За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 22:51

Предлагането е огромно търсенето е малко , няма начин цените да тръгнат нагоре тази година .
Говоря за реалните цени на които се сключва сделка не за тези по медиите дето ги разправят брокерите .
И аз ще чакам за място някъде по искърското дефиле , примерно Пасарел ми харесва за една скромна
къщичка с хубав двор и гараж , ех мечтий ... :lol:

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 09 яну 2012 22:51

Доста интересни неща се изписаха, но трябва и малко пояснения. Колко струва едно жилище ? Цената се определя от много фактори, местоположение т.е. квартал, района около жилището, дали пред теб на 1 метър има още 3 блока или имаш хубава гледка или ще се строи в близките 3-4 години, качеството на строежа, да няма гипсокартон вместо тухли, цената на парцела итн итн. Вярно е че в БГ всичко е объркано. Ако цената на землището струва 100 хилки, строежа още 100, инвеститорите искаха по милион и сто. Според тях беше справедливо, според други не. Лошото в случая е че болшинството строежи бяха един хубав и лесен начин за пране на кинти, на никой не му дремеше за хората. А повечето хора, продаваха имоти в провинцията И теглиха кредити , понеже цените са 2 пъти по ниски от тези в големите градове. И какво се получава, вкарваш си 2 автогола/ Продаваш готовото и се нагъзваш на банката. Тези които мислят че някой се подиграва с хората теглили кредити, много бъркате. Българина често прави сметки без кръчмар. Ако едно семейство има доходи от 2000 лева на месец, вноската им е около 1000. Не дай си боже нещо да се обърка, оставаш на улицата.В крайна сметка няма нищо лошо да живееш под наем. Както всички са писали , в много държави по света хората предпочитат да са под наем.Аз не можах да разбера, имаше статии по вестниците където сравняваха какво може да се купи за 100 хилки в САЩ, Германия и БГ. Беше смешно това и продължава да бъде. В чужбина свалиха цените понеже никой не купува, тук не мърдат поне не в Сф. Банско и Сл. бряг са горе долу в крак с времето, макар че това са курортни градчета и не може да се сравнява по някои показатели със столицата или Варна, Бургас, Пловдив.Другия проблем са сегашното положение са банките. Даваха кредити на всички, сега почват и те да се чудят кой ще ги купи тези жилища станали тяхна собственост. Докато по света банките стимулират хората да купуват, тук гледат да те одерат даже да те заколят, ако може разбира се. Малко неуместен пример ще дам с Япония, кредити на млади хора за първо жилище се дават на младоженци срещу забележете 0.5 % лихва. Германия и Сащ също имат лихва от порядъка на 4-6 %, но тук са двойни. Еми никой нормален човек не иска да вземе 50 К евро и да върне след 25 години, 125 или повече. НЕ , благодаря. И на мен ми се струва разумно да се помъчи човек и да спестява, отколкото да хрантути банките. За миналата година тези кожодери имаха печалби от над 350 МИЛИОНА. Правете си сметка в тази малка и бедна държава, какво правят на хората за да постигнат такива резултати. В крайна сметка не е нормално да ставаш роб за 2-30 години, за една бетонова кутийка. В крайна сметка всеки има глава на раменете и очи , за да чете дребния шрифт на края на договорите.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 яну 2012 23:02

Хората в другите държави не предпочитат да живеят под наем, а живеят така защото нямат достатъчно средства, за да си купят жилище.

Основна причина за високите цени бяха чужденците, кото си търсеха имоти тук! Сега можеш д аотидеш на село и да си купиш една приятна къщичка с дворче за 10 хиляди, да си насадиш зеленчуци и овошки и да си вземеш кокоши, прасета, кравичка и да си живееш, ама няма ги дадете, а ще предпочетете да живеете в апартамент за 40 хиляди евро
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 09 яну 2012 23:02

фифи перото написа:
uppercut написа:прав в е автора не копувайте и накажете алчните ........... направо ми побеляват косите като се сетя че за малко щях да дам почти 90 000 е за апартамент в широкия център , :) :) :) хахахха сега мога да си купя 2 за същите пари и на всичкото отгоре избора е огромен ,но ще изчакам предстоящия спад от 10-20% ........ а той е неизбежен ;) и опитите да ни излъжат че уж цените отново се покачват го доказват :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

В широк център на...? Каспичан? :lol:
Изборът бил огромен...хахахах..Имаш ли проблеми със зрението?Сериозно те питам!

