Кое е любимото ви българско ястие?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Кое е любимото ви българско ястие?

Мнениеот megan fox » 03 юни 2011 17:19

McLovin написа:
megan fox написа:
McLovin написа:Мекици и яйца по селски :mrgreen:

Като каза мекици и ми се приядоха... лично за мен най-хубавите мекици, които съм ял са тези на Рилският манастир, поръсени с пудра захар! Като се излезе от манастира има една стара, захлупена фурничка, която сигурно е на възрастта на манастира... е други такива мекици като тези там няма! Обожавам ги и горещо ги препоръчвам на всеки! :)

Който е ял там мекици най-вероятно ще се съгласи с мен. :)

Дааа, там са прекрасни! Всеки път като ходя до Рилския манастир задължително минавам да си взема повече мекици от колкото мога да изям :lol: Въпреки че принципно ги предпочитам със сирене, но и с пудразахар са мноооого вкусни :geek:

Хехе, супер, че още някой знае за какво става въпрос. И аз по принцип ги обичам със сирене (понякога и с мед или сладко от ягоди), но на Рилският манастир винаги си ги ръся обилно с пудра захар и изяждам много повече, отколкото нормално мога да изям. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
ivo77
Контакти:

Мнениеот ivo77 » 03 юни 2011 17:21

"Мусаката е типично БЪЛГАРСКО ястие!''

По твойта логика: Така са ти го казали на теб пич. Ние как да ти обясним че не е така? :lol:

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 03 юни 2011 17:22

megan fox написа:
Хехе, супер, че още някой знае за какво става въпрос. И аз по принцип ги обичам със сирене (понякога и с мед или сладко от ягоди), но на Рилският манастир винаги си ги ръся обилно с пудра захар и изяждам много повече, отколкото нормално мога да изям. :)

Също такива мекици се правят в Ямбол и Бургас.Винаги съм се чудил на това "нещо",на което във Варна му викат мекици... :shock:

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 03 юни 2011 17:23

Обичам много българска кухня, най-любимото ми ядене е родопски клин със спанак ;)

Изображение
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 03 юни 2011 17:24

Madridist написа:Обичам много българска кухня, най-любимото ми ядене е родопски клин със спанак ;)

Изображение

Дай малко повече подробноси. Какво съдържа този клин, освен спанак? :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

wire
Контакти:

Мнениеот wire » 03 юни 2011 17:24

megan fox написа:
lothar_matthaus написа:Мусаката навлиза в България след като е била разпространена в Турция и Гърция. Нашата, турската и гръцката се различават. Гърците и турците използват патладжан (който лично не харесвам) вместо картофи и я заливат с кашквал и със сос бешамел. Бачкал съм като готвач. Думата мусака има арабски произход и означава изстуден ;)

Така са ти го казали на теб...... Мусаката е типично БЪЛГАРСКО ястие!

Много от рано си започнал да пиеш! :) Почети малко, има интернет, стига си спорил толкова глупаво! Все едно да кажеш, че баклавата е българско ястие. Може да ти се иска да е така, но не е. ;) Естествено е изменена и българите са направили някои промени, но то е същото като пицата - италианската пица е тесто с доматен сос и може да се сложи сирене, а българската - каквото ти уста желае. ;)

Потребителски аватар
hellyeah
Контакти:

Мнениеот hellyeah » 03 юни 2011 17:27

Яйца по панагюрски и панагюрска луканка.
“Не купувам от Lafka”

Потребителски аватар
Btovfan80

Мнениеот Btovfan80 » 03 юни 2011 17:27

По принцип много обичам да споря с Мегъна, но този път ще се изкажа в негова защита. Мусаката няма как да е турско ястие, по простата причина, че мюсулманите не ядат свинско месо. Я всички дето твърдят, че е турска, да кажат дали са опитвали мусака с агнешко или пилешко! ;)
Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство!

Nightfate написа:
"Късмета е част от футбола ! Късмет мъсмет,аванти,маванти,фантоми мантоми какво значение има?"

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 03 юни 2011 17:30

Стига сте се "джавкали" за мусаката.Никъде в Интернет не е посочен произхода на ястието!Просто се отпуснете и си плюскайте с кеф.
ПП.По Арабистан се прави от агнешко месо,така,че аргументът със свинското не върви.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 03 юни 2011 17:30

Btovfan80 написа:По принцип много обичам да споря с Мегъна, но този път ще се изкажа в негова защита. Мусаката няма как да е турско ястие, по простата причина, че мюсулманите не ядат свинско месо. Я всички дето твърдят, че е турска, да кажат дали са опитвали мусака с агнешко или пилешко! ;)

То и това не е много довод защото си има турска кайма без свинско колкото и да не ми харесва на мен на вкус -> телешко !!! Освен това към телешкото слагат и агнешко . Даже и гърците имат такива рецепти с кайма в която няма свинско .

Върни се в “Свободна зона”