Помощ от инженер/физик

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bobmarli
Контакти:

Re: Помощ от инженер/физик

Мнениеот bobmarli » 05 юни 2016 21:53

il4o_iliew написа:
ivan56 написа:http://www.debunking911.com/firsttime.htm за други сгради рухнали от пожар.
http://www.debunking911.com/freefall.htm за свободното падане.

Ванка, прочетох и двете статии. Не съм удовлетворен. Отново не видях пример за небостъргач рухнал след пожар. Имаше примери за театър, училище и изразени страхове от пожарникари, че евентуално подобни сгради биха рухнали, заради разразил се пожар. Има и опит за обяснение защо са рухнали на база конструкцията на сградата, като тя е нарисувана така, че между ядрото и външната част няма пространство, което е доста подвеждащо. Отново в статията приемат за факт, че Боинг 767 се е разбил в кулата, без да отчитат факта, че е невъзможно Боинг 767 да развие такава скорост на морско ниво. Дори и не подлагат на съмнение това.

Относно свободното падане. Доколкото виждам спекулират, че сградата не била паднала свободно, защото имало облак прах и отломки, които са изпреварвали падането на основната част. Хубаво да приемем, че не пада за 10 секунди южната кула, а за 15 секунди. Да кажем, че не падат със скорост на свободно падане, а близка до нея. Пак виждам проблем в това, че е невъзможно двете кули да паднат със скорост близка до свободно падане по конец заради пожар. Отново не видях примери в статиите за небостъргачи паднали по подобен начин със скорост равна или много близка до свободно падане, заради пожар.

Да, точно така. Докато не покажат друг паднал от пожар небостъргач, няма да повярваме. Вярваме само на това, което вече е случвало - невидими крилати ракети в комбинация с безшумни мини взривове да събарят небостъргачи и всичко това в задруга с общо има няма едно две-триста хиляди човека. Случвало се е десетки пъти.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 юни 2016 21:57

fcb_bg написа:
1982 написа:
Viv.Brooke написа:Аз не твърдя како е станало с точност. Стоя и недоумявам къде са останките (и не само те, самолети също не се виждат). Две 110 етажни сгради липсват някак си. За мен е прикрито нещо, аз не мога да приема официалната версия да достоверна поради научни разминавания. Ако знаех нещо конкретно, вероятно сега нямаше да пиша ;)

Самолети е нормално да не се виждат, те стават на парченца в мига, в който се нанизват на конструкцията на небостъргачите. Със сигурност отломки от тях има, но те са малки, няма как да ги видиш на снимка от далечен общ план.

Относно останките - виж втората снимка, те са разхвърляни във всички посоки. Дори снимката не обхваща всички отломки. Това са много високи сгради, естествено, че като паднат, ще се разпръснат на широк периметър. Виж пак блока в Амстердам .... той е много по-нисък и отломките са събрани на сравнително малка площ, като купчинка са. При Пентагона е същото.

Всичко става на парчета, освен л.к. на пилотите арабюхи.

Не манипулирай, страшно много вещи на пътници са открити в отломките, не само личните карти на въпросните. ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 юни 2016 21:58

Илчо, очевидно не си си направил труда поне да провериш каква е скоростта на звука и да видиш дали поне се доближава до скоростите, за които говориш. При това положение обяснението ти за тази женица изглежда смешно.

Еми нормално е да изглежда смешно. Все пак жената не е експерт и не може да диференцира толкова лесно видяното. НЕ виждам какво те притеснява в това. Помисли и ще видиш, че е напълно нормално някои показания да изглеждат неадекватни.
Виждам, че много си мислил аргументите против официалната версия, но така и не разбрахме какво според теб се е случило.

Аз вече казах какво се е случило според мен.
Къде според теб са липсващите останки на сградите?
Има ли останки от ракета?

Останки от ракета дори и да е имало няма как да разберем по простата причина, че всички останки на кота нула бяха изнесени отвъд океана мисля в Китай и нарязани на скрап. Това го направи Рудолф Джулиани. Той изнесе доказателствата от местопрестъплението. Как мога да знам аз и всички останали тогава какво реално се е случило?
Как се вписват в останалите ти аргументи този за свидетелите, видели малък самолет? Не държа да е Чесна, щом настояваш.

Вписват се, защото както казах Боинг 767 не може да развие 900 км/ч на морско ниво. Ракета лесно може да се обърка с малък самолет, особено когато се движи с такава голяма скорост.
Ако е имало ракета, за какво е било да се прави контролиран взрив? И обратно - ако е взрив, за какво им е ракета?

