Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой гласувахте в Евроизбори 2014?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Мнениеот Groucho » 26 май 2014 02:23

dunavfc написа:...ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.

Жребий, няма да има никаква разлика, така или иначе 25 години се "избира" :arrow:

Безкомпромисен написа:...от една банда - ЦК на БКП!

Няма нужда от благодарности, честита победа на твоите хора.

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 26 май 2014 02:25

Rafa написа:Аз и одеве питах, ама така и никой не ми даде отговор 8-) Къде отидоха мъртвите души 8-) Какво стана с тях :roll: Нещо спряха да ги споменават преди изборите, а те не са никак малко 8-) Накрая да не се окаже, че гласувалите са много по-малко от обявените проценти 8-)

Н а този въпрос само Цацаратурата ще ти отговори ама друг път ;)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 02:26

dunavfc написа:
RedeviL написа:Дунавче, обаче така като чета, дали тая политика не си я обърнал малко на футбол.. Явно си попил от изказа на твоя вожд! :mrgreen: За теб победата си е най-важна и въобще не ти пука как и при какви обстоятелства е постигната. Целта на упражнението с изборите не е Бойко да вдигне десетата като Реал, а страната ни да се управлява от стойностни хора. За теб не е ли притеснителн фактът, че 65% от хората не виждат такива хора? Това е големият проблем за страната ни, а не пировата победа на Бойко! ;)

Давам постоянно примера с футбола, първо, защото това е спортен форум и най-вече футболен, както и спомената причина от мен,че в България, всеки разбира от футбол и политика, но рядко взема участие в двете начинания, освен на маса.
За мен не е притеснителен този факт,защото никой насила не е завързан в тях или му е забранено да гласува.
Над 2. 2 млн. души успяха да го направят, не виждма пречка и за другите.
Демокрацията се изразява чрез гласуване и изразяване на гражданска позиция, ако някой ми покаже друга алтернатива ще бъда много радостен.
Дали му харесва на мнозинството или не, тази страна , трябва да се управлява по някакъв начин, ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.

Когато нищо около теб не се променя, когато виждаш с какво темпо се опростачава нацията, ширещата се корпуция и шуробаджанащина около теб е трудно да направиш правилен избор. Утопични клишета за по-малко и по-голямо зло са за наивниците! Реалностите са такива, че когато виждаш как с годините нищо не се променя, тогава се губят и алтернативите.
Последна промяна от RedeviL на 26 май 2014 02:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 26 май 2014 02:27

anihilator написа:
Rafa написа:Аз и одеве питах, ама така и никой не ми даде отговор 8-) Къде отидоха мъртвите души 8-) Какво стана с тях :roll: Нещо спряха да ги споменават преди изборите, а те не са никак малко 8-) Накрая да не се окаже, че гласувалите са много по-малко от обявените проценти 8-)

Н а този въпрос само Цацаратурата ще ти отговори ама друг път ;)

Не са никак малко 8-) Около 850 000 са :)

Понеже си от Варна, ето ти и варненски линк :lol: Във форума имаше и тема за това :)

http://news.varna24.bg/492486.html
Последна промяна от Rafa на 26 май 2014 02:29, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 02:27

Groucho написа:
dunavfc написа:...ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.

Жребий, няма да има никаква разлика, така или иначе 25 години се "избира" :arrow:

Безкомпромисен написа:...от една банда - ЦК на БКП!

Няма нужда от благодарности, честита победа на твоите хора.

Това е моя идея! Наскоро я написах на шега.. В крайна сметка не стигнах и до там! :mrgreen:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 02:29

RedeviL написа:
dunavfc написа:
RedeviL написа:Дунавче, обаче така като чета, дали тая политика не си я обърнал малко на футбол.. Явно си попил от изказа на твоя вожд! :mrgreen: За теб победата си е най-важна и въобще не ти пука как и при какви обстоятелства е постигната. Целта на упражнението с изборите не е Бойко да вдигне десетата като Реал, а страната ни да се управлява от стойностни хора. За теб не е ли притеснителн фактът, че 65% от хората не виждат такива хора? Това е големият проблем за страната ни, а не пировата победа на Бойко! ;)

Давам постоянно примера с футбола, първо, защото това е спортен форум и най-вече футболен, както и спомената причина от мен,че в България, всеки разбира от футбол и политика, но рядко взема участие в двете начинания, освен на маса.
За мен не е притеснителен този факт,защото никой насила не е завързан в тях или му е забранено да гласува.
Демокрацията се изразява чрез гласуване и изразяване на гражданска позиция, ако някой ми покаже друга алтернатива ще бъда много радостен.
Дали му харесва на мнозинството или не, тази страна , трябва да се управлява по някакъв начин, ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.

Когато нищо около теб не се променя, когато виждаш с какво темпо се опростачава нацията, когато виждаш ширещата се корпуция и шуробаджанащина около теб е трудно да направиш правилен избор. Утопични клишета за по-малко и по-голямо зло са за наивниците! Реалностите са такива, че когато виждаш как с годините нищо не се променя, тогава се губят и алтернативите.

Говориш ми за клишета ? А какво е това - " Всички са еднакви" , "Всички са маскари" , "От изборите, нищо не зависи" и т.н.
Кое е реалност по точно ? Не трябва да се гласува, така ли ? Това ли е алтернативата, която предлагаш ? В САЩ гласува ли се ? Германищ ? Австралия ? Чили ? Китай ? Русия ?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 02:30

dunavfc написа:
RedeviL написа:
dunavfc написа:

Когато нищо около теб не се променя, когато виждаш с какво темпо се опростачава нацията, когато виждаш ширещата се корпуция и шуробаджанащина около теб е трудно да направиш правилен избор. Утопични клишета за по-малко и по-голямо зло са за наивниците! Реалностите са такива, че когато виждаш как с годините нищо не се променя, тогава се губят и алтернативите.

Говориш ми за клишета ? А какво е това - " Всички са еднакви" , "Всички са маскари" , "От изборите, нищо не зависи" и т.н.
Кое е реалност по точно ? Не трябва да се гласува, така ли ? Това ли е алтернативата, която предлагаш ? В САЩ гласува ли се ? Германищ ? Австралия ? Чили ? Китай ? Русия ?

Не казвам, че не трябва да се гласува, а каква е основната психология сред трайно негласуващите!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 02:34

Лично аз си гласувам.. Честно казано не губя нищо! Изключвам евро изборите, които са ми някак чужди и затова ги пропускам. Ако мога да се изразя с футболен термин - усещането при тях е като приятелски мач, т.е. нищо важно не се решава.. Баницата се разделя на парламентарните! :) Обаче да ти кажа в последно време съм спрял да се интересувам мнгоо от политика..
Последна промяна от RedeviL на 26 май 2014 02:37, променено общо 1 път.

haha

Мнениеот haha » 26 май 2014 02:35

При положение, че за 25 години "демокрация" не се направи нищо, всеки се изрежда да те лъже и че партиите са водени от хора близки до режима до преди 89-а лесно можеш да си отговориш на въпроса защо масово не се гласува.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 02:36

Просто най-големият проблем на негласуващите е,че дават акъл на тези ,които са направили своят граждански дълг. Това е дразнещото , това е нелогичното и непонятното.
Хем абдикират от правото си, хем се чувстват длъжни да дават акъл, не го разбирам това, и никога няма да го приема. Ще приема един симпатизант на ББЦ или БСП да изрази, всякакво мнение, пък дори да бъде абсурдно, но няма да приема, хора на които тези избори не са важни да определят посоката в която нашата страна, трябва да се движи.

Върни се в “Свободна зона”