Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот paceto » 03 окт 2022 05:23

То въпроса не е да се излъже, а просто може да няма избор.
При следващи протести Путин няма да го спаси, а ако не му играе по свирката може да му спретне той едни и да го свали.

Да не забравяме, че има руски войски на беларуска територия и онзи може да реши да си вземе някое парче или направо да анексира цялата държава, колко му е. Беларуската армия няма да смее да се опълчи на Русия, а и тя като цяло и зависима на 100% от тях като оборудване. Руската армия в момента е в нарушение на конституцията на Беларус, защото там пише, че не може да се ползва територията ѝ за нахлуване на съседна държава и опозицията един ден ще търси отговорност на Лукашенко именно и по тази точка. Това го каза още пролетта един опозиционните лидери в Беларус срещу, който има заповед за арест и той беше избягал някъде в чужбина.

Машинен превод.

Путин е човек от миналото. Украйна ще бъде свободна и независима
Днес чухме думите на човек от миналото, който ни разказваше за съветско-руското минало, което иска да възроди. Но то няма бъдеще, защото бъдещето е цялостна, независима и освободена Украйна от окупатори и свободна, демократична и независима Беларус.
Но какво означава за Беларус решение, което грубо нарушава принципите на международното право, озвучено днес в Кремъл?
Руската федерация ще се стреми да въвлече изцяло Република Беларус в агресивни действия срещу Украйна, да въвлече беларуския народ във войната.
Действията на Лукашенко за допълнителна подкрепа на Русия в агресията срещу Украйна са насочени срещу националните интереси на Беларус и беларуското общество. Продължи ли узурпаторът да подкрепя позицията на Русия, това в крайна сметка ще доведе до загуба на независимост и унищожаване на Беларус, затова той трябва да разбере пълната отговорност за действията си.
Важно е Украйна да покаже много ясно на Лукашенко какво ще се случи,ако се съгласи с влизането на нова групировка руски войски в Беларус. Също така Западът трябва да представи ултиматум на Лукашенко, който да му демонстрира личните последици от продължаващата му подкрепа на руската агресия.
Позицията ни е абсолютно ясна и открита - ние сме за цяла Украйна!
Слава на Украйна и да живее Беларус!

Pavel Latushka, бивш министър на Беларус

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 окт 2022 11:08

Drunken_Master написа:Я обясни, по какъв начин Украйна била вкарана "на сила" в СССР. Изгарям от любопитство... :)

Леко объркан и неграмотен ми идваш за елементарна дискусия на сериозна тематика, ... чиста загуба на време.
Инфо има бол, ... кеф ти текст, .... кеф ти видео, ... потърси, ... прочети. Не съм ти тъщата да те дундуркам ;))))
....'айде от мен да мине, ... за последно ;))
Ето ти текст: https://kaksepishe.com/nasila-na-sila/
Ето ти и видео: https://www.youtube.com/watch?v=9Gwuu7TXPwI
Дано поне от едното има полза. :))))))
Последна промяна от Red_Neck на 03 окт 2022 11:17, променено общо 1 път.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 окт 2022 11:14

Sstefanov написа:
bobonikolov написа:
Colonelcassad написа:И имам усещането, че войната един ден ще приключи, а наш @Бобо ще продължи още дълго след това да пише как укрите ще си върнат Крим.

Войната със сигурност ще продължи до края на годината, Байдън измоли от Конгреса допълнителни още близо 13 млрд. долара за последните три месеца октомври, ноември и декември. Проблемът е, че ако републиканците спечелят междинните избори през ноември има голяма вероятност финансова "помощ" за Украйна да пресъхне. А Украйна разчита финансово (заеми) предимно на САЩ. Та к,во ще прави Зеленски от януари нататък без пари, как ще воюва - не е ясно. Украинското правителство вече обяви бюджета за 2023 година, в който разходите са точно двойно повече от приходите. А 60% от разходите в бюджета са за воените разходи през следващата година. Въобще цялата финансова ситуация на Украйна е ужасяваща.

Изобщо не си наясно какво се случва нали? Да припомня за хора като теб - от днес започва новата финансова година в Америка. Разбирай ленд лийза за 40 млрд долара. До сега каквото беше давано беше правено под формата на друг вид помощ, за която се искаше разрешение от Конгреса. Още вчера САЩ обявиха, че другата седмица ще обявят поредния пакет от военна помощ за Украйна и загатнаха, че ще бъде в отговор на фалшивите референдуми и анексии на териториите. Т.е. може да се появят на фронта още видове оръжие и по-далекобойни. И това отделно от пакета за 1.1 млрд от миналата седмица. Франция обяви, че ще отложи поръчката на Дания за гаубици Цезар за да достави такива с приоритет към Украйна. Иска ви се тая война да спре до декември. Впрочем може и да спре ако руския народ рязко поумнее и изрита тиквата от Москва ама жестоко се съмнявам това да стане......

Явно ти не си наясно чикагски, нищо от това което написа няма да се слчуи. Уж живееш в Сащ, а си толкова заблуден. Явно гледаш малоумните новини, облъчени от байдЪнчо. Недей приказва за Франция и Дания, защото едно е да обяви, друго е да стане. Недей се меша в Европа, ходи и храни бездомниците, че скоро ще са повече от вас. В Европа ще се оправим. И с руснаците ще се разберат и с китайците. САЩ Няма никакво право да подклажда войната повече. Говори за незаконни избори или референдуми, а не се сещаш за мъртвите гласове за байдЪнчо, нали. За The walking dead, които някак си са гласували. Или за фалшивите гласове по пощата ..... Кажи за облъчването на всички телевизии в САЩ, преди изборите и по време. Кажи как имаше масирана атака срещу Тръмп, за да може да стане тази война. Кажи от къде дойдоха тези пари за финансиране на войната, защото в ситуацията дори Украйна е губеща, с продълженото финансиране. Искаш да се пускат атомни бомби ли, плехар чикагски, много ти знае устата като си на другия край на света. Всички до един сте мишоци в онази скапана държава, защото знаете, че сте далеч. ВОЙНАТА ТРЯБВА ДА СПРЕ, както путин и байдЪн, трябва да бъдат убити или най малкото свалени от власт.
Предпочитам ги мъртви, заедно с цялата клика стояща зад тях. Украйнският народ не трябва да плаща с кръв, защото някакви лайнари и кравари искат да си играят на богове. Смърт за военната идустрия! Пари изкарани с кървта на децата на много страни.

Пич първо се върни в училище и научи правопис после ела пак да даваш съвети. Нито ти нито генерала сте разбрали грам за какво става въпрос ама карай. И за двамата ще уточня- тези оръжия, които се даваха до сега се вадиха от резерва на американската армия и не бяха част от Ленд лийза. Оръжията по Ленд Лийза ще идват както от резерва на САЩ така и директно от производителите, като по-голямата част ще бъдат директно производство. Просто до сега в миналогодишния бюджет нямаше предвидени пари за това, понеже трябва да се плаща директно на производителите от американския бюджет.Байдън имаше среща с тях преди месеци. Начертан е план за производство и ускорени доставки за Украйна. Както се казва при вас работата е чукча писател не читател.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 окт 2022 11:23

Red_Neck написа:
Drunken_Master написа:Я обясни, по какъв начин Украйна била вкарана "на сила" в СССР. Изгарям от любопитство... :)

Леко объркан и неграмотен ми идваш за елементарна дискусия на сериозна тематика, ... чиста загуба на време.
Инфо има бол, ... кеф ти текст, .... кеф ти видео, ... потърси, ... прочети. Не съм ти тъщата да те дундуркам ;))))
....'айде от мен да мине, ... за последно ;))
Ето ти текст: https://kaksepishe.com/nasila-na-sila/
Ето ти и видео: https://www.youtube.com/watch?v=9Gwuu7TXPwI

Хамериканско видео в ютюб за СССР... АХАХАХАХАХА!
Пич, кво ме занимаваш с глупости !? Кажи си, че не знаеш и толкоз...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 окт 2022 11:47

Drunken_Master написа:
Red_Neck написа:Ето ти и видео: https://www.youtube.com/watch?v=9Gwuu7TXPwI

Хамериканско видео в ютюб за СССР... АХАХАХАХАХА!
Пич, кво ме занимаваш с глупости !? Кажи си, че не знаеш и толкоз...

Джеси Александър е канадски историк, завършил и живеещ във Виена, Австрия ;)))))))
Видя ли се колко си плосък? Както казах, .... чиста загуба на време.
... btw, човекът чинно е цитирал източниците за направата на видеото.
[offtopic]» SOURCES
Adams, Arthur E, “The Bolsheviks and the Ukrainian Front in 1918-1919”, The Slavonic and East European Review, Volume 36, Number 87, (1958)

Darch, Colin Major, “The Makhnovshina, 1917-1921: Ideology, nationalism, and peasant insurgency in early twentieth century Ukraine”, Department of Social and Economic Studies, University of Bradford, (1994)

Dmytryshyn, Basil, Moscow and the Ukraine, 1918-1953; A study of Russian Bolshevik Nationality Policy, (New York : Bookman Associates, 1956)

Guthier, Steven L, “The Popular Base of Ukrainian Nationalism in 1917”, Slavic Review, Volume 38, Issue 1, (1979)

Kubicek, Paul, The History of Ukraine, (Westport, CT : Greenwood Press)

McGeever, Brendan, Antisemitism and the Russian Revolution, (Cambridge : Cambridge University Press, 2019)

Shkandrij, Myroslav, Revolutionary Ukraine, 1917-2017: History’s Flashpoints and Today’s Memory Wars, (New York : Routledge, 2020)

