Все по -зле е пложението....
Страшни неща се цитират.
Карали ги сами да копаят окопи. Ама как може.
Не им давали палатки, о боже.
Танкове идвали, ама били бтр-и, но пък имали оръдия, та не стана ясно.
Много излишен драматизъм.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]
- bobonikolov
paceto написа:Приличат на клошари, а не на някаква армия.
Военните се оплакват от лошо отношение
https://www.youtube.com/watch?v=yOYPUSseNwQ
„Подготовката ни в крайна сметка е нула.“
„ Плюскаме това, което си купуваме, изхарчихме огромно количество мангизи, просто за да се нахраним. Да не говорим за амунициите. Купихме си бронежилетки сами. Дадоха ни боен комплект – бойни патрони. Намерени в поделението. Просто намерени.“
„Половината рота са психически неуравновесени. Никаква медицинска комисия не е имало никъде. Още в първия ден и втория и третия живяхме на улицата.“
„90 процента от хората, които са тук, са болни.“
„Покажете оръжието. Въоръжението е от 70-те и 80-те години. По-голямата част от личния състав няма нито каски, нито жилетки.“
„Всички са с температура, има хора с пневмония.“
Обявяваме стачка, никой няма да замине никъде
https://www.youtube.com/watch?v=Txc5lYPumII
„Добър ден. Казвам се Антон Алексеевич Коврижник. Мобилизираха ме от военното окръжие. Отидох, получих си повиквателната, изпратиха ме в Първа таманска дивизия, първи танков батальон, трета рота, мотострелкова. Без да съм подписал никакви документи, ни раздадоха автомати, автоматите не са вписани във военната книжка. Във военната книжка няма никакви печати, по никакъв начин не са оформени официално. Заплата, банкови карти, сметки не са открити, нищо не е активирано, разхвърлят ни, мамка им, по горите. Шест дни живяхме в окопи, които сами копахме, палатки – х*й, нищо не дават, живяхме в землянки. В момента 400 души стоим и никъде нямаме намерение да заминаваме. Да вървят всички на м***ата си. Ние очакваме помощ от вас, от държавата, да де, ако на вас може да се разчита. Информацията ви я предадох. Сега тука ни пращат три танка. Ние протестираме, стачкуваме, нямаме намерение да тръгваме никъде, дойдоха тука вече три БТР-а, мамка им, с картечници и с, мамка им, оръдия“.
На мен това все повече започва да ми прилича на подготовка за революция, а не на някаква мобилизация. Ако човек се замисли само какво могат да направят няколко хиляди човека с безконтролно раздадено оръжие, които НЕ искат да ходят на война. Достатъчно е само някой да им подшушне нещо в правилния момент....
boglev написа:Все по -зле е пложението....
Страшни неща се цитират.
Карали ги сами да копаят окопи. Ама как може.
Не им давали палатки, о боже.
Танкове идвали, ама били бтр-и, но пък имали оръдия, та не стана ясно.
Много излишен драматизъм.
Викаш и това е фейк нали?
bobonikolov написа:paceto написа:Приличат на клошари, а не на някаква армия.
