Аз съм за образователен ценз - да не могат да гласуват хора без завършено СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.
В тази връзка ще гласувам за Атанас Семов, който е един от малкото хора, които са подкрепили идеята публично.
"За" или "Против" задължителното гласуване на избори
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- ndrangheta
- Контакти:
Re: "За" или "Против" задължителното гласуване на избори
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Аз съм гласувал 20 години ! За правителства, за президенти, за кметове, за общинари...
В края на краищата, бях принуден да напусна страната, за да си подредя живота /по-добре късно, отколкото по-късно/
Хайде накарай ме да гласувам де ! И аз съм бил на 20 и аз съм си мислел, че нещо може да се промени към по-добро.
Ти може ли 20 години да си лъган и да продължаваш да вярваш в нещо ? Освен да си мазохист !
20 години от близката история на България са достатъчно красноречиви за мен. Приказки не ми трябват живял и видял съм, за да мога да си направя изводите. Докога да се надявам и да вярвам ? Докато стана на 95 ли ? Аз с бюлетина в ръка и празни надежди няма да си отида от този свят.
Да гласуват младите, че живота е пред тях и имат години за губене !
В края на краищата, бях принуден да напусна страната, за да си подредя живота /по-добре късно, отколкото по-късно/
Хайде накарай ме да гласувам де ! И аз съм бил на 20 и аз съм си мислел, че нещо може да се промени към по-добро.
Ти може ли 20 години да си лъган и да продължаваш да вярваш в нещо ? Освен да си мазохист !
20 години от близката история на България са достатъчно красноречиви за мен. Приказки не ми трябват живял и видял съм, за да мога да си направя изводите. Докога да се надявам и да вярвам ? Докато стана на 95 ли ? Аз с бюлетина в ръка и празни надежди няма да си отида от този свят.
- benquick
- Контакти:
Reckless написа:Аз съм гласувал 20 години ! За правителства, за президенти, за кметове, за общинари...
Уважаеми Колега съфорумник
1-во:Темата не я пуснах аз,даже и аз се очудвам че седи моя ник но това не е вярно(просто първият отговор беше мой),но това не е толко важно!
2-ро:И аз гласувам вече 16год.и знам за какво говориш,но струва ми се всеки има право на мнение било то различно от останалите!
3-то:И аз съм в чужбина от 2год. и като гледам май ще поостана още няколко-просто ситуацията в момента в България е такава,че не виждам смисъл да се прибирам!
4-то:„Надеждата умира последна“............това ме кара да се надявам ,че все някой ден ще изгрее слънце и на нашата улица
п.п.За нас някой ден може би да е късно,но поне за децата ни да се оправи пак ще е нещо!!!
vaskonti написа:flo написа:Най-много се кефя ,когато червеният балон се надува и накрая се пука с гръм и трясък.Ей направо гот ми става
То и синият гърми не по-рядко и с не по-слаба експлозия...
А синият доста често проглушава цяла Европа с трясъка си
Много хора не ходят да гласуват просто от мързел, други от безразличие към ставащото в държавата с нагласата, че е все тая кой ще управлява. Ако се въведе задължителния вот, много хора ще пуснат недействителни бюлетини, но и много от тях ще дадат някакъв реален вот, което ще е от полза. Може да се въведе и друго-колкото процента са недействителните бюлетини, толкова процента от местата в парламента да остават празни. При избори за президент и кметове,ако недействителните бюлетини са мнозинство-провеждат се нови избори с нови кандидати.
Твърдо "за" защото ако не се гласува така печелят комунистите чрез техният твърд електорат както и циганите и турците.
ама явно никой, който е ЗА това нещо, не знае за какво се иска, а ползва популистки партийни трактовки, пуснати да заблудят масите! дайте пример за такова масово гласуване и до какво е довело то! аз се сещам за един строй, който управлява страната от 1945-1989-та и там гласуваха за тях над 90% от българите!
а иначе, това чудо на мисълта, няма да се въведе и в момента само си чешим езиците!
но тъй като сме страната на абсурдите, то даже и да го въведат, то аз съм се уговорил с един румънски авер, да ме кани на гости съвсем случайно в уикенда, когато ще има избори! а аз не мога да му откажа, защото той слага на масата истинска ракийка без оцветители и ароматизатори, истинско сиренце от истинско краве и овче мляко, истински зеленчуци за салатка, защото са произведени в страната му, а не идват от Замбия в края на срока си на годност! после се разхождаме в природата по съвсем естествени еко-пътеки, без постоянно да треперим някое от децата да не бъде смачкано от препускащи камиони, които изнасят дърва от нерегламентирана сеч и т.н.
а иначе, това чудо на мисълта, няма да се въведе и в момента само си чешим езиците!
но тъй като сме страната на абсурдите, то даже и да го въведат, то аз съм се уговорил с един румънски авер, да ме кани на гости съвсем случайно в уикенда, когато ще има избори! а аз не мога да му откажа, защото той слага на масата истинска ракийка без оцветители и ароматизатори, истинско сиренце от истинско краве и овче мляко, истински зеленчуци за салатка, защото са произведени в страната му, а не идват от Замбия в края на срока си на годност! после се разхождаме в природата по съвсем естествени еко-пътеки, без постоянно да треперим някое от децата да не бъде смачкано от препускащи камиони, които изнасят дърва от нерегламентирана сеч и т.н.

- benquick
- Контакти:
ЕМИЛ написа:Твърдо "за" защото ако не се гласува така печелят комунистите чрез техният твърд електорат както и циганите и турците.
Ето това ми беше мисълта и на мен,защото гореспоменатите от теб си гласуват под строй и процента им никога не пада даже в последно време и се увеличава,но някои хора май не искат да вникнат в същноста на проблема!Тяхно мнение все пак,ама по този начин не виждам светлина в тунела......ЖАЛКО
vaskonti написа:flo написа:Най-много се кефя ,когато червеният балон се надува и накрая се пука с гръм и трясък.Ей направо гот ми става
То и синият гърми не по-рядко и с не по-слаба експлозия...
А синият доста често проглушава цяла Европа с трясъка си
- Right_side
- Контакти:
Абсолютно ЗА ! Масовото гласуване ще разбие позициите на турските изроди , които гласуват под строй и с рейсове от Анадола за терористично-престъпната организация ДПС. Поради огромното купуване на гласове трябва да се забрани да се гласува на човек ,който няма средно образование. Така кафявите ни братя манговци няма да си продават гласовете. Управляващите обаче нямат интерес да гласуват такива закони ,защото няма кой да ги избира.
Българийо, събуди се!!!
turbogena написа:Ами и аз съм ''ЗА''. Нека всички гласуваме ,а не всякакви професори ,които не ходят до урните да пискат от правителствата! И най-вече да не даваме на турци и цигани да определят управлението на страната ни
Бих добавил и ''комунисти''.
СПУКАНОГЪРНЕ
Твърдо против-правото на избор започва от там да гласуваш или не а възможността за избор е в основата на демокрацията.Без да говорим за това че в нашата държава за който и да гласуваш все си изтеглил късата клечка.Над 20 години преход са достатъчно добър показател за това.