Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 23 юли 2023 21:31

Чифутът Лорер:

„С ГЕРБ сме единодушни, че институцията служебно правителство трябва да се промени. Политическата нестабилност у нас показа, че създателите на Конституцията не са предвидили, че служебно правителство може да работи с години. Ние смятаме, че европейската практика – редовното правителство да продължи като служебно, е по-правилна и по-безопасна за дългосрочните перспективи на демокрацията у нас“, посочи Лорер.

Виждате ли сега какво ни гласят с тия конституционни промени - и като паднат от власт, да ..... останат на власт. Вместо служебно правителство, да си карат те .... докато някога се състави друго редовно правителство.

Мръсни шарлатани. Е това е великата "Промяна" .....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 юли 2023 21:34

Няма роби за да ги освобождават!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sinqkrepost1914
Контакти:

Мнениеот sinqkrepost1914 » 23 юли 2023 21:35

ReBorn1982 написа:Чифутът Лорер:

„С ГЕРБ сме единодушни, че институцията служебно правителство трябва да се промени. Политическата нестабилност у нас показа, че създателите на Конституцията не са предвидили, че служебно правителство може да работи с години. Ние смятаме, че европейската практика – редовното правителство да продължи като служебно, е по-правилна и по-безопасна за дългосрочните перспективи на демокрацията у нас“, посочи Лорер.

Виждате ли сега какво ни гласят с тия конституционни промени - и като паднат от власт, да ..... останат на власт. Вместо служебно правителство, да си карат те .... докато някога се състави друго редовно правителство.

Мръсни шарлатани. Е това е великата "Промяна" .....

Тези долни утайки в момента не спазват конституцията и грам не ги ебе, че вече многократно я нарушиха, какво остава след като си я 'барнат'' както им е удобно.. Тогава ще манифестират с нея, а сега я потъпкват всеки ден. Няма да може да ги изгоним по никакъв правов ред тогава, само с куршуми..
He never won the Ballon d'or, but he definitely won our hearts !
-Steven Gerrard

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 23 юли 2023 21:58

ReBorn1982 написа:Да, точно заради писмеността сме оцелели ..... аз па мисля, че религията има доста по-важна роля в процеса на запазване на идентичността ни. Както е и при гърци, сърби .....

Без писменост щяхме да бъдем обезличени от Източната Римска империя чрез религията. Причинно-следствената връзка.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 юли 2023 22:14

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Кои държави празнуват на 24 май?

Ква е тая мания да пишете за неща, които изобщо не разбирате? Ти имаш ли представа, че в Чехия също се празнува този празник? Дори в Прага има паметник на Кирил и Методий. В Русия не се ли празнува? А в Украйна и Беларус? Едно време се е празнувало, а сега нямам идея. Сигурен съм, че и в други славянски страни се празнува. По-скоро е политическа причината...
------------
Другото нещо. Доколкото си спомням, в самите писания на учениците на светите братя се казва, че баща им е бил византийски военачалник, майка им - славянка. Единият от тях (Кирил) е византийски дипломат, а Методий - византийски военачалник. Защо пишат азбуката? Ами защото според същите старобългарски извори се казваше, че създали славянската азбука по поръка на византийския император в отговор на молбата на великоморавците. Това мисля, че беше от пространните жития... Помисли върху всичко това. Сега... има историци, които отричат братята да са били с византийска жилка. Има логика и в това, понеже едното е етническа принадлежност, а другото политическа и културна. Примерно, византийският патриарх от времето на Константин 5-ти е бил славянин на име Никита.
Ако питаш мен, по-скоро им се възлага подобна задача за да се приобщят славяните към Византия.

СИРЕЧ, КВА БЪЛГАРСКА АЗБУКА?!

Ама това е глаголицата, нали? Кирилицата я създават по-късно учениците на Кирил и Методий по поръчка на българския цар.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 22:19

tiamat написа:
Drunken_Master написа:

Ква е тая мания да пишете за неща, които изобщо не разбирате? Ти имаш ли представа, че в Чехия също се празнува този празник? Дори в Прага има паметник на Кирил и Методий. В Русия не се ли празнува? А в Украйна и Беларус? Едно време се е празнувало, а сега нямам идея. Сигурен съм, че и в други славянски страни се празнува. По-скоро е политическа причината...
------------
Другото нещо. Доколкото си спомням, в самите писания на учениците на светите братя се казва, че баща им е бил византийски военачалник, майка им - славянка. Единият от тях (Кирил) е византийски дипломат, а Методий - византийски военачалник. Защо пишат азбуката? Ами защото според същите старобългарски извори се казваше, че създали славянската азбука по поръка на византийския император в отговор на молбата на великоморавците. Това мисля, че беше от пространните жития... Помисли върху всичко това. Сега... има историци, които отричат братята да са били с византийска жилка. Има логика и в това, понеже едното е етническа принадлежност, а другото политическа и културна. Примерно, византийският патриарх от времето на Константин 5-ти е бил славянин на име Никита.
Ако питаш мен, по-скоро им се възлага подобна задача за да се приобщят славяните към Византия.