Идеята е да се симулира удар с похитен от терористи Боинг. Контролираните взривове ще причинят рухването на кулата. Но на пръв поглед би изглеждало, че сблъсъка със самолета е причинило рухването на сградата. Ударът с Боинг-инсцениран, е необходим, за да се маскира наличието на взривове в сградата. Много лесно е да се хвърли вината върху терористите, похитили и разбили самолета. Много по-просто е. Ако се приеме наличието на взривове ще възникне въпросът кой ги е поставил там, а това много усложнява нещата. Не на последно място, защото секураком е фирмата отговорна за охраната на сградата и защото в борд й е братът на президента.
При контролиран взрив на такива високи сгради заряди се слагат навсякъде, не само на 3-4 етажа и то по височините. Има ли свидетства или следи, че из цялата сграда е имало такива взривове? Предполагам, че и за това ще намериш разни лелки, запознати с естеството на всеки взрив или гръм, но ако може и записи да видим би било добре. Макар да подозирам, че монтажиста е изтрил тези записи?

Отново ти казвам всички улики бяха скоропостижно изнесени от Ню Йорк и нарязани на скрап. Без експертиза върху колоните и останките няма как да знаем какво се е случило. Не разчитай и на записи, понеже те лесно могат да се манипулират/променят. Нищо не можеш да разбереш и от данни на очевидци, понеже голяма част от тях са евакуирани и в хаоса едва ли са разбрали какво става.
Просто искам да чуя алтернативната версия, която отговаря на всички въпроси, които поставяш. Приеми, че не знам английски до степен, че да мога да чета и разбирам текстове, бъкащи от технически термини. Затова те питах какво пише в оня сайт.

Алтернативната версия не мога да я дам, защото пак ти казвам уликите бяха изнесени моментално от мястото. Без тях и експертиза няма как да гадаем какво реално е станало. Накратко над 2000 архитекти и инженери, подписали се в сайта искат ново разследване. Според тях пожарът и ударът не може да са причина за рухването на сградата по такъв начин.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 юни 2016 22:01

bobmarli написа:Точно в десетката и за огъня. На всички ни е ясно, че 100% от горивото е изгоряло при сблъсъка и нито капка не се е разсипала вътре в сградата. А дори и да се разсипе, керосинът няма да потече на долу по стълбите и шахтите и да разпростре пожарът към долните етажи, а както ти много добре знаеш, горивото щеше да се качи към горните етажи по стълбите и с асансьора.

Боб, тая вечер ме кефиш, сипваш им с големия черпак. :mrgreen: :mrgreen:

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 юни 2016 22:04

il4o_iliew написа: Отново не видях пример за небостъргач рухнал след пожар.

Ти наистина си клиничен случай ..... отново удобно подминаваш един ключов фактор .... не знам нарочно ли го правиш, за да си натъкмиш теориите, или просто толкова ти е капацитетът.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 юни 2016 22:09

1982 написа:

Пак съвсем умишлено избягваш уточнението, че говорим за вече деформирани и отслабени конструкции, които са понесли зверския удар с огромен самолет, движещ се с няколкостотин км/ч.

За пореден път демагогстваш и си вадиш удобно подбрани фрагменти от цялостната картинка. Само тези, които ти изнасят на конспирацията. ;)

За пореден път ти казвам, че няма как Боинг да удари с 900 км/ч на морско ниво небостъргач. За пореден път ти казвам да провериш каква е скоростта на един боинг 767 и може ли да развие такава скорост на морско ниво. За пореден път намери ми такъв Боинг, и после ще приема, че такъв Боинг с такава скорсот може да удари небостъргача. Да го удари само. Не говорим за рухването на последния.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 юни 2016 22:10

1982 написа:
И поредни да са, те ще са много мощни и шумни, защо никой не ги е чул ??? Какви са тези безшумни взривове ??

Да не говорим каква ударна вълна ще има, ще отнесе всички коли и хора в близост до сградите ..... нещо, което не се е случило.

Обясни ти се, че от бомба до бомба разлика има, каза ти се и че голяма част от Манхатън е евакуирана. Защо продължаваш да питаш едно и също без да четеш?

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 05 юни 2016 22:14

vaskonti написа:Иначе ти завиждам, че изобщо си разбрал каква е теорията на Илчо. Тя варира от малък самолет, през ракета и стига до контролиран взрив. Като според дадено конкретно тълкуване или конкретен въпрос може да е както всяка едва от тях поотделно, така и в произволни комбинации. А пък когато нещо съвсем не се вписва, винаги може да се позове на нервозния монтажист.

Ето мия тезата. Пиша я емнайсти път.
Нещо като ракета удря и двете кули. Хората я вземат или за ракета или за малък самолет или за нещо, което никога не са виждали. Но това е нормално, щото не всеки път виждат ракета в центъра на Ню Йорк да се движи с над 900 км/ч.

После сградата пада, ама не от удара с ракетата, а поради контролиран взрив.

