Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daduradam
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот daduradam » 05 сеп 2014 00:24

vaskonti написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Интересно, кое от написаното от мен те наклони на тая мисъл, но така да бъде. Аз нямам никакви претенции за експертност на тема КАПИТАЛИЗЪМ, аз просто смятам, че частната инициатива е по-добрият избор пред държавната. Капитализмът означава, възможността всеки да покаже , какво може и да има шансът да се опита да постигне целите и мечтите си, докато комунистическият социализъм учи на това, че всички са равни, без значение дали единият е работен или мързелив, без значение дали си умен или глупав, всички са равни ! За мен, такова животно няма !

И по времето на соца си имаше частна инициатива, пич ;) Как мислиш, че се развиват Китай в момента ;) Ами Виетнам :?: Ами Сингапур? Да не мислиш, че там е голямата демокрация и големия капитализъм 8-) Централизирана власт и железен контрол :!: Това е истината 8-) И не, не говорим за тоталитаризъм, а за точно определени правила и закони, и стриктното им съблюдаване и спазване 8-) Е, резултатът е налице. Всички са доволни 8-)

Убеден ли си, че в Китай и Виетнам всички са доволни? :|

Е, как да не са, резултатът е на лице (хората бедни като мишки, тия отгоре се тъпчат като прасета )
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 05 сеп 2014 00:30

dunavfc написа:Интересно, кое от написаното от мен те наклони на тая мисъл, но така да бъде. Аз нямам никакви претенции за експертност на тема КАПИТАЛИЗЪМ, аз просто смятам, че частната инициатива е по-добрият избор пред държавната. Капитализмът означава, възможността всеки да покаже , какво може и да има шансът да се опита да постигне целите и мечтите си, докато комунистическият социализъм учи на това, че всички са равни, без значение дали единият е работен или мързелив, без значение дали си умен или глупав, всички са равни ! За мен, такова животно няма !

Е, добре, по-горе казваш : "Едно е държавата да произвежда, друго е частникът ", с което искаш да кажеш, че по-добре държавата да произвежда.Това ти мнение е с пълна противоположност с по-горното, не знам какво да мисля, ако може да ми поясниш :)

П.С : Радвам се, че не се приемаш за експерт, за жалост обаче има други 6 милиона, които се ;)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

cska-632
Контакти:

Re: Единният фронт на социалистите и комунистите

Мнениеот cska-632 » 05 сеп 2014 00:34

CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:Простата историческа статистика показва, че при соца един цветен съветски тв, тежащ 70 кг. струваше няколко заплати и беше лукс да го имаш. За кола да не говориме - 8 - 10 г. чакане на ред в Мототехника за Москвич, или Жигула. Сега почти всяко сем. има поне една кола и телевизор във всяка стая, че и в кухнята даже :!:

Сравнението е смешно ;) Говориш ми какво е сега и сравняваш с време от близо 30 години разлика ;) Дай да видим един американски телевизор колко тежеше преди 30 години, колко е струвал и в колко стаи са имали телевизор американците ;)

Преди 30 години американците са имали кабелна. Когато през 1948 г. в България са избивали без съд и присъда в САЩ вече с аимали кабелна телевизия. Така че сам си прецени колко американци са имали телевизори. Хората са имали HBO през 1972, а ние сме се радвали на По света и у нас :mrgreen:
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Единният фронт на социалистите и комунистите

Мнениеот Tommi » 05 сеп 2014 00:54

CTAHKO написа:
viali69 написа:В бедна България десните печелят избори. Не е ли странно наистина ? :roll:
Логичното е обратното да става - колкото повече обеднява народът, толкова повече да олевява. Така е по цял свят.
На какво се дължи този български феномен според вас ?

25 години умишлено затъпяване на народа, чрез образователната система, спонсорирана от еврейските НПО-та и промиването на мозъци, чрез еврейските медии и резултата е налице 8-) Болшинството от пишещите тук, нямат два лева в джоба си да се усмихнат и работят за умопомрачителната заплата от 200 евро на месец, ама иначе са десни по душа 8-) И колкото повече им намалят заплатата (сега като вдигнат тока, това ще бъде факт), толкова по-десни ще стават 8-) Въпрос на елементарна култура, приятелю 8-)

И на двамата ще ви кажа, че нито има десни партии в България (тези, които се представят за десни всъщност са центристи), нито българинът обеднява (числата казват, че покупателната способност на българина расте).
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 05 сеп 2014 01:23

daduradam написа:

