Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 02 сеп 2014 12:18

Laetitia написа:Абсолютно винаги гледам какви са зеленчуците и плодовете, които купувам. Не знам кой би предпочел полски домат пред български.

Да, но като ти предлагат само полски?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 сеп 2014 12:20

От такова ембарго по принцип губят (малко или много) и двете страни, но в случая водещи са политическите мотиви (не икономически или други), затова няма място за отстъпване. Моментът е удобен досегашният износ към Русия да се ориентира към Запада.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 02 сеп 2014 12:37

sin4ec написа:
Laetitia написа:Абсолютно винаги гледам какви са зеленчуците и плодовете, които купувам. Не знам кой би предпочел полски домат пред български.

Да, но като ти предлагат само полски?

Това не е вярно. Има български домати и в големите вериги, и в по-малките, по пазарите да не говорим.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 сеп 2014 12:45

Фантастико само полски предлага.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 02 сеп 2014 12:47

Преди малко бях в "Била", имат разкошни български домати. :) А във "Фантастико" съм виждала и наши, и чужди домати и винаги съм взимала български.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 сеп 2014 14:30

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Производителите не искат компенсации при такива условия не разбра ли? Производител на ябълки очаква до 5 тона добив на декар, ЕС го обезщетява на добив от 1,5 тона. Срокът за подаване на документи е до петък. Провери колко са подали. И нещо аз не съм разбрал за почти договорени нови пазари. Дано пък да стане.

Е, тая година зеленчуковите производители... И другите, дето имат износ за Русия, определено ще е я пишат - бегала.
Някои вероятно ще са на нула, вместо на загуба, но така или иначе, годината ще е слаба.
Дано за някои не е фатална.

Няма как още от тази година да се изнесе продукция за новите договорени пазари.
Някои са договорени, за други все още текат преговори.
Но за в бъдеще, е намерена ниша.
По-добра от руската... За съжаление.
Да, за съжаление... Щото щеше да е още по-добре, 30-те млн. евро от руският пазар, да са съчетани със 120-те
( дано се договорят в пълен размер ) ... С тези от арабите и Австралия.

Чакай малко, нашия. Говори се за нови санкции от ЕС, да видим отговора какъв ще е. Да видим какво става с газовия гарант на Украйна за доставките.

Топ 10 на водещите стоки в българския износ за Русия през 2013г.

Групи стоки износ Отн. дял %

Медикаменти 29.2

Части за автомобили 5.0

Полиспасти, лебедки, крикове и кабели 4.1

Арматурни артикули 2.3

Части за кари 2.2

Нефтени масла 2.2

Карбонати 2.2

Хладилници, фризери и др. оборудване 2.0

Гроздови вина 2.0

Табла, пана, конзоли, пултове, шкафове и др. 1.5

Вижда се, че зеленчуците не са в топ 10, а си говорим за техните загуби и мижавите европейски компенсации, които са крайно недостатъчни.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 02 сеп 2014 17:31

sin4ec написа:
vaskonti написа:
sin4ec написа:Ако някой не е забелязал, големите вериги са заляти с полски зеленчуци, и именно от това идва заплахата за нашите, не толкова от директния спрян износ за Русия.

Да, но това е отделен въпрос. Проблемът е, че в България дотациите на продукцията е много малка в сравнение с коя да е друга държава в ЕС, а и в много извън съюза. Както и да го гледаме, ние сме си виновни за това нещо. Големите вериги им е все тая от кого ще купуват на ниски цени, за тях е важно да са ниски, нищо друго.

Виновни сме, щот сме п.тки, ей затова! И хич не са евтини полските домати, иди и виж! Аз лично традиционно ще си купя всичко за зимнината или от Лозен, или от Костенец, от самите производители. Но колко хора още ще го направят?

Имам предвид, че на веригите им е по-евтино да купуват от Полша, от колкото от нашите производители. Ти може да си купуваш 2-3 кила, ама веригите искат по 2-3 палета на ден, съответно и искат ниски цени. Само че нашите производители не могат да им дадат тия ниски цени, които могат да дадат поляците, точно заради държавните субсидии, които при нас са едни мижави, мижави...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 сеп 2014 20:16

Летиция, ти да таковаш Къна... И в Кофланд няма български домати, одеве бях там. И български картофи няма.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 02 сеп 2014 20:49

sin4ec написа:Летиция, ти да таковаш Къна... И в Кофланд няма български домати, одеве бях там. И български картофи няма.

Български са само касиерките 8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 сеп 2014 20:53

И люти чушлета" Дамско сърце" са от БГ, специално си купих 300 г за в зехтин и оцет... :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”