Snyder, Timothy. The Reconstruction of Nations: Poland, Lithuania, Ukraine, Belarus 1569-1999 (London: Yale University Press, 2003)

Sullivant, Robert S., Soviet Politics and the Ukraine: 1917-1957, (New York : Columbia University Press, 1962)[/offtopic]

Това, че нито си разбрал кой стои зад видеото, нито си се поинтересувал за източниците му на информация, само потвърждава мнението ми, че ти нямаш елементарната потребност да научиш нещо, ...... просто убиваш време във форума, докато чакаш тъщата да мине и да ти хвърли 20 лева за обяд ;)))

Оставям те на Помиярчето ...... ;))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 окт 2022 12:35

Red_Neck написа:Това, че нито си разбрал кой стои зад видеото, нито си се поинтересувал за източниците му на информация, само потвърждава мнението ми, че ти нямаш елементарната потребност да научиш нещо, ...... просто убиваш време във форума, докато чакаш тъщата да мине и да ти хвърли 20 лева за обяд ;)))

Това, че е канадски историк променя тезата ми ?
Украйна преди СССР не е имала никога самостоятелна държава. Няма и как да има, понеже това е един капсулиран руски народ, самоопределящ се като "украински". От там нататък е толкова смешна и жалка цялата тема, че няма накъде. Пък ти ме оставяй, на който си искаш. Недей спори с мен на исторически теми, че мога да те навра, където си поискам. Той не бил американски историк, бил канадски... ПХАХАХААХАХА!
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 03 окт 2022 13:07

Drunken_Master написа:
Red_Neck написа:Това, че нито си разбрал кой стои зад видеото, нито си се поинтересувал за източниците му на информация, само потвърждава мнението ми, че ти нямаш елементарната потребност да научиш нещо, ...... просто убиваш време във форума, докато чакаш тъщата да мине и да ти хвърли 20 лева за обяд ;)))

Това, че е канадски историк променя тезата ми ?
Украйна преди СССР не е имала никога самостоятелна държава. Няма и как да има, понеже това е един капсулиран руски народ, самоопределящ се като "украински". От там нататък е толкова смешна и жалка цялата тема, че няма накъде. Пък ти ме оставяй, на който си искаш. Недей спори с мен на исторически теми, че мога да те навра, където си поискам. Той не бил американски историк, бил канадски... ПХАХАХААХАХА!

Прощавайте че се намесвам (драго ми е да ви чета бисерите), но не се сдържах! Мастера както винаги оригинален, кеф ми е!
То и преди Аспарух е нямало България, но той е казал тук ще е! Къде е Болгар? Племена, нашественици, и сливане с чужди народи! Иначе роптаем с/у 200+500 години! Роби сме били, аре БЕ!
Човек който не познава историята, не познава и себе си!
Препоръчвам ти да си изгориш пропагандната историческа литература, за да не подведеш и младото поколение!
1878г., 2/3 от нашите освободители са били Украинци + румънци и финландци!
А сега си го наври там, където ти е кеф! Аман (чуждица, замисли се колко чуждици употребяваш ежедневно) от пишман (чуждица) историци!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 окт 2022 13:12

JACKO написа:То и преди Аспарух е нямало България, но той е казал тук ще е! Къде е Болгар? Племена, нашественици, и сливане с чужди народи! Иначе роптаем с/у 200+500 години! Роби сме били, аре БЕ!

Уникално прозрение ! Следващото, предполагам, че ще е... Ми то и македонски народ преди Йосип Броз Тито няма, ама...

JACKO написа:Човек който не познава историята, не познава и себе си!

Така си е. Нали ти беше човека, който твърдеше, че Левски бил казал "Който ни освободи, той ще ни пороби" ? :))))

JACKO написа:Препоръчвам ти да си изгориш пропагандната историческа литература, за да не подведеш и младото поколение!

ОК, ще взема да те послушам... ;дд

JACKO написа:1878г., 2/3 от нашите освободители са били Украинци + румънци и финландци!

Това Росен Плевнелиев го беше казал. Също е уникално прозрение... "Украинци" ?! Що ли ми звучи като "руснаци"... Я да те питам, понеже много си "знаещ", кога Богдан Хмелницки е говорил за "украинци" ? Щото е баща на украинския народ, та затова те питам. Нали беше учител по история ?
Изображение

Потребителски аватар
JACKO
Контакти:

Мнениеот JACKO » 03 окт 2022 13:34

Много си прост мастерчо! Противоречиш си с две изречения! Всичко добро.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 окт 2022 13:35

JACKO написа:Много си прост мастерчо! Противоречиш си с две изречения! Всичко добро.

Добре, де... Ти като си толкова умен, айде отговори ми... :)
Или и ти като Ред Нек, смяташ да се измъкнеш... ?!
Изображение

Върни се в “Свободна зона”