Ама това е глаголицата, нали? Кирилицата я създават по-късно учениците на Кирил и Методий по поръчка на българския цар.

Поредният титан на мисълта... :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 23 юли 2023 22:22

Drunken_Master написа:
tiamat написа:
Drunken_Master написа:

------------

Поредният титан на мисълта... :lol: :lol:

След като го написах, съвсем доброжелателно мдд, видях, че и други са те поправили за същото. Ама после аз съм титан...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 23 юли 2023 22:34

tiamat написа:
Drunken_Master написа:
tiamat написа:След като го написах, съвсем доброжелателно мдд, видях, че и други са те поправили за същото. Ама после аз съм титан...

Видя? Ама не видя и че съм отговорил на тия, дето са ме поправили? Ей, как така все избирателно "виждате", бе... :lol: :lol: :lol:

Помияр, ти ли си? :lol:

Ами видях, ама докато стигна дотам, и щях да си трия поста, вече ми беше отговорил... Можеше просто да напишеш "отговорил съм" и толкоз. Няма нужда от жлъч.

Мен пак ми е интересно как е славянска азбуката, а само ние, македонци и доста по-късно руснаци и сърби започват да пишат на нея. Особено като е поръчана от нас. Готов съм да се обзаложа с всеки, че ако руснаците бяха създали азбуката щеше да е руска, а не славянска, но на някои хора им е много гадно, че сме дали на света нещо, когато сме били велика държава, докато държави като Русия в цялата си история са били по-зле от нас като живот и възможности на българи и на руснаци. Дори по време на нашето "робство" пак живеем в пъти по-добре от "освободителите". Неприятни факти са това.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 23 юли 2023 22:55

Drunken_Master написа:
Soulen написа:
tiamat написа:
Drunken_Master написа:
tiamat написа:След като го написах, съвсем доброжелателно мдд, видях, че и други са те поправили за същото. Ама после аз съм титан...

Видя? Ама не видя и че съм отговорил на тия, дето са ме поправили? Ей, как така все избирателно "виждате", бе... :lol: :lol: :lol:

Помияр, ти ли си? :lol:

Ами видях, ама докато стигна дотам, и щях да си трия поста, вече ми беше отговорил... Можеше просто да напишеш "отговорил съм" и толкоз. Няма нужда от жлъч.

Мен пак ми е интересно как е славянска азбуката, а само ние, македонци и доста по-късно руснаци и сърби започват да пишат на нея. Особено като е поръчана от нас. Готов съм да се обзаложа с всеки, че ако руснаците бяха създали азбуката щеше да е руска, а не славянска, но на някои хора им е много гадно, че сме дали на света нещо, когато сме били велика държава, докато държави като Русия в цялата си история са били по-зле от нас като живот и възможности на българи и на руснаци. Дори по време на нашето "робство" пак живеем в пъти по-добре от "освободителите". Неприятни факти са това.

Мисля, че обясних по най-елементарен начин. Айде... Помияра не би ме разбрал, ясно е, ама... малко по-сериозно.

Чехите, които ми цитира, празнуват приемането на Християнството. Като се има предвид как са изгонили братята от там е даже леко комично да ги споменават въобще, но както и да е. Кирилицата е азбука създадена в България за България. Това са фактите. По онова време даже си нямам на идея кои са се имали за славяни и кои не. Чисто политически термин, който някои държави приемат, а други не.

Румъния също са ползвали дълги години наш диалект и по този логика трябваше и те да са славяни, ако не си бяха сменили езика.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 23 юли 2023 23:05

Тъй, да повторим. Кирилицата е преработен вариант на глаголицата, която е създадена от славяни за славяни. Това го пише в изворите, това го пиша и сега. Не знам, кои ще са били "българи" през IX век... Черноризец Храбър не говори за никакви "българи", а за "славяни" през 893-та, което е долу-горе, когато е живял Климент Охридски. Славяните са използвали именно черти и резки, както и пише Черноризец Храбър.

Изображение
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”