Е, добре, по-горе казваш : "Едно е държавата да произвежда, друго е частникът ", с което искаш да кажеш, че по-добре държавата да произвежда.Това ти мнение е с пълна противоположност с по-горното, не знам какво да мисля, ако може да ми поясниш :)

П.С : Радвам се, че не се приемаш за експерт, за жалост обаче има други 6 милиона, които се ;)

Да, намесата на държавата е необходима в конкретната ситуация, а именно качеството и контрола на храните. В този аспект държавата е по-добър стопанин от частникът, но това не означава, че капитализмът е нещо лошо, просто и то като всяка система си има кусури.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 05 сеп 2014 01:31

dunavfc написа:
daduradam написа:

Да, намесата на държавата е необходима в конкретната ситуация, а именно качеството и контрола на храните. В този аспект държавата е по-добър стопанин от частникът, но това не означава, че капитализмът е нещо лошо, просто и то като всяка система си има кусури.

Ясно, тука идва и разликата между мен и теб.Аз мисля, че хората трябва да са контрола на храните ( като избират какво купуват ) , но да не започваме тая тема, ще изместим фокуса :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 05 сеп 2014 08:38

Кашчей написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:

И по времето на соца си имаше частна инициатива, пич ;) Как мислиш, че се развиват Китай в момента ;) Ами Виетнам :?: Ами Сингапур? Да не мислиш, че там е голямата демокрация и големия капитализъм 8-) Централизирана власт и железен контрол :!: Това е истината 8-) И не, не говорим за тоталитаризъм, а за точно определени правила и закони, и стриктното им съблюдаване и спазване 8-) Е, резултатът е налице. Всички са доволни 8-)

Е ти сериозно ли сравняваш комунизмът в България с този в Китай ? Там си е капитализъм/комунизъм 50 % - 50 %. Дай ми пример за частна инициатива по времето на комунизмът. А в Сингапур има комунизъм, колкото тук има монархия.

Постановление 86!

Постановлението беше указ и беше 56 и общо взето разрешаваше да има частни таксита и някое обущарско и шивашко ателие за поправки. Толкова беше "частната" инициатива по онова време. А това постановление излезе 2 години преди 1989г., така че...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 05 сеп 2014 12:03

Борисов многократно е показвал ниското си възпитание и ограничен изказ, но този път премина всякакви граници. Човекът, който неведнъж е заявявал, че не гледа телевизия и не чете вестници. Напоследък обаче на много от вас сигурно са ви направили впечатление внезапните му включвания на живо в различни телевзии. Както се беше изразил някой - ако за обикновения човек свързването в ефир е буквално като "шестица от тотото", то за Борисов това е като да среже поредната лентичка.. Сигурно се сещате и за едно такова инцидентно нахлуване на Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ. Тогава съвсем случайно се оказа, че офисите на ГЕРБ били с един етаж над тези на бТВ и отново съвсем случайно Цветанов се оказа там по абсолютно същото време, когато Станишев беше гост в предаването на Ани Цолова и Виктор Николаев. Та работата е същата и с вече традиционните появи на Борисов в ефир. Последното му такова беше преди два дни в "Още от деня" по БНТ. Оставям настрана ниската му култура и бликащата простотия, която е демонстрирал многократно и е всеизвестна на всички. Да се подиграваш обаче с говорния дефект на човек, това вече ми идва в повече! Още по-притеснителното е, че поведението на този откровен простак започва да се превръща в модел на подръжание от обществото. Одобрителните реакции в защита на Борисов ме изумяват! Коментари от рода на - "и какво толкова, че се е изгаврил с един лъжец", "Борисов отново громи червените боклуци" и т.н. само показват, колко деморализирано е обществото ни. Същият този утре се гласи да бъде премиер на България и хората ще очакват от него да решава проблемите на инвалиди, хора в неравностойно положение, майки с деца, здравеопазване и т.н. Този, който обвини пенсионерите, че са опоскали фискалния резерв, нарече лекарите "касапи", обяви българският народ, че е лош човешки материал, прати студентите за овчари и каза на родителите на онова убито момиче да купят по една пържола на кучетата, открили трупа на детето им.
За тези, които са пропуснали последната медийна изява на божеството Борисов:
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново изпусна нервите си. В предаването "Още от деня" на БНТ той отправи куп обиди към бившия икономически министър Драгомир Стойнев.
Борисов няколко пъти заплашително призова Стойнев да "не лъже" и го многократно го попита защо заеква.

