Как може подобно нещо?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Yasso
Контакти:

Re: Как може подобно нещо?!

Мнениеот Yasso » 24 авг 2010 21:17

Ако в акта има написани неща от рода на "опит за подкуп", "обида на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения" - според мен номера със свидетелите няма да мине, защото ако работата опре до съда, тогава не знам кой как ще докаже че въпросните свидетели са били тогава наистина свидетели на тази случка....А това лесно се проверява - лесно всеки свидетел може да се провери наистина къде е бил във въпросния момент особено ако не е безработен....

От мен е този съвет : ако онзи е толкова глупав за да извади някакви "свидетели", различни от въпросния му колега, който реално е дошъл да се подпише чак накрая и не е бил свидетел на разправията ви - поискай да се докаже, че те са били наистина там във въпросния момент...

Свидетел може да му е единствено този негов колега, за когото казваш че стоял настрани и чак накрая е дошъл да се подпише на акта, като това не е много добре за теб :cry: тъй като ти пък от своя страна не можеш да докажеш (ако се наложи това) , че той реално не е бил при вас по време на разговора ви......

Тракторе, няма да има сериозни последствия според мен , освен ако онзи не е написал някоя феноменална измишльотина като се е ядосал, защото няма реални свидетели освен колегата му, който чак накрая е дошъл да се подпише...

Но дори и да призове за "свидетел" колегата си, споко!
Както знаеш - на лъжата краката са къси, затова и да скалъпят някаква измишльотина двете фуражки - това винаги се хваща при сериозен спор в съда :!:

Приятна отпуска и поне 10 пъти до третата шамандура и обратно заради мен, че тая година морето само на картичка за моя милост... :cry:
Изображение
...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 24 авг 2010 21:18

ОК благодаря на всички и като има някакво развитие ще го напиша! След 20 мин ще тръгвам че да не си изтърва и втория автобус че вече хората пият аз хабя нерви за глупости! :) Ще видим какво ще стане!Още веднъж благодаря!
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 авг 2010 21:19

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Обида и клевета

Чл.146. (1) Който окаже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(Освен твоето присъствие обаче, трябва да е имало и други свидетели)
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Чл.147. (1) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му препише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.

(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.

Чл.148. (1) За обида:
1. нанесена публично; (т.е. пред две или повече лица!)
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му; (Бил ли си в това качество?)
4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, (той бил ли е в това качество?) наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
(2) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, (има ли такива?) наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
(3) В случаите на ал.1, т.1 може да намери приложение ал.2 на чл.146.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 24 авг 2010 21:19

Аз лично две дела имам спечелени срещу КАТ.Наблегни на факта,че няма свидетел на разпрата-ако се опита да дойде колегата му и да говори в подкрепа на твърденията-бламираш го,викаш на съдията-не е верно,тоз не беше там!Ма много си се спекъл,я по-спокойно! ;) В най-лошия вариант да ти треснат 100 лв глоба,но ти си кютай спокойничко и полека-нещата сами ще се наместят.Нищо страшно и фатално не е станало-"Царя да е жив,комита!",както казва едно заптие в "Под игото"...Много го мислиш отсега-ще си докараш повече ядове от притеснение,отколкото реално от случката и последствията!
След месец пак ще говорим,приятна почивка на морето! :)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
ultra_blue
Контакти:

Мнениеот ultra_blue » 24 авг 2010 21:23

Прочетох доста и тука и но за жалост не съм достатъчно компетентен за да коментирам стуацията , обаче ми направи впечатление - поне за известно време сички футболни фенове се обединихме което ме радва ! Иначе пичага рабирам те, даже понякога на мене ми се иска да взема палката на КАТаджията и да му я опна на едно спецялно място ... Дано всичко се размине и след известно време да разкажеш тука кво е станало и да се посмеем всички заедно ! :idea:
Държавата гние а главния проблем сме НИЕ ???

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 авг 2010 21:26

Tрактор най-много да те обвинят: По Указа за борба с дребното хулиганство -глобите са 400-500 кинта някъде! Приятна почивка и не се шашкай :lol:

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 авг 2010 21:30

Случаите като твоят са хиляди ;) глобите варират между 100 и 500 лева ,така че няма от какво да се притесняваш!! [offtopic]Скоро ме бяха пуснали за общодържавно издирване-глобиха ме с 50 лева :lol:[/offtopic]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 24 авг 2010 21:36

TPAKTOP написа:
Captain Stottlemeyer написа:Приятелю, безсмъртният Пушкин го е написал преди много, много години (през 1836-та ;) ):"...не оспаривай глупца"! :lol: Гледай се кефа по време на отпуската и не се занимавай с простотии! :lol: После ще ти мине... :lol:

Благодаря и на теб ама Пушкин е казал и друго: "Ако на сцената има пушка означава че ще грумне до края на пиесата"(или нещо подобно) ЗАЩО НЯМАХ ПУШКА В КОЛАТА?? :evil: :evil: :evil:

Чехов го е казал за пушката на сцената, но това няма абсолютно никакво значение. ;) Още веднъж, приятно изкарване! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 24 авг 2010 21:44

Трактор като се се подписвал трябваше да напишеш, че за теб лицето което те е проверило е било под въздействието на алкохол, 2 пъти така се измъква брат ми. ;)
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
НКВД-
Контакти:

Мнениеот НКВД- » 24 авг 2010 21:44

TPAKTOP написа:ОК благодаря на всички и като има някакво развитие ще го напиша! След 20 мин ще тръгвам че да не си изтърва и втория автобус че вече хората пият аз хабя нерви за глупости! :) Ще видим какво ще стане!Още веднъж благодаря!

ти си панчаревче, но в случая ще ти дам добър съвет .... тая тъпа кука няма никакъв шанс, особено ако си вземеш тарикат адвокат. Можете да му измъкнете куп пари, като го съдиш за набеждаване по чл.286 от НК. Оня дори да ти скочи със свидетел колега, адвоката ще му разбие показания в съдебно заседание, ако въобще се стигне до там .... Освен това можеш и да претендираш некви пропуснати ползи от това, че си закъснял с пътуването ... това адвоката ще те подучи .... така , че маааму ще разкатаеш на куката ......... ей няма да спре тая простотия по пътища ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: най малкото обжалвай акта и в съдебно заседание претендирай, че куката лъже и те набеждава ... нещата ще се проточат с месеци, куката ще го проверяват служебно ..... въобще ще му се стъжни живота и ще съжалява яко че те е спрял ...
Звездолинчо, избърши си сополките и си припомни, че от теб се иска да вкарваш голове, а не тъпи лафове !

Върни се в “Свободна зона”