soad написа:С риск да повторя някой, понеже не ми се четат 5 страници, българската традиция е на Коледа да има пита с пара вътре, а на Нова Година е баницата с късметите.
Именно!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
soad написа:С риск да повторя някой, понеже не ми се четат 5 страници, българската традиция е на Коледа да има пита с пара вътре, а на Нова Година е баницата с късметите.
Dani написа:На мен вчера ми се падна парата и повишение (какво повишение в училище, не знам).
MORSKI написа:megan fox написа:Морски, питката с парата е ясна, но поне в нашето семейство винаги на 25-и сутринта се прави баница с късмети и докато закусваме ни се падат и късметчета.![]()
За НГ баницата с късметите вече е ясна.
Както се вижда в темата, не само в нас се прави баница с късмети и за Коледа.
Не знам, в нашето семейсвто и всичките ни приятели не е така. Явно някакви нови традиции сте въвели![]()
Alexx написа:В различните региони в България има различни традиции.
MORSKI написа:Alexx написа:В различните региони в България има различни традиции.
Ние с Мегън сме в един и същи регион не само, но и в един и същи град Варна, но явно празнуваме различно.
В София също има такива примери и въобще в цялата страна, но като цяло е прието на Бъдни вечер питка с пара, а на Нова Година късмети.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта