Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот icko65 » 09 окт 2022 18:06

Thsmith написа:Казва му се пропаганда, а не алтернативна гледна точка ; )

---
Мокри сънища сънувате някои хора. Ватник няма абсолютно нищо, което да предложи и което да договаря вече.

Живей си в твоя свят на сухи сънища. Русия има всичко и като слушам и гледам всички се и ще се съобразяват с нея. Ти си сънувай ватници.. Тсмити..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 09 окт 2022 19:04

Colonelcassad написа:
Аз отдавна имам усещането, че Путин явно чака нещо. Начинът, по който се провежда "специална военна операция" от 24 февруари насам ми изглежда като стратегическо очакване, иначе не мога да си обясня цялата тази пасивност на руските въоръжени сили. Всички сме съгласни, че е във възможностите на Русия да действа чисто военно много по-брутално и агресивно, но по някаква причина Путин не дава зелена светлина.

Всичките акат в едно гърне и това, което изглежда отвън, не е това, което всъщност става. Това е единственият отговор според мен. А какво става...
А Пу ако продължава да се прави на специално-военно-оперативен, може да му се случи случка. От неговите хора имам предвид.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 окт 2022 19:20

Colonelcassad написа:
Thsmith написа:Мокри сънища сънувате някои хора. Ватник няма абсолютно нищо, което да предложи и което да договаря вече.

Е, не може всички да сънуваме кървави сънища като твоите, знаем ти мнението по темата - битка до последната капка кръв и до последния украинец. И накрая резултатът пак ще е същият, само че с повече жертви.

А дори на децата е ясно, че всяка война завършва с преговори и склюване на мир.

САЩ в момента изнудват Европа да плащаме на Украйна допълнително по 1,5 млрд. месечно, щото украинската икономика отдавна фалира и Украйна няма пари за заплати и пенсии. А Европа все още не си е изпълнила предишния ангажимент от 9 млрд. евро, които обеща на Украйна още в началото на войната. Пара нЕма, с тази инфлация, енергийна криза и недоволно европейско население, този воденичен камък Украйна още повече започва да тежи на европейския данъкоплатец.

Аз не сънувам, спя си като бебе.
И битката трябва да бъде до последния руснак или поне до последния съвет.
Русия може да предложи единствено денецификация и предаване на ядрените оръжия, какво друго?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 19:34

Ако Беларус се включи във войната, то Полша също може да го направи съвсем едностранно без да включва НАТО. Имат пълното право да защитят бившите техни територии особено около Льов, но Беларус ако го направи ще претърпи голямо поражение. Тази армия не е водила битки от ВСВ и единствената причина да влезе ще е ако Путин е притиснал по някакъв начин Лукашенко. Те друга работа в Украйна нямат и докато за Русия може да има някакво обяснение макар и тъпо, то за Беларус няма никакво оправдание да е там.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 окт 2022 19:39

metodito написа:
Colonelcassad написа:
Аз отдавна имам усещането, че Путин явно чака нещо. Начинът, по който се провежда "специална военна операция" от 24 февруари насам ми изглежда като стратегическо очакване, иначе не мога да си обясня цялата тази пасивност на руските въоръжени сили. Всички сме съгласни, че е във възможностите на Русия да действа чисто военно много по-брутално и агресивно, но по някаква причина Путин не дава зелена светлина.

Всичките акат в едно гърне и това, което изглежда отвън, не е това, което всъщност става. Това е единственият отговор според мен. А какво става...
А Пу ако продължава да се прави на специално-военно-оперативен, може да му се случи случка. От неговите хора имам предвид.

Изчакват зелените човечета
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 окт 2022 19:41

paceto написа:Ако Беларус се включи във войната, то Полша също може да го направи съвсем едностранно без да включва НАТО. Имат пълното право да защитят бившите техни територии особено около Льов, но Беларус ако го направи ще претърпи голямо поражение. Тази армия не е водила битки от ВСВ и единствената причина да влезе ще е ако Путин е притиснал по някакъв начин Лукашенко. Те друга работа в Украйна нямат и докато за Русия може да има някакво обяснение макар и тъпо, то за Беларус няма никакво оправдание да е там.

Първата част на 2то изречение е яка!
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

На линия
ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2022 19:43

paceto написа:Ако Беларус се включи във войната, то Полша също може да го направи съвсем едностранно без да включва НАТО. Имат пълното право да защитят бившите техни територии особено около Льов, но Беларус ако го направи ще претърпи голямо поражение. Тази армия не е водила битки от ВСВ и единствената причина да влезе ще е ако Путин е притиснал по някакъв начин Лукашенко. Те друга работа в Украйна нямат и докато за Русия може да има някакво обяснение макар и тъпо, то за Беларус няма никакво оправдание да е там.

Ми що и Германия не се включи ..... в Полша има доста нейни бивши територии, имат пълното право да ги защитят ....

п.п.: то и за САЩ няма оправдание що беше в Ирак ....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 19:45

Няма нужда да се правиш на чук, все пак в Украйна има много руснаци за разлика от беларуси и това исках да кажа, а не нещо друго което на теб ти се върти в главата.

ReBorn1982 написа:

Ми що и Германия не се включи ..... в Полша има доста нейни бивши територии, имат пълното право да ги защитят ....

п.п.: то и за САЩ няма оправдание що беше в Ирак ....

Няма причина да го прави, а и са в един съюз.
Тук говорим все пак за включване във войната съвсем официално на втора държава в конфликта и това дава правото самата Полша да защити своите граници и да помогне на съседа си. Такова влизане на член на НАТО в даден конфликт не означава, че самият алианс трябва да се включи, освен ако беларуската или руската армия не прекоси границите на Полша.

Значи започваш да ставаш много смешен с всичките си опити да си контра на запада. Изпадаш в доста отвратителни ситуации само и само да не кажеш колко греши в момента Русия с всичките си действия. Вярвам, че ако дойде един ден червената армия в градът ти пак ще си доволен и ще ги посрещнеш с питка и сол. Вместо да гледаш логично на нещата и да осъждаш всякакви военни дейности, които 100% те удрят в момента и по джоба ти гледаш да изтъкнеш еди си кой какво бил правил преди 20 години, само че онези каквото и да са правили не те е удряло по джоба за разлика от сега нали?

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 09 окт 2022 19:53

Ако един ден червената армия влезне тука, "путинофилите" няма да можем да се доредим до тях от хора като Инджев, Паси, Асен Агов и останалите подобни слънчогледи.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 окт 2022 19:59

Нищо не чака Путин.
Оплете се като пате в калчища и сега предприема отчаян ход с мобилизация на няколко стотин хиляди, надявайки се това отново да понаклони везните в руска полза, както в началото на конфликта.
Ако Путин беше сигурен, че с една агресивна кампания, дори с тактически ядрени удари ще излезе победител, без да раздразни НАТО, отдавна щеше да е предприел този ход.
Само че, явно КГБ имат сведения, които тукашните кремълски дупедавци нямат. :)
Тоест, факторът НАТО възпира Русия от пълно унищожение на Украйна.

Колкото и да е неприятно, дори НЕпонятно на тукашните кремълофилчета, Русията яко е втресена от възможността, след Украйна, да влезе в реален сблъсък с НАТО. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”