Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

vvessel
Контакти:

Re: Коронавирусът в България

Мнениеот vvessel » 23 сеп 2021 16:06

Real написа:П.П. А за естественият подбор, не просто си прав, ами той си е програмиран. Жак Атали (мисля още през 80-те) писа нещо като: Ще създадем проблем, ще им дадем "лекарство" и ще ги накараме сами да ни се молят за него. Така ще решим проблемът със старите... и глупавите. Все пак не можем да правим IQ-тестове на милиарди хора. (...по памет преразказвам, не мога в момента да ти извадя цитата.)

Ето за това говориш:
https://thebulgariantimes.com/%D0%9F%D0 ... BE-%D0%BE/
„Бъдещето ще бъде за намиране на начин за намаляване на населението … Разбира се, няма да можем да екзекутираме хора или да изграждаме лагери. Отърваваме се от тях, като ги караме да вярват, че това е за тяхно добро … Ще открием или причиним нещо, като пандемия, насочена към определени хора, истинска икономическа криза или не, вирус, засягащ старите или възрастните хора, няма значение, слабите и уплашените ще се поддадат. Глупавият ще повярва в това и ще поиска да се лекува. Ще се погрижим да направим лечението, което ще бъде решението. Следователно идиотите сами ще направят избора си: те ще отидат сами в кланицата.“

Ако имаше начин бих качил директно видеата с интервютата, но си имаме министерство на истината, което не позволява да се разпространява политически некоректна информация.
Последна промяна от vvessel на 23 сеп 2021 16:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 23 сеп 2021 16:07

Чакам момента когато зайците разберат, че компаниите, които разработват тая ваксина, нямат финансова изгода да я направят ''постоянна'' . :lol:
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 23 сеп 2021 16:14

Thsmith написа:
favaca8888 написа:Силно се надявам темата да приключи до края на годината и да се занимаваме с по-интересни неща.
Предлагам на всички колеги пишещи тук ,да пишем ако наистина има за какво.Аз реално съм по-активен в тази тема и
се надявам тя най-скоро да приключи и да отиде в архива 8-) 8-) :arrow:

ааа не, аз лично съм склонен да търпя това още доста време, но накрая да има правосъдие и да се търси отговорност на всички затварачи, на всички убийци на икономика и млн съдби. Това за мен е много по важно от евентуалното приключване/затихване на лудостта.

Завеждай още сега ;) Аз спечелих две засега(за без маска )),чакам резултата от още едно.
Повечето адвокати се навиват,щото делото им е в кърпа вързано.
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 сеп 2021 16:19

Кво да завеждам, аз нямам предвид граждански дела. Мен принципно никой не ме е глобявал за каквото и да е и почти не съм имал разправии. Говоря за съвсем друг тип дела. Не да отменят някаква административна глоба, а този на който му е дошла тази идея да търпи наказателна отговорност за щетите, които е нанесъл с действията си.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 23 сеп 2021 16:27

Thsmith написа:Кво да завеждам, аз нямам предвид граждански дела. Мен принципно никой не ме е глобявал за каквото и да е и почти не съм имал разправии. Говоря за съвсем друг тип дела. Не да отменят някаква административна глоба, а този на който му е дошла тази идея да търпи наказателна отговорност за щетите, които е нанесъл с действията си.

Хубаво! Но ако ми дадеш пример "някой" в тази държавица да е осъден за нещо за щетите,които е нанесъл с действията си....ще почерпя :P
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 23 сеп 2021 18:27

vvessel написа:
Real написа:П.П. А за естественият подбор, не просто си прав, ами той си е програмиран. Жак Атали (мисля още през 80-те) писа нещо като: Ще създадем проблем, ще им дадем "лекарство" и ще ги накараме сами да ни се молят за него. Така ще решим проблемът със старите... и глупавите. Все пак не можем да правим IQ-тестове на милиарди хора. (...по памет преразказвам, не мога в момента да ти извадя цитата.)

Ето за това говориш:
https://thebulgariantimes.com/%D0%9F%D0 ... BE-%D0%BE/
„Бъдещето ще бъде за намиране на начин за намаляване на населението … Разбира се, няма да можем да екзекутираме хора или да изграждаме лагери. Отърваваме се от тях, като ги караме да вярват, че това е за тяхно добро … Ще открием или причиним нещо, като пандемия, насочена към определени хора, истинска икономическа криза или не, вирус, засягащ старите или възрастните хора, няма значение, слабите и уплашените ще се поддадат. Глупавият ще повярва в това и ще поиска да се лекува. Ще се погрижим да направим лечението, което ще бъде решението. Следователно идиотите сами ще направят избора си: те ще отидат сами в кланицата.“

Ако имаше начин бих качил директно видеата с интервютата, но си имаме министерство на истината, което не позволява да се разпространява политически некоректна информация.

