Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Drunken_Master » 17 юли 2023 20:12

NOMER14 написа:
Drunken_Master написа:
tiamat написа:
Drunken_Master написа:Аз съжалявам, че не отидох на откриването...

Мдам, можеше да се запознаеш с бесарабски българи, които да ти обяснят кое какво в Украйна :)

Имаш да ми отговаряш на въпрос от вчера. Питах те над 2 пъти "Какво имаше предвид с това, че с Украйна сме "почти съседи"?"

Аз ти отговорих - на 200 км е от теб, а оная ти ми София на 400 км, Македония още толкова. Затова се вълнуваш какво става там, а не в РСМ.

Аз се вълнувам какво се случва навсякъде. Ама не е там работата. Той искаше да каже, че руснаците щели да ни нападнат, което е смешно... Ние нямаме нито икономика, нито някакво тегло в международен план, нито ресурси...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 юли 2023 22:04

За какво да ни нападат, като сме превзети отдавна и все още нямаме подписан мирен договор след обявената ни война септември 1944 г. Пък и имат си пРезидент у нас и оная неговата заместничка - чорлавата дрипа, дето лазеше в краката на Гундяев. Гнус!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 юли 2023 22:35

Тоя президент няма никаква реална власт, тя е изцяло в ръцете на назначеното от САЩ правителство ..... така че бъдете спокойни, не сме руска колония ..... американска сме.

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 18 юли 2023 00:37

Colonelcassad написа:
Thsmith написа:Русия е враг на Европа и най-голямата заплаха за нашата сигурност.

Да бе, освен теб остана ли още някой да вярва на тази куха опорка, спусната от краварите, с цел да оправдава съществуването на терористичната военна групировка НАТО, огромния военен краварски бюджет, Чичо Сам да държи в постоянен страх васализирана Европа и да си подсигурява огромни печалби на собствения военно-промишлен комплекс?!

Ако НАТО се беше разпуснала след Варшавския договор, сега нямаше да има война в Украйна. А НАТО не само не се разпусна, а нагло продължи да се разширява към границите на Русия, а сега иска да отваря офиси в Азия (Япония) и Близкия изток (Йордания), за да продължи с арогантните провокации на всички континенти без Северна и Южна Америка.

Колкото по-рано се разпусне тази нагла военна организация, водена от САЩ - толкова по-добре за мира по целия свят!

Въпрос с повишена трудност. Защо след разпада на СССР, повечето страни от Вaршавския договор се втурнаха да кандидатстват за влизане в НАТО? Понеже никoй не насилва никoй друг да влиза във военен съюз, съответната страна трябва да прояви желание. :roll:

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 18 юли 2023 00:55

edinstven написа:Въпрос с повишена трудност. Защо след разпада на СССР, повечето страни от Вaршавския договор се втурнаха да кандидатстват за влизане в НАТО? Понеже никoй не насилва никoй друг да влиза във военен съюз, съответната страна трябва да прояви желание. :roll:

Щото нямаха друг избор - пътят към ЕС минава първо през членство в НАТО. И по този начин САЩ васализира цяла Европа, като я превърна в покорна колония, развявайки руското плашило.

Носят се разни слухове в Туитър, че Зеля е получил проект от администрацията на Байдън за бъдещото финансиране на Украйна. Военната помощ ще бъде намалена 7 пъти, а финансовата - 5 пъти, но американците са уверили изкуственото териториално терористично образувание, наречено Украйна, че ЕС ще продължи да подкрепя украинските останки в същите обеми. В Киев вече се провеждат извънредни срещи, за да се обсъди как да се намалят бюджетните разходи и да се намерят средства за продължаване на войната през 2024 г.

edinstven
Контакти:

Мнениеот edinstven » 18 юли 2023 03:15

Colonelcassad написа:
edinstven написа:Въпрос с повишена трудност. Защо след разпада на СССР, повечето страни от Вaршавския договор се втурнаха да кандидатстват за влизане в НАТО? Понеже никoй не насилва никoй друг да влиза във военен съюз, съответната страна трябва да прояви желание. :roll:

Щото нямаха друг избор - пътят към ЕС минава първо през членство в НАТО. И по този начин САЩ васализира цяла Европа, като я превърна в покорна колония, развявайки руското плашило.

