Избор на автомобил .

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Избор на автомобил .

Мнениеот megan fox » 18 ное 2011 00:51

Muscarin написа:докато тия с Мерцедеса вече не искат да чуят за друг автомобил.

Изключително вярно! Веднъж имал ли си Мерцедес всичко останало просто не ти харесва.

П.П. Не мога да се съглася, че поддръжката на една Алфа струва колкото поддръжката на един Бенц! Че само смяната на маслото + филтрите в оторизиран сервиз излиза около 600 лева... :(

Наистина е скъпо да поддържаш един Мерцедес, но определено си струва и по-добра кола няма!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 ное 2011 01:08

megan fox написа:
Muscarin написа:докато тия с Мерцедеса вече не искат да чуят за друг автомобил.

Изключително вярно! Веднъж имал ли си Мерцедес всичко останало просто не ти харесва.

П.П. Не мога да се съглася, че поддръжката на една Алфа струва колкото поддръжката на един Бенц! Че само смяната на маслото + филтрите в оторизиран сервиз излиза около 600 лева... :(

Наистина е скъпо да поддържаш един Мерцедес, но определено си струва и по-добра кола няма!

Ако колата не е в гаранция,да отидеш в оторизиран сервиз е пълна лудост.Само не ми казвай за качество на обслужване и гаранции,които дават.

blue,lagoon

Мнениеот blue,lagoon » 18 ное 2011 10:01

Изобщо не робувай на марки. Всички коли отдавнна са еднакво скапани. Няма Бмв,няма Ауди,няма Фолксваген. Глобализацията уби качеството. Аз преди 7 год. си взех Бмв 320д. Купих го за 18000 лв. и след 3 год. го продадох за ...9000. Скъса ми нервите,а го мислех за здраво! После взех Пасат 5 за 15000 и след 2 год. го продадох за 9200. Пак смятай! Вложих му и към 3500 за ремонти на предници и смяна на турбо и какво ли не! Жена ми от 2008 кара Меган 2 1.9 дци! Взехме го за 8100 лева. Сега вървят по 7000.... Пак смятай :lol: И егати и Френското дърво,за 55000 никакви ядове. Купи си евтина,лесна за поддръжка и ремонт кола. Няма значение ,каква. Важно е да е масова,за да има части и да се продава лесно. Може Пежо 206,307: Рено .Клио.Меган: Опел,Форд. Може и Голф,но забрави за някогашните здрави Голфове. Успех и късмет!

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 18 ное 2011 11:48

blue,lagoon написа:Изобщо не робувай на марки. Всички коли отдавнна са еднакво скапани. Няма Бмв,няма Ауди,няма Фолксваген. Глобализацията уби качеството. Аз преди 7 год. си взех Бмв 320д. Купих го за 18000 лв. и след 3 год. го продадох за ...9000. Скъса ми нервите,а го мислех за здраво! После взех Пасат 5 за 15000 и след 2 год. го продадох за 9200. Пак смятай! Вложих му и към 3500 за ремонти на предници и смяна на турбо и какво ли не! Жена ми от 2008 кара Меган 2 1.9 дци! Взехме го за 8100 лева. Сега вървят по 7000.... Пак смятай :lol: И егати и Френското дърво,за 55000 никакви ядове. Купи си евтина,лесна за поддръжка и ремонт кола. Няма значение ,каква. Важно е да е масова,за да има части и да се продава лесно. Може Пежо 206,307: Рено .Клио.Меган: Опел,Форд. Може и Голф,но забрави за някогашните здрави Голфове. Успех и късмет!

Много вярно мнение! Средностатистическия нашенец не е дорасъл за нова кола.Като мен например.Ако изкарваш по 4-5 хилки на месец има смисъл, щото след 5 години ще си купиш друга, пак нова.Ама с тия заплатки?! Имам 2-3-ма познати, които направо станаха роби на колите си! Е това не трябва да се случва.Да работиш за колата си :) :) :)

Поддръжка на Alfa Spider: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3188

Само едно цитатче от същото място: "Колеги днес си оставих колата в големия динексперс (пловдив) ! Ролки (+ пистовите) ремъци , масло (селения 20к) и филтри + работа !
850лв !"

Нека да е зле :) :) :) :) :)

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 18 ное 2011 14:52

Аз съвети няма да давам,а само ще споделя за колата която карам в момента. Рено Меган 97г.,купено преди 4 г.На година навъртам около 10-12 хил.км.За тези 4 г. единствения ми по-сериозен ремонт е на кормилната рейка, който ми излезе около 200 лв.Колата има много добра возия и е лесна за управление, има почти всички екстри.Карам я на газ и това я прави малко тромава, но за мен това не е никакъв проблем.Като цяло колата не е скъпа за покупка,не е скъпа за поддръжка и е сравнително здрава,но не става за гъзария.Имам приятел който по същото време си взе БМВ 320Д 2003 г.за 4 пъти повече пари от моето Рено и до сега е дал пари за ремонти за поне още едно Рено.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 18 ное 2011 21:14

Колега Muscari. Никой не препоръчва точно тази кола на питащия, но не може да се изказваш толкова категорично за марката...И тези неща, които си постнал са толкова избирателни, че няма накъде. В два от форумите съм член и много добре знам настроенията на хората там, но в никакъв случай не отразяват представеното от теб. Нали не си мислиш, че ще те оборвам с "други" постове отричащи пък казаното от теб.
Потвърждавам мнението на колегите, че автомобилната марка е само за главите на предубедения българин, който чува басни и ги разказва, като класическо произведение...при това без да отдава значение животно или човек е главния герой.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Свободна зона”