RedeviL написа:dunavfc написа:RedeviL написа:Дунавче, обаче така като чета, дали тая политика не си я обърнал малко на футбол.. Явно си попил от изказа на твоя вожд!

За теб победата си е най-важна и въобще не ти пука как и при какви обстоятелства е постигната. Целта на упражнението с изборите не е Бойко да вдигне десетата като Реал, а страната ни да се управлява от стойностни хора. За теб не е ли притеснителн фактът, че 65% от хората не виждат такива хора? Това е големият проблем за страната ни, а не пировата победа на Бойко!

Давам постоянно примера с футбола, първо, защото това е спортен форум и най-вече футболен, както и спомената причина от мен,че в България, всеки разбира от футбол и политика, но рядко взема участие в двете начинания, освен на маса.
За мен не е притеснителен този факт,защото никой насила не е завързан в тях или му е забранено да гласува.
Над 2. 2 млн. души успяха да го направят, не виждма пречка и за другите.
Демокрацията се изразява чрез гласуване и изразяване на гражданска позиция, ако някой ми покаже друга алтернатива ще бъда много радостен.
Дали му харесва на мнозинството или не, тази страна , трябва да се управлява по някакъв начин, ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.
Когато нищо около теб не се променя, когато виждаш с какво темпо се опростачава нацията, когато виждаш ширещата се корпуция и шуробаджанащина около теб е трудно да направиш правилен избор. Утопични клишета за по-малко и по-голямо зло са за наивниците! Реалностите са такива, че когато виждаш как с годините нищо не се променя, тогава се губят и алтернативите.
Говориш ми за клишета ? А какво е това - " Всички са еднакви" , "Всички са маскари" , "От изборите, нищо не зависи" и т.н.
Кое е реалност по точно ? Не трябва да се гласува, така ли ? Това ли е алтернативата, която предлагаш ? В САЩ гласува ли се ? Германищ ? Австралия ? Чили ? Китай ? Русия ?