Носят се разни слухове в Туитър, че Зеля е получил проект от администрацията на Байдън за бъдещото финансиране на Украйна. Военната помощ ще бъде намалена 7 пъти, а финансовата - 5 пъти, но американците са уверили изкуственото териториално терористично образувание, наречено Украйна, че ЕС ще продължи да подкрепя украинските останки в същите обеми. В Киев вече се провеждат извънредни срещи, за да се обсъди как да се намалят бюджетните разходи и да се намерят средства за продължаване на войната през 2024 г.

Е защо им трябва да влизат в ЕС? Можеха да се присъединят я към проспериращия Еврaзийски съюз, я към Брикс. Има държави членове на ЕС, но не в НАТО (5). Друг е очевидният отговор на този риторичен въпрос. :roll:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 18 юли 2023 08:31

Присъствал съм немалко пъти на това събитие с хорото пред Народния театър. Участниците там са от всякакви възрасти, но предимно млади хора, включително много чужденци. Винаги има такива от Франция, Белгия, Италия или прочие. Все хора , които искат да се забавляват, да опознаят чужда култура, да се пробват в интересно предизвикателство. Винаги виждаш камери на чужденци, с любопитство и усмивка.
Този културтрегер представя тези млади забавляващи се хора като някакви диви и прости изверги, простаци, като грозна напаст от дрипльовци.
Бил съм на полуезическия празник Мидсомар в Швеция. На него издигаха огромен подобен на кръст пилон (майско дърво) и хората танцуваха около него в кръг в традиционни дрехи, а вечер дори някои бяха чисто голи. Бил съм на карнавал в Италия, където хората се замерваха с плодове, носейки всевъзможни маски. В Испания пресъздаваха битка между сарацините и испанци, всички облечени в доспехи и въоръжени с дървени мечове, крещейки като зверове. Виждал съм пияни десетима шотландци в софийския Мърфис , които се съблякоха чисто голи да пият бира на маса, след като Уелс смаза от бой тяхната Шотландия на ръгби.

Съвременният "Бай Ганя" не е онзи, който танцува хоро и се забавлява с чужденци, носи традиционни носии и възстановява, запазва и предава във времето народни песни и танци.

Съвременният Бай Ганьо е онзи комплексар, който си приписва заслугите и постиженията на чужди държави и народи, за които той няма никаква заслуга, покрива се с интелектуалната пелена от зле направен костюм на европейски аристократ и гледа с презрение обикновени хорица, които той си втълпява, че са прогнила паплач, само и само за да се почуства покрай тях като някаква недостижима Висша раса. И да си въобрази, че със споменаването на Шекспир или подобни имена и шаблони (щото той друг не знае), той вече е неразделна и значима част от европейския елит, победоносно издигнал се над българските селяни.

А в реалност е гнусен и комплексиран злобар, с жълти зъби и кратери по лицето, който злобее срещу забавляващи се хора отстрани.

И знаете ли какво? Европейците не посещават София за да слушат намусени безполезни паразитиращи никому неизвестни псевдо буржоазници. А идват да друснат хоро.

https://lentata.com/istinata-za-svremenniya-bay-gano

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 18 юли 2023 09:35

Муравейчо клеца днешните ""десни"". :lol:

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14924098

Вие, днешни така наречени десни лидери. Питам ви – как не ви е срам? Как можахте да паднете толкова ниско, че аз да се срамувам, че някога с някои от вас сме били съмишленици и дори приятели. Какво ви стана? Толкова ли ви домиля за власт и слава? Толкова силно ли ви примами управленският мираж, че изхвърлихте на боклука принципи, идеи и родова памет?

Как не ви досрамя да реанимирате болшевишката българска социалистическа партия и да я вкарате през задния двор в управлението. И не само да я вкарате, но и да управлявате заедно в четворната коалиция на Кирил Петков, сякаш няма нищо по – естествено от това. Срам ме беше от вас да слушам как нескопосано се мъчехте да оправдаете поведението и действията си в това съдружие.

Вие, днешни така наречени десни лидери. Оказа се, че резилът ви край няма. Как не ви е срам да предлагате на автентичните десни хора в София кандидат за кмет от кърваво червен род принадлежащ към върхушката на Държавна сигурност.

На бойният отряд на обявената за престъпна БКП. На черната машина погубила хиляди съдби и животи. И вие така наречени

„розови“ десни лидери (по думите на един стар седесар) сега ще донесете от десет кладенеца вода, за да убедите наследниците на жертвите

да припознаят и прегърнат преуспелия наследник на палачите

И ако все пак възникне някакъв проблем, той ще е „комуникационен“ а не друг. Та поне капка срам не ви ли остана?