Ето това ми е тезата. Едва ли е толкова сложна, че 60 и кусур страници да я дъвчем. И не нямам различни версии. Прочети назад мненията и се увери сам.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юни 2016 22:18

bobmarli написа:
Кашчей написа:
bobmarli написа:Вече 60 страници се отговаря на въпроси и се казват твърдениа от типа :

- покажи ми друг падащ небостъргач от сблъсък със 767
- покажи ми къде са останките
- докажи че това са самолети
- покажи ми жив пилот от разбил се самолет

кашчей дори сподели преживявания на цялата си рода за да докаже, че кулите не могат да паднат след сблъсък със самолет итн..

Каква обаче е теорията на илчо, кашчей итн:

ЦРУ, ФБР и Американското правителство изготвят сложна схема: за да оправдаят заграбването на маковите полета в Афганистан, трите организации решават да съборят световният търговски център. За целта създават специално разработени крилати ракети във формата на боинт 767, които да се взривят във световният търговски център. Бойната глава е пълна с керосин за пълна заблуда на обществото. Тъй като дори и на децата е ясно, а и няма друг такъв случай в историята на паднал след сблъсък със джъмбо джет небостъргач, САЩ за по сигурно решават да сложат на всеки етаж по една безшумна, мини атомна бомба. По време на падането на сградите използват секретна технолгия да изпарят останките от сградата. В изключително сложната операция използват няколко стотин хиляди поставени лица, които да потвърждават уж официалната версия.

Правиш ли разлика между носеща колона и носеща греда, или поне ферма? Имаш ли си представа само стоманата в тези две кули каква купчина щеше да бъде, ако не се беше стопила от пожара и изтекла в канализацията на Манхатън? Ако стоманата е пръсната от взривовете... дали щеше да има жив човек на километър наоколо?! Теб, мен, ако ни перне по челото или в слепоочието камък с размер на орех, но със скорост от прашка, ще ни опяват, но тук всичко фърчи, няма огън, само черен дим и нито една осколка от тия стоманени греди, която да перне съседна сграда. И най-интересното, огънят се разпространява отгоре надолу (всеобщ и познат физичен закон за разпространението на горящите газове) със скорост такава, че не рухват етаж по етаж, а на порции от по 5-6 наведнъж.
Понеже тук ми давахте пример с температурата в пламъка на свещ: някой от вас знае ли защо свещта гори нагоре, а не си разпространява огъня надолу, въпреки че се топи в обратна посока, като се надявам, че никой няма да сравни парафин, восък или стеарин със стоманена греда?!

Все пак материалът, от който е направена свещта, поддържа горенето и, а дали стоманата може да го прави?!

Да и ти си прав. Даже може би в радиус от 2 километра нямаше да има жив човек. Всеки знае, че силата на гравитацията щеше да изстреля гредите в страни от сградата, а не те да паднат право надолу. Също така стоманата е известна с това, че не се огъва и под натиск се изтрелва.

Точно в десетката и за огъня. На всички ни е ясно, че 100% от горивото е изгоряло при сблъсъка и нито капка не се е разсипала вътре в сградата. А дори и да се разсипе, керосинът няма да потече на долу по стълбите и шахтите и да разпростре пожарът към долните етажи, а както ти много добре знаеш, горивото щеше да се качи към горните етажи по стълбите и с асансьора.

Ма естествено и капка гориво не е потекла вън от сградите-това е дори научно доказано, че се получава при взрив на 20 тона резервоар в затворено помещение..всичко лети право надолу и нищо настрани!
Ти за каква гравитация в момента на взрив приказваш, че май вече в опитите си за оригиналничене, а?!? ай ти паднат 100 гр. стомана, под гравитация само, от 100 м височина, на главата, па ти се прави на интересен?!
Бе ти войник ходил ли си, че като ти чета мислите за взривовете ми се чини, че тази дейност ти е непозната?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 05 юни 2016 22:20

Ех, колко удобно....всички улики били изнесени от Рудолф. При това за отрицателно време - само някакви си 9 месеца. Докато се обърнеш и всичко е изчезнало. Няма останки на ракети, няма останки от малки самолети, всички записи са манипулирани. .. но на база свидетелствата на някой си Елиът и една лелка, чула недочула соник буум, конспирацията е разгадана.

Явно няма да се убедим един друг. Имам само един въпрос - как може високата скорост от 900км/ч да те накара да объркаш ракета с малък самолет. Кой е тоя малък самолет, който вдига такава скорост. F15? :) Кое е причинило тоя соник буум. А тук има и нещо друго - тоя буум се чува в момента на преминаването на звуковата бариера, а не през цялото време след преминаването й. Да разбираме ли, че това е станало броени секунди преди удара?
Освен това трябва да решиш най-накрая, ракета ли е било това или малък самолет. Очевидно не може и двете.
Съжалявам, станаха доста повече от един въпросите, но това е най-малкото, което ми идва без дори да се замислям много...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”