Темата на предаването на водещия Димитър Цонев бе ситуацията в българската енергетика и "Южен поток". Поканените гости бяха проф. Атанас Тасев и Драгомир Стойнев.

"За съжаление сме жертва на голяма геополитическа игра на Великите сили. Докато не се реши проблемът в Украйна, ние ще страдаме заради „Южен поток“. Ние сме в позицията на заека. Когато е с шапка го бият, когато е без шапка, пак го бият", заяви Тасев.

Той обяви, че България не е спряла реализацията на международния проект.
"Има издадено разрешително за строеж, което легитимира „Южен поток“.
Същинско строителство няма, но те ще започне, когато Европейската комисия се конструира окончателно. Този проект трябва да се реализира, защото иначе има реална опасност България да остане без газ. „Южен поток“ на този етап е без никаква алтернатива. Виждам че и Бойко Борисов започна да говори за този проект", каза още Тасев.

Стойнев се съгласи с него и добави, че "Южен поток" е необратим проект.
"В моите срещи с комисар Йотингер винаги съм обяснявал, че „Южен поток“ е много важен за България. Нашето предложение, Европейската комисия да е водеща в преговорите с Русия, беше много добре. Всички държави се съгласиха с него. Не виждам нищо лошо в това, бедните държави в ЕС, също да имат сигурност за доставките на газ. Трябва да има повече солидарност в Европейския съюз", каза ексминистърът.

Той е убеден, че ГЕРБ се упражняват върху идеята, че не трябва да се взима заем от „Газпром“, който щял да се изплаща от всички граждани. "Това не е вярно и е грешно. Никой няма да плаща от джоба си. Ако бъде спрян „Южен поток“, това ще бъде равносилно на национално предателство. Този проект не български, а европейски. Не можем да се откажем от по-евтин газ. Не вярвам някое правителство да направи такова нещо", категоричен беше Стойнев.

В този момент водещият съобщи, че Бойко Борисов е на телефона и настоява да се включи в разговора.

„Този човек, който е бил министър на енергетиката, лъже безподобно. Я му кажете „добър ден“, да видим дали няма да каже Бойко Борисов. Сега го слушам как мрънка и заеква.
Лъже безподобно. Заради неговата некадърност беше провален „Южен поток“. Беше спрян и строежа на АЕЦ „Белене“. Това не са обвинения, а факт“, разпали се Борисов, койт очевидно силно си е повярвал, че ще спечели пълно мнозинство и отново ще бъде премиер.

Стойнев опита да вземе думата, но Борисов непрекъснато го прекъсваше. „Стойнев, не лъжи. Стойнев, спри да заекваш. Стойнев, спри да лъжеш. Другарю Стойнев, кой направи търга за „Южен поток“? Стойнев, спри да говориш глупости“, прекъсна го лидерът на ГЕРБ.

От своя страна бившият министър не спираше да повтаря: „Господин Борисов явно е много ядосан. Прави ми впечатление, че се включва за втори път при мое участие. Това показва, че нервите му не издържат. ГЕРБ са виновни са батаците в енергетиката.“, заяви Стойнев.

„Аз не съм ядосан. Ти заекваш и мънкаш. Ти и Пламен Орешарски лъжехте Европейската комисия. Ти си един пощальон“. Водещият Димитър Цонев през цялото време се опитваше да укроти двамата политици, но без успех. „Ако ГЕРБ вземе властта, „Южен поток“ тръгва още през ноември“, обяви за финала Борисов.
BPost.bg

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 05 сеп 2014 23:14

daduradam написа:
dunavfc написа:
daduradam написа:

Ясно, тука идва и разликата между мен и теб.Аз мисля, че хората трябва да са контрола на храните ( като избират какво купуват ) , но да не започваме тая тема, ще изместим фокуса :)

Те и сега могат да избират, но ти с 400 лв. заплата ще избереш ли месо, сирене и кашкавал по БДС ?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 сеп 2014 23:26

dunavfc написа:
daduradam написа:
dunavfc написа:
daduradam написа:

Те и сега могат да избират, но ти с 400 лв. заплата ще избереш ли месо, сирене и кашкавал по БДС ?

Със 165 лева, бруто, заплата, си избирах храна само по БДС, защото тогава друга нямаше! Сега има телешки суджук с цени от 16 до 30 лева за килограм.. е няма как и двете да са верни!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”