хахаа как позна не мога да повярвам ти сигурно си медиум точно там .......... аз проблеми нямам но явно ти имаш но мен това неме интересува проблема си е твой ;)
BULTRA-100 написа : Твърдо зад Н.Бареков който обича Ботев трябва да го подкрепи !
forever1912 написа : Vsi4ki vzimat pari, nqma mqsto za ugrizeniq.
Лудата банда написа : И помнете - Ботев шампион = Бареков ББЦ номер 28

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 23:06

За съжеление в Бг банките правят каквото си поискат и няма нито един държавник които
да спре произвола им . Подкрепям напълно последното мнение за банките , много е зле
положението при нас. Всеки път когато видя г-н Л.Хампарцумян по медиите да обяснява как
"няма начин лихвите да паднат, има инфлация и безработица в ЕС и даже трябва да сме доволни че
не вдигат лихвите но трябва да имаме едно наум че в бъдеще може да се вдигнат " и ме
напушва смях но и ми става тъжно за хилядите хора поробенни от тяхната банкова система
само за да може въпросният господин и още 100-ци като него да взимат космическите си
заплати и бонуси които са напълно незаслужени !!!

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 09 яну 2012 23:10

Pichichi написа:За съжеление в Бг банките правят каквото си поискат и няма нито един държавник които
да спре произвола им . Подкрепям напълно последното мнение за банките , много е зле
положението при нас. Всеки път когато видя г-н Л.Хампарцумян по медиите да обяснява как
"няма начин лихвите да паднат, има инфлация и безработица в ЕС и даже трябва да сме доволни че
не вдигат лихвите но трябва да имаме едно наум че в бъдеще може да се вдигнат " и ме
напушва смях но и ми става тъжно за хилядите хора поробенни от тяхната банкова система
само за да може въпросният господин и още 100-ци като него да взимат космическите си
заплати и бонуси които са напълно незаслужени !!!

точно така
BULTRA-100 написа : Твърдо зад Н.Бареков който обича Ботев трябва да го подкрепи !

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 09 яну 2012 23:14

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :o :shock: http://www.domaza.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B4 ... 4-03-2011/ цените в Лондон, баш като българските :lol:

п.п. марми, ти си луд :idea:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 09 яну 2012 23:20

uppercut написа:прав в е автора не копувайте и накажете алчните ........... направо ми побеляват косите като се сетя че за малко щях да дам почти 90 000 е за апартамент в широкия център , :) :) :) хахахха сега мога да си купя 2 за същите пари и на всичкото отгоре избора е огромен ,но ще изчакам предстоящия спад от 10-20% ........ а той е неизбежен ;) и опитите да ни излъжат че уж цените отново се покачват го доказват :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Като ти гледам правописа, сигурно парите са ти от метали :lol: Нищо лично, не завиждам, жив и здрав да си, ама брадчет, не ти вярвам ;)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

uppercut
Контакти:

Мнениеот uppercut » 09 яну 2012 23:38

Като ти гледам правописа, сигурно парите са ти от метали :lol: Нищо лично, не завиждам, жив и здрав да си, ама брадчет, не ти вярвам ;)[/quote]

да гледаш и да не гледаш ,да вярваш и да не вярваш ,това е положенито ;) ........от хртия и найлони

theprideofplovdiv
Контакти:

Мнениеот theprideofplovdiv » 09 яну 2012 23:56

Тази тема е пълен смях и пародия!Като започнем от имотната мафия и стигнем до сравнението с Лондон и Париж...Цените на жилищата бяха вдигнати най-вече заради чужденците и бъдещето ни влизане в ЕС.Освен това,строителните предприемачи не спечелиха НИЩО от това-поскъпнаха материалите,работната ръка и всичко!Когато строителството в една държава е във възход и икономиката прогресира.И замислял ли си се(към автора на темата) защо в чужбина хората живеят масово под наем?Могат да си го позволят,като за начало,а и се местят постоянно заради работата си,така че в България варианта под наем е много по-скъп,отколкото да си купиш жилище...

Върни се в “Свободна зона”