Военните се оплакват от лошо отношение
https://www.youtube.com/watch?v=yOYPUSseNwQ
„Подготовката ни в крайна сметка е нула.“
„ Плюскаме това, което си купуваме, изхарчихме огромно количество мангизи, просто за да се нахраним. Да не говорим за амунициите. Купихме си бронежилетки сами. Дадоха ни боен комплект – бойни патрони. Намерени в поделението. Просто намерени.“
„Половината рота са психически неуравновесени. Никаква медицинска комисия не е имало никъде. Още в първия ден и втория и третия живяхме на улицата.“
„90 процента от хората, които са тук, са болни.“
„Покажете оръжието. Въоръжението е от 70-те и 80-те години. По-голямата част от личния състав няма нито каски, нито жилетки.“
„Всички са с температура, има хора с пневмония.“
Обявяваме стачка, никой няма да замине никъде
https://www.youtube.com/watch?v=Txc5lYPumII
„Добър ден. Казвам се Антон Алексеевич Коврижник. Мобилизираха ме от военното окръжие. Отидох, получих си повиквателната, изпратиха ме в Първа таманска дивизия, първи танков батальон, трета рота, мотострелкова. Без да съм подписал никакви документи, ни раздадоха автомати, автоматите не са вписани във военната книжка. Във военната книжка няма никакви печати, по никакъв начин не са оформени официално. Заплата, банкови карти, сметки не са открити, нищо не е активирано, разхвърлят ни, мамка им, по горите. Шест дни живяхме в окопи, които сами копахме, палатки – х*й, нищо не дават, живяхме в землянки. В момента 400 души стоим и никъде нямаме намерение да заминаваме. Да вървят всички на м***ата си. Ние очакваме помощ от вас, от държавата, да де, ако на вас може да се разчита. Информацията ви я предадох. Сега тука ни пращат три танка. Ние протестираме, стачкуваме, нямаме намерение да тръгваме никъде, дойдоха тука вече три БТР-а, мамка им, с картечници и с, мамка им, оръдия“.
На мен това все повече започва да ми прилича на подготовка за революция, а не на някаква мобилизация. Ако човек се замисли само какво могат да направят няколко хиляди човека с безконтролно раздадено оръжие, които НЕ искат да ходят на война. Достатъчно е само някой да им подшушне нещо в правилния момент....
Комунистите нали така вземаха властта от Романови, така че там промяна на политиката може да стане само по този път. Както виждаш протести не съм и разрешени и биват спирани в зародиш с побоища или просто влизат киборгите и прибират на произволен принцип без значение дали са жени, деца, старци. Има достатъчно кадри и се вижда какво е нивото там и как 3 полицаи водят някаква баба все едно е терорист. Точно защото започват все повече да ги потискат това в един даден момент ще отпуши вълната, защото нали знаеш какво се случва с тенджера под налягане. Ако продължават с тази политика особено в днешно време да ти ограничават свободите това един ден ще се случи дали ще е след 2, 3 или 5 години ще се случи. Преди беше лесно да се ограничава дадено общество с познатите средства понеже тогава нямаше стотици тв канали, нямаше интернет и всичко се разбира от вестниците какво става по света. Сега нещата не са такива, а руснаците малко или много има все пак някакъв вид свобода след падането на комунизма и поне до към 2014 си живееха добре без ограничения, но постепенно започнаха да затягат обръча, а сега след 24 февруари го затегнаха здраво като спират не малко сайтове и социални мрежи и дори леко филтрират интернета.
- Drunken_Master
- Контакти:
JimBeam написа:Комунистите нали така вземаха властта от Романови, така че там промяна на политиката може да стане само по този път.
Имаш хабер ти...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

А как я взеха властта от царя господин комунист, който никога не казва лоша дума за Русия и комунизма?
JimBeam написа:
Комунистите нали така вземаха властта от Романови, така че там промяна на политиката може да стане само по този път. Както виждаш протести не съм и разрешени и биват спирани в зародиш с побоища или просто влизат киборгите и прибират на произволен принцип без значение дали са жени, деца, старци. Има достатъчно кадри и се вижда какво е нивото там и как 3 полицаи водят някаква баба все едно е терорист. Точно защото започват все повече да ги потискат това в един даден момент ще отпуши вълната, защото нали знаеш какво се случва с тенджера под налягане. Ако продължават с тази политика особено в днешно време да ти ограничават свободите това един ден ще се случи дали ще е след 2, 3 или 5 години ще се случи. Преди беше лесно да се ограничава дадено общество с познатите средства понеже тогава нямаше стотици тв канали, нямаше интернет и всичко се разбира от вестниците какво става по света. Сега нещата не са такива, а руснаците малко или много има все пак някакъв вид свобода след падането на комунизма и поне до към 2014 си живееха добре без ограничения, но постепенно започнаха да затягат обръча, а сега след 24 февруари го затегнаха здраво като спират не малко сайтове и социални мрежи и дори леко филтрират интернета.
