Drunken_Master написа:ReBorn1982 написа:deaf написа:Аз съм за американците да си имат паметник на загиналите техни военни в България,не защото съм воден от перверзна толерантност,а от християнско смирение и нравственост.
Ние със САЩ война не сме водили тогава. Нито един българин не е бил на фронта срещу САЩ, нито един куршум или бомба не са изстреляни срещу САЩ.
Техните военни, които толкова почитат, са ни нападнали с едничката цел да убиват мирно, цивилно българско население. Разбираш ли, това не са дори военни действия, това си е жива касапница и военно престъпление. Абсолютно непровокирано с нищо.
Хем си прав, хем не си. Обявяваме им война, ама самите бомбардировки тук са абсолютно безсмислени. Ние нямаме нито нефтени рафинерии, нито оръжейни складове... Кво да бомбят тук?
Смисъла на самите бомбардировки е да поставят "на колене" другата държава, да й ограничат силата и т.н. На България, кво да й бомбардираш, по дяволите??
Например да я накараш да капитулира и да подпише сепаративен мир? То е елементарно, естествено, че ще ни бомбят, за да се предадем.
Все си мисля, че помагаме на немците с нещо, а не стоим с ръце на кръста.