци се блъскат да се върнат по родните земи, а?
Украинците и те се блъскат да се връщат.

Напънала се планината и родила мишка.
Слаб 2.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 10 мар 2025 00:04

Thsmith написа:
Dust написа:
Към момента Румъния като стандарт е на на поне 20% пред нас. Като икономика отдавна ни отвяха.

Това пък как го сметна? Аз редовно ходя до термите и изобщо не ми е направило такова впечатление. Според мен са доста по бедни и по назад. Всичко ми се вижда по евтино. Жените са на 1/3 та като цена, максмум а 50%, Термите ако бяха в София щяха да са х4 поне като цени. Жалките вятърни мелници дори са по скъпи, а бледнеят пред тях.В ресторанти/кафета, цените са поне 20% по ниски от нашите. Хотелите също са по евтини. Цена качество на хотелите също изобщо не е в наша полза. Тук е по скъпо определено.

С ходене само до кафенета и хотели няма как да разбере човек за стандарта им, а и скъпата/евтина цена не е мерило също.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 мар 2025 00:13

Dust написа:
Thsmith написа:
Dust написа:

С ходене само до кафенета и хотели няма как да разбере човек за стандарта им, а и скъпата/евтина цена не е мерило също.

Е по кое личи стандарта? Смисъл.. за мен всичко е по евтино. Услуги, стоки... :roll: Ако изкарваха повече пари, най-малкото жените и барове/ресторанти щяха да са по скъпи.
На какво се дължи твоето мнение/впечатление?

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 10 мар 2025 00:20

Хем по-евтино, хем с по-високи заплати. Това, че у нас цените са спекулативно високи не ни повишава стандарта.
Минималната брутна заплата в Румъния е 1595лв, у нас е 1077.
Средната брутна заплата им е 3448лв, което е с над 1000лв спрямо България и на фона на ясичко това цените им по-ниско, то ест покупателната способност на румънеца е много по-висока от у нас.
Румъния не е само Букурещ ;)
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 мар 2025 04:13

Dust написа:Хем по-евтино, хем с по-високи заплати. Това, че у нас цените са спекулативно високи не ни повишава стандарта.
Минималната брутна заплата в Румъния е 1595лв, у нас е 1077.
Средната брутна заплата им е 3448лв, което е с над 1000лв спрямо България и на фона на ясичко това цените им по-ниско, то ест покупателната способност на румънеца е много по-висока от у нас.
Румъния не е само Букурещ ;)

Минималната заплата няма никакво значение и не е фактор за абсолютно нищо. То дори по официални данни, средната заплата тук е 3400 лв като това се базира на официални данни, а при нас всеки трети се "води" на мз. Реалната средна заплата в Столицата е значително по-голяма.
Да, покупателната способност е най-важна, но хайде да не си говорим глупости как там "продавачите" на стоки у услуги ядат домати с колците и не се възползват от възможностите на клиентите. Просто няма логика всички услуги да са по евтини ако има достатъчно търсене.
Единствено гориво/цигари/алкохол са по скъпи заради по големия акциз (мародерство то държавата).
Заради това те попитах на какво се дължат впечатленията ти. Аз смятам, че живота ни тук е по добър от всичките ни съседи и столичани имат повече възможностите от съседите си във всяка една посока. Не случайно и масово се пътува по почивки и екскурзии и Столицата се изпразва при всяка възможност.

*И да, аз коментирам София-Букурещ. Не ме вълнува какво е положението в русе и тимишоара, нямам намерение да ходя там : )

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 мар 2025 09:48

Dust написа:Забраняват му на база нарушение на законите на държавата им. Има право да обжалва, а техния ЦИК не е последна инстанция. Вероятно и конституционния им съд ще потвърди решението на ВЕС (ЦИК). Все пак успяха да съберат сериозни доказателства за нарушаване на законите в Румъния.

О, моля ти се .... миналият път бяха клипчета в Тик Ток, сега пък "нарушил законите" .....

Разбирам че за всичко си на амбразурата и вярваш сляпо в "демокрацията" и "евроатлантическите ценности", ама нещата отдавна смърдят.

Демокрация в Европа вече няма, има либерастка (нео марксистка) диктатура. И на власт се допускат само лица и партии, които са част от статуквото.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 10 мар 2025 11:30

Thsmith написа:*И да, аз коментирам София-Букурещ. Не ме вълнува какво е положението в русе и тимишоара, нямам намерение да ходя там : )

Отзад напред. Една държава не е само столицата и щом не те вълнува всичко като цяло, няма как да продължа дискусия по тази тема ;)
Човек трябва да пообиколи насам-натам, да се докосне до лъскаво и сиво, до градска и селска среда, да пообщува с местни хора и тогава да сподели някакво лично заключение. Ако поставя ек на ек Букурещ спрямо Сибиу и Брашов, то столицата може да им диша само прахта.

ReBorn1982, Румъния е държава вкарала в затвора над 150 политици. На първо четене те също са изглеждали "честни". От какво има да се крият хората на Джорджеску, че чак ги издирват на международно ниво? След като всичко е прозрачно и законно не виждам причина да се крият. В Румъния не е диктатура, че да бъдат съдени според кефа на диктатора.
Разделителната линия между Европа и Русия става все по-голяма, така че какъв е тоя прикрит плач за Русия в този й вид не зная.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 мар 2025 11:42

Букурещ е на доста по-високо ниво от София, която е като забито провинциално градче спрямо него. Само метрото е на по-високо ниво у нас. Иначе като видиш само колко повече брандове и компании има в Букурещ ти става ясно. Трамваите например в Букурещ са си румънско производство, доколкото знам яко произвеждат почти всичко. Автопаркът им е доста по-модерен спрямо нашия, карат се доста коли, които са нови и бая скъпи, абе личи, че стандартът е по-висок. А, иначе в магазина като влезеш е сходно и даже по-евтино от тук, при по-големи средни заплати там.
Иначе имат да ни наваксват при правене на туризъм и тем подобни, с всичките недостатъци, дето изказваме относно нашето Черноморие. Румънците като дойдат тук са силно впечатлени (в повечето случаи) от нивото и качеството на обслужване.
Иначе селската част на Румъния изглежда супер невзрачна, но това е наследство от тамошния комунизъм, който е бил много по-зле от при нас. Тогава сме бил на светлинни години от тях. Селцата са едни малки, с тесни улички, разбити, въпреки че последните години яко се облагородяват и си личи че има подем и се влагат средства, но това, че изглежда невзрачно не означава, че живеят зле, при положение, че селата им са живи и си имат земеделие за разлика от нашата западаща държава.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”