Не съм много съгласен с извода. Смисъл, всичко зависи от управлението и до колко разумно и решително е то. Ако е достатъчно разумно за да осигури достатъчно облаги за силите за сигурност и да ги постави пред перспективата да ги загубят при падане на правителството, съвсем спокойно може да заложи на газене с танкове стига да иска. Обществото няма как да се пребори ако управлението не мигне при такава автокрация. Едва ли ще им е трудно да намерят "еничари" които да разчистят с танкове площада при нужда. Нека да сме сериозни.
Такова управление може да се събори само ако влошиш толкова много живота на управляващите кръгове и привържениците им така, че да им е по изгодно да съборят "падишаха" и да тръгнат по друг път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
видеата https://t.me/uniannet/74943
В раната на момчето има червеи ...
Две видеа с един и същ руски войник бяха публикувани в украинските Телеграм канали.
На първото от тях се вижда пленен солдат, който е ранен в ръката. Защитниците на Украйна срязват слепналия от кръвта ръкав на униформата му и се вижда как раната на клетника е пълна с бели червеи, а руснакът разказва как не е получил никаква помощ от колегите си.
23-годишният Владимир Едуардович Тромифенко се е крил в мазе в едно от освободените села в Херсонска област. Там го намират украинските части.
Второто видео е вече от болнична стая, в която е настанен руският войник. А лекарите дават надежди, че ръката му ще бъде спасена.
"Благодаря на силите за специални операции на ВСУ, че ме взеха в плен и ми предоставиха медицинска помощ и храна. Слава на Украйна! Слава на героите. Путин х**ло", казва руският пленник на записа.
В раната на момчето има червеи ...
Две видеа с един и същ руски войник бяха публикувани в украинските Телеграм канали.
На първото от тях се вижда пленен солдат, който е ранен в ръката. Защитниците на Украйна срязват слепналия от кръвта ръкав на униформата му и се вижда как раната на клетника е пълна с бели червеи, а руснакът разказва как не е получил никаква помощ от колегите си.
23-годишният Владимир Едуардович Тромифенко се е крил в мазе в едно от освободените села в Херсонска област. Там го намират украинските части.
Второто видео е вече от болнична стая, в която е настанен руският войник. А лекарите дават надежди, че ръката му ще бъде спасена.
"Благодаря на силите за специални операции на ВСУ, че ме взеха в плен и ми предоставиха медицинска помощ и храна. Слава на Украйна! Слава на героите. Путин х**ло", казва руският пленник на записа.
Чували ли сте историите за руския герой Робин Худов? Благородния момък, който отнемал повиквателни от богатите и ги раздавал на бедните?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
- Drunken_Master
- Контакти:
JimBeam написа:А как я взеха властта от царя господин комунист, който никога не казва лоша дума за Русия и комунизма?
Те може да са я взели "насила", ама целия руски народ е бил с тях. Не може народа ти да гние в мизерия, а монарсите да имат милиарди в швейцарски банки. На всичкото отгоре целия род на Романови си е швабски, няма нищо общо с руснаците. Това е и допълнителна причина, да не ги долюбват много-много. Именно заради това Владимир Ленин успява да спечели на своя страна селяните, защото има масово недоволство срещу властта. Крепостничеството уж е премахнато, ама само от юридическа гледна точка. Трябва селянина да работи доста дълго време здраво, за да откупи земята. На практика го прави, за да не бъдат децата му роби, той самият няма как да си я откупи. Съвсем отделен въпрос е Николай Романов, колко слаб държавник е бил. Примерно, по време на Първата световна война, той реформира армията. Как ? Наричайки реформата "пълна демократичност" или иначе казано, ако ти си редник примерно, имаш право, да не слушаш и изпълняваш заповедите на генерала. По мнения на доста историци, това е и причината за тежките загуби от Австро-Унгария и Германия по време на войната. Да не говорим за изключителната изостаналост на Руската империя по време на монархията. Затова ти казвам, че нямаш хал-хабер, кви глупости плещиш...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".