Вие розови лидери сте ми ясни. И на голямата дясна софийска общност също вече сте ясни. Скоро и на вас ще ви се изясни. Аз обаче искам да знам какво мислят по този въпрос старите ми другари, съратници и единомишленици. Затова питам в прав текст:

1. Петър Стоянов – бивш президент.

Петьо, бащите ни някога бяха близки приятели и заедно гниха по комунистическите лагери и затвори. Помниш нали? А днес, какво мислиш за тази безпардонна наглост? Кажи публично заради паметта на бащите ни. Или се присъедини към нашия комитет издигащ за кмет Вили Лилков – автентичния десен кандидат.

2. Иван Костов – бивш премиер и председател на СДС.

Иване, аз съм един от малкото хора, които знаят в дълбочина и всеобхватност онова, което направи за България навремето. И го ценя изключително високо. Само, че напоследък доверието, а оттам и уважението ми към тебе рязко намаляха. Кулминацията беше подкрепата ти за съвместното управление на ДСБ и ДБ с БСП в четворната коалиция. Днес тези хамелеони удрят поредното дъно с общата ДС кандидатура за софийски кмет. Твоето мнение? Ще ги подкрепиш ли отново? Искам да знам, за да реша какво да правя с остатъците от уважението си към тебе.

3. Филип Димитров – бивш премиер и председател на СДС.

Него няма да го питам, защото като конституционен съдия няма право да отговори. Но то не е и нужно, защото прекрасно знам какъв щеше да е отговорът му. Дай Боже някога отново да се върне в политиката.

4. Надежда Нейнски (бивша Михайлова) – бивш външен министър и председател на СДС.

Благодаря ти Наде. Отговорът на въпроса ми го даде с участието си в комитета ни.

5. Мартин Димитров – бивш председател на СДС.

Мартине, тези въпроси с пълна сила важат и за теб. Отговори ми публично. За да не се чудиш един ден, ако се срещнем някъде – как ще ме погледнеш в очите.

6. Екатерина Михайлова (Катенце) – бивш председател на СДС и на парламентарната група на ОДС.

Кате, знам какво мислиш, но те моля да го кажеш публично.

7. За да не пропусна някой от колегите и съмишлениците си моля народните представители от СДС и министрите на ОДС да изразят своето становище по подходящ начин и ако мислят като мен, да се присъединят към нас.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 юли 2023 10:14

Поредният боклук от СДС... Един от престъпниците по време на управлението на ОДС. Тоя вместо да го еВат в затвора мангалите, има думата в "24 часа".
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 юли 2023 14:35

България се превръща във водещ световен доставчик на интегрални платки

България успява да измести някои доставчици на международните пазари и българският износ - поне за някои стоки, е конкурентоспособен. През 2022 година машиностроенето е това, което си заслужава да бъде отбелязано, защото се наблюдава много добър ръст в износа на детайли за машини и готови машини. България става и един от водещите доставчици в света на интегрални платки, коментира Веселин Илиев от Българска стопанска камара, в предаването „В развитие” с водещ Веселина Спасова.

заслужава да бъде отбелязано. Там се наблюдава много добър ръст в износа на детайли за машини и готови машини”, изтъкна събеседникът.

Илиев отбеляза, че по някакъв начин кризата с чипове, която повлия на доста световни производства, при нас е повлияла положително, тъй като износът ни на интегрални платки също е нараснал с много големи темпове.

„България става един от водещите доставчици в света на интегрални платки и най-големият ни износ за САЩ, Япония и Малайзия е на интегрални платки”.

Що се отнася до условията в България, които са необходими за привличане на инвестиции в сферата на електрониката, събеседникът посочи, че Българската стопанска камара неведнъж е посочвала някои недостатъци на бизнес климата в страната. Разходът за осчетоводяването често пъти надхвърля ползата от ниския данък печалба. Регулаторните режими са такива, че изискват допълнително назначаване на хора, които да се занимават с администрация, с попълване на документи - всичко това струва пари.

„В България администрацията не разбира, че гражданите и фирмите са клиент, че администрацията е за това - да предоставя услуги на гражданите и на фирмите”.

Коментирайки какви са очакванията за износа за тази година, събеседникът посочи, че индустриалната продукция ще расте.

„Търсенето остава стабилно и е за отбелязване, че търсенето поне в Европа на основните ни контрагенти остана стабилно, независимо от повишените цени на българския износ през 2021 и 2022 година.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”