Айдяяяя, още един фалшив цитат и се чудят защо хората им се подиграват :lol:

Thsmith написа:Кво да завеждам, аз нямам предвид граждански дела. Мен принципно никой не ме е глобявал за каквото и да е и почти не съм имал разправии. Говоря за съвсем друг тип дела. Не да отменят някаква административна глоба, а този на който му е дошла тази идея да търпи наказателна отговорност за щетите, които е нанесъл с действията си.

Колективните органи не носят отговорност. Измислено, гласувано и прилагано. Разпродадоха България за жълти стотинки и никой нищо не може да им каже.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 23 сеп 2021 18:51

Има престъпления по служба, ако се докаже зла умисъл.
И за да продадеш нещо за различно от "жълти стотинки" е нужно това нещо да има стойност на свободния пазар.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 сеп 2021 19:15

Real написа:
metodito написа:Съжалявам, но те сами са се редили (вероятно повечето) на опашка за това. Цялата тази гавра, която тече в последните две години има и положителни страни. Цинично е, но в крайна сметка, все пак глобалното IQ може и да се вдигне след цялата тая работа. Един почти естествен подбор.

Факт, редили са се. Някои от глупост, страх, други - от "вяра в науката", трети - "за да могат да пътуват" и пр. Няма да коментирам тия, които ги облъчиха с подобни тези, нито IQ-то на облъчените. Хората не са длъжни да са компетентни във всяка област, затова има специалисти. Моят проблем е със специалистите и етиката ни. Много лесно забравяме "Първо: Не увреждай!", когато чуем Шумът на Парите...
П.П. А за естественият подбор, не просто си прав, ами той си е програмиран. Жак Атали (мисля още през 80-те) писа нещо като: Ще създадем проблем, ще им дадем "лекарство" и ще ги накараме сами да ни се молят за него. Така ще решим проблемът със старите... и глупавите. Все пак не можем да правим IQ-тестове на милиарди хора. (...по памет преразказвам, не мога в момента да ти извадя цитата.)

Аз не бих ги определил като "глупави" (познавам немалко интелигентни хора, в чиято глава е влязъл моронавируса), ако не неумни, то нека ги кажа наивни. Или де да знам, щом вярваш, че един медицински проблем може да се управлява от политици и медии (и со малко кютек), и за теб е нормално това постоянно психонасилие, то това може да се нарече и тъпотия.
За някои от твоите колеги, не знам как да го коментирам. Убеден съм, че мръсниците са единици. Но ще ти кажа за даскалите. Масово гласуват за гроб. И по времето на гроб заплатите им се вдигнаха значително - това няма спор. Но гроб не оправи нито един проблем, както на българското образование, така и на българското училище.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 сеп 2021 19:22

[offtopic]
vvessel написа:[Все не мога да се начудя колко извратена стана човешката психика.

Просто схемата им е гениална. В Event 201 има специална секция "Работа с медиите". Както казах, Хитлер се обръща в гроба, като вижда сега колко лесно било. В крайна сметка, Гьобелс не е бил толкова пък гениален в пропагандата.

Наука и медицина не играят в този цирк. Ако имаха намеса, отдавна щяхме да сме забравили за тая глупост.[/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 23 сеп 2021 19:35

Thsmith написа:Има престъпления по служба, ако се докаже зла умисъл.
И за да продадеш нещо за различно от "жълти стотинки" е нужно това нещо да има стойност на свободния пазар.

Естествено, няма нищо ненормално да продадеш общински имот на пазарна стойност 1000 лв. за кв.м за 100 лв.

Недей философства над тема, която ти е непонятна. Така завършва всяко дело пред ВКС между държавен орган и гражданин/и:

Наред с горното, очакванията за по-добър изход за (общината, министерствотото, агенцията и разни други) след намесата на специалисти (вещи лица) въз основа на тяхната оценка и според показанията на всички, администрацията или другите там държавни органи са се нуждаели от мнението им поради липса на собствен капацитет, както и гласуването на решение в този смисъл от общинсия съвет, МС, НАП, МАП и останалите като колективен орган, по категоричен начин изключват субективната съставомерност на инкриминираното деяние, за което подсъдимият (някой си шеф на нещо си в държавата) е привлечен да отговаря. Колкото до обективно настъпилата вреда (за някой человечец) от изпълнението или неизпълнението на нещо си, верни са изводите на въззивната инстанция за това, че неизгодността на нещо си поради нейното изпълнение или неизпълнение
не може да се обсъжда в наказателноправен аспект,тъй като липсват каквито и да е било доказателства, че (сделката, издадения акт и т.н) е сключена с цел да навреди на някого. За това вредите и пропуснатите ползи следва да бъдат обсъждани на плоскостта на гражданскоправните последици от неизпълнението на договора, което не е предмет на настоящото производство.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “Свободна зона”