Drunken_Master написа:Soulen написа:tiamat написа:Drunken_Master написа:tiamat написа:След като го написах, съвсем доброжелателно мдд, видях, че и други са те поправили за същото. Ама после аз съм титан...
Видя? Ама не видя и че съм отговорил на тия, дето са ме поправили? Ей, как така все избирателно "виждате", бе...
Помияр, ти ли си?

Ами видях, ама докато стигна дотам, и щях да си трия поста, вече ми беше отговорил... Можеше просто да напишеш "отговорил съм" и толкоз. Няма нужда от жлъч.
Мен пак ми е интересно как е славянска азбуката, а само ние, македонци и доста по-късно руснаци и сърби започват да пишат на нея. Особено като е поръчана от нас. Готов съм да се обзаложа с всеки, че ако руснаците бяха създали азбуката щеше да е руска, а не славянска, но на някои хора им е много гадно, че сме дали на света нещо, когато сме били велика държава, докато държави като Русия в цялата си история са били по-зле от нас като живот и възможности на българи и на руснаци. Дори по време на нашето "робство" пак живеем в пъти по-добре от "освободителите". Неприятни факти са това.
Мисля, че обясних по най-елементарен начин. Айде... Помияра не би ме разбрал, ясно е, ама... малко по-сериозно.
Чехите, които ми цитира, празнуват приемането на Християнството. Като се има предвид как са изгонили братята от там е даже леко комично да ги споменават въобще, но както и да е. Кирилицата е азбука създадена в България за България. Това са фактите. По онова време даже си нямам на идея кои са се имали за славяни и кои не. Чисто политически термин, който някои държави приемат, а други не.
Румъния също са ползвали дълги години наш диалект и по този логика трябваше и те да са славяни, ако не